"aku bukanlah penulis blog tegar, jauh sekali seorang novelis. aku hanya penulis picisan. maka tidak hairanlah blog ini kejap berhabuk tak lama bertulis" czueka zulaikha

fresh graduate awas dengan jawatan kosong ini!

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca blog.
Entry kali ini aku nak story pasal company yang tak patut anda apply kerja
Memang gelap dan jahanam masa depan ! ini bukan syarikat kewangan tetapi kononnya jadi penasihat.

Firstly, sila berhati-hati dengan iklan jawatan kosong seperti ini :

IMMEDIATE VACANCIES 
ADMIN EXECUTIVE\ASSITANT

RM2200-RM3000 RM1800-RM2000 (tinggi woo gaji!!!)



REQUIREMENTS:

-Diploma/ Degree in any fields

-Fresh Graduate are encouraged to apply

-With/ without any experience

-Willing to learn new things 

-Immediate Starter
-Preferably age below 30

BENEFIT:
-Career Advancement Opportunities
-Yearly Bonus
-5 days a week (INDOOR)
-Annual leave and Annual dinner
-Company Trip (local / overseas)
-Easy access to public transport
(LRT / BUS)

Ini merupakan iklan jawatan kosong bagi syarikat kewangan iaitu syarikat scam yang terdesak mencari pekerja untuk membuat penipuan. Antara syarikat yang terlibat:

a) GORGEOUS CHAIN SDN. BHD. (telah ditutup setelah penipuan terbongkar)
    SUITE 2A, TINGKAT 18, PLAZA SENTRAL,
    KL SENTRAL.

b) TITAN BENCHMARK SDN. BHD,
     UNIT 1, TINGKAT 8, MENARA AMCORP,
     PETALING JAYA.

c) REAL INGENIOUS SDN. BHD,
    TINGKAT 15, TOWER A,
    MENARA UOB BANGSAR,
    KUALA LUMPUR.

d) PREMIER PODIUM SDN. BHD,
    LEVEL 11, MENARA NORTHPOINT MIDVALLEY,
    KUALA LUMPUR.

*TERBARU - DYNAMIC WISE SDN BHD .
Menggantikan salah satu nama company di atas

*TERBARU 2014 SCAM COMPANY

BINARY INDULGENCE SDN. BHD
KL SENTRAL


sumber : http://ernisyafrinapenipu.blogspot.com/ 

fresh graduate adalah sasaran utama company jahanam ni sebab dia tahu diorang terdesak nak kerja. dtg interview, dijamin dapat kerja! percaya atau tidak setiap hari ada sahaja orang datang interview dan jawatan ni sentiasa ada. kenapa ye ? sebab orang yang datang kerja kat sini hanya akan bertahan selama kurang dari 10 hari. kalau senang kena tipu atau masih tak sedar, mungkin lama lah. apa sebab aku nak mendedahkan syarikat jahanam ni adalah supaya orang lain tak tertipu especially kaum aku sendiri iaitu MELAYU dan beragama ISLAM. dah beratus/beribu orang kena tipu sebab benda ni sama ada sebagai client mahupun pekerja.

environment pekerjaan ni pun agak pelik and yang lebih complicated staf tak dibenarkan berinteraksi sesama mereka(tukar no telefon pun senyap-senyap) kecuali mengenai hal kerja. staf akan ditemani oleh seorang manager yang akan mengawasi gerak geri pekerja. nama yang digunakan juga bukanlah nama sebenar !! ini adalah supaya identiti mereka tak dapat dikenalpasti dan salah seorang yang dah terkantoi ialah Erni Syafrina. korang boleh open link kat atas tadi untuk kenal siapa perempuan tu. banyak cemuhan yang dilemparkan and aku turut bersimpati. bukan apa tak ada sebab kita nak kerja jadi penipu melainkan terpaksa menipu. Offer Letter pun tak dikeluarkan walaupun dah diminta berkali-kali selepas training tanpa gaji selama beberapa hari. kalau dapat pun, takde stated gaji pun !

company akan mendesak pekerja untuk mencari client bagi melaburkan wang yang berjumlah ratusan ribu ke company mereka di New Zealand dan sasaran utama mereka adalah family invest. kalau dah ada client even seorang, baru boleh naik jawatan Manager Haprak tu. haha tiap-tiap hari dia akan tanya adakah keluarga kita faham dengan pelaburan ni and setiap soalan yang ditanya dicantas baik oleh manager penipu tu ! and dia buat-buat caring, weekend pun call. puii ! setiap hari kerja sama je iaitu analysis graph untung rugi naik jatuh forex yang kononnya melibatkan 4 jenis mata wang cehh.

berdasarkan kisah Erna tu apa yang aku dapat simpulkan aku rasa dia ni mangsa keadaan tapi silapnya tak reti nak cari jalan keluar. mungkin dia juga adalah pekerja baru yang terpengaruh dengan family invest tu. then bila dah invest rugi pulak.jadi boss kata kalau nak dapat balik kena kerja situ and menipu orang lain. bila dah sedap menipu dah kaya teruskan je lahh. banyak la kalau korang tengok helah staf company ni. security pun bukan main lagi. 

and lagi satu bos besar ni cina. tapi pelik juga cina takde yang invest dalam company ni. setiap kali tanya mesti manager tu jawab "cina sudah kaya maa". hah padahal cina tau company penipu. kalau tengok gaya pemakaian staf kat sini memang perempuan melayu terakhir laa! tapi..... malas nak cakap!

so pada semua yang bakal di interview atau bakal melabur dalam company penipu ni, harap boleh ubah fikiran. aku bercerita atas dasar pengalaman and nak sedarkan korang pasal syarikat jahanam ni. apabila anda dalam keadaan terdesak, anda akan lupa untuk membuat pertimbangan. ada sampai satu tahap, (atas bacaan komen di blog oleh pemangsa) pelaburan yang dibuat menyebabkan sampai dibuang keluarga, mak meninggal dunia, cerai berai dan macam2 lagi la. ye la ratus ribu kot, mana nak ganti ! 

kat sini aku serta kan link blog sebagai mengukuhkan lagi hujahan aku ni. so berwaspadalah kawan-kawan. 
http://ayna-aadnan.blogspot.com


LAGI INFO DAN INGIN MENGENALI SIAPA SEBENARNYA REAL LIAR INGENIOUS SDN BHD ?
KLIK SINI
 

KENALI SYARIKAT PELABURAN BERLESEN DI MALAYSIA
KLIK SINI 


288 comments:

1 – 200 of 288   Newer›   Newest»
kay_are said...

time kasih r weh sebab bagitau.. terus aku search dan jumpe banyak blog cite pasal ni.. ish ish.. ko ade pengalaman interview kat situ gak ke? aku mohon nak share cite ko ni ngan entri aku sendiri ye? thanks =)

czueka zulaikha said...
This comment has been removed by the author.
kay_are said...

kire ko dah ade pengalaman keje kat sini r? err.. ok.. memang tak sangka ade gak company penipu macam ni ye.. ish ish.. kne hati2..

Nadya Bubble said...

Woooo baru tahu !

Nur A.Z said...

hey thanks kasi info ni. kebetulan sy ni fresh grad. hahah, so kena hati2!

aien hermionie said...

kene lebih bhati2 lar

aien hermionie said...

kene lebih bhati2 lar

Anonymous said...

burit mak kau. nak tarbiyah org konon. kalau kau jatuh tangga, pastu org dtg kat kau sambil cakap " nape tak ikut lif" ko sakit ati tak? ko tau ke ko nak jatuh tangga? cakap blh la. mcm ko tak pernah buat silap.

Anonymous said...

I pn ad pnglaman kje at sne. Dkat 5 hari gak r... tbe2 rse mcm plik gak r.. manager mne kn yg sngup dok kol staff dy hari2...prmpuan plk uh... ble mis ika uh start suh i bkk akaun i dh rse plik asl briye cgt nk i bkk account uh.. pdhal ckit pn i x interest.. pas uh hmpir hri2 dok interview owg...siap remind yg ari itu ad interview.. i pn try la search bot that company.. trprnjat gle r ble twu company ni mnipu.. pnye la excited dpt kje... tbe2 kne tpu... mmg x la kn nk g la...nsib x rgi duit brribu or jta... cme mlu r fmly twu dh dpt kje..tp kje tpu..

red kramer said...

just 4 info. premier podium dh tukar nama kepada dynamic wise sdn bhd.beware

czueka zulaikha said...

thanks red kramer for info. bukan apa cuma nak tolong orang lain supaya tak tertipu!

+qasih nadira+ said...

kejadian y blaku kat ko ni sebijik sama mcm y kene kat kwn aku.bagus la ko wat sharing mcm ni.biar diorg ni x dpt cari mkn dgn cara mcm ni~nice sharing~

Anonymous said...

Saya pun ade pegi interview company ni(Real Ingenious) minggu lepas..katanya bukan main lagi Financial Advisor..mujur saya check dekat internet dan dapat baca blog awak ni..semalam diorang kol tanya available tak nak keje kat diorang...disebabkan dah tau perkara sebenar,saya terus cakap saya dah dapat offer lain..alhamdulillah..offer lain lebih dan tersangat baik dari diorang ni..company korea lagi..alhamdulillah..terima kasih czueka zulaikha.. :)

Flower Haziqah said...

nice entry.. diri kte dpat berwaspada dn berhati2 dgn offer2 keja kosg ne..

Anonymous said...

thnks sesgt..i rse pun cam dah kne tipu

Anonymous said...

Terima kasih banyak la sebab ambik usaha utk inform yg lain. Baru ja keluar dari interview kat Real Engenious Wisma UOA Bangsar tu, baca blog ni masa tunggu interview. Saya tanya dia siapa contoh client dia org, "err individu & corporate".. Tapi hampeh tak nak bgtau company mana, kalau betul mesti dia org nak bgtau & proud dgn company mana dia org dah deal kan. Dahla betul2 perlu kerja ni, banyak plak scam. Patutla suspicious gila pasal iklan kat paper pun takda tulis nama conpany, baru interview belum dapat keputusan tapi dah minta salinan IC, dah la saya lupa palang IC tu, cuak gak ni. Apa2 pun thanks for the info!

Norlie said...

good entry... ! sy pn pernah tertipu ngn tawaran camni...dah le terdesak nk kje kn...pastu dpt2 kje yg menipu.ape yg diceritakn entry ni sama ngn ape yg sy alami.. lbh kurang seminggu bertahan kt situ.2-3 hari pertama tu mmg blur...xtau wat ape...tgk je skrin pc yg ade graph tu..ramai2... pastu baru senior kt situ pggl sorang2..tye psl family ..mak ayah kje ape..rupenye nk soh invest...mmg sgt buang ms! sy kena ni sekitar 2004-2005... tak sangka ade lg syarikat penipuan ni yer.

Norlie said...

good entry... ! sy pn pernah tertipu ngn tawaran camni...dah le terdesak nk kje kn...pastu dpt2 kje yg menipu.ape yg diceritakn entry ni sama ngn ape yg sy alami.. lbh kurang seminggu bertahan kt situ.2-3 hari pertama tu mmg blur...xtau wat ape...tgk je skrin pc yg ade graph tu..ramai2... pastu baru senior kt situ pggl sorang2..tye psl family ..mak ayah kje ape..rupenye nk soh invest...mmg sgt buang ms! sy kena ni sekitar 2004-2005... tak sangka ade lg syarikat penipuan ni yer.

Anonymous said...

Blog yg keluarkan gambar Erni Syafrina yg selama ni menyamar sebagai "Diana",kononya manager di REAL INGENIOUS SDN BHD,kerap kena hack.. Mcm tu jugak dgn blog "Shazlin" yg nama sebenarnya Nur Afirah.. Nama pun main tipu2 sanggup tarik org suruh invest beribu.. Sekarang dh kantoi gila.. Dorang ni semua dari GORGEOUS CHAIN SDN BHD.. Begitu juga dgn PREMIER PODIUM SDN BHD, asal dorang dari GCSB.. Sekarang nampaknya dorang bertukar nama lagi dengan bidang invesment sekali kot bertukar.. Hati2 dgn DYNAMIC WISE SDN BHD pulak!! KOrang check betul2,selamatkan kwn2 kt luar sana yg blm tahu pape..thanks.

Anonymous said...

thank u korg...sy baru dapat panggilan td suh dtg intrvw esok...person incharge cik sarah...huhu nasib baik tergerak hati nak research pasal tempat ni..info yg sgt berguna..

Anonymous said...

Jatuh tangga benda tak sengaja la bengong.. Ni dengan sengaja menipu org sana sini.. Memang semua org buat silap, tapi kesilapan yg 'diana' ni buat adalah penganiayaan yg besar.. Tak cukup minta ampun dgn tuhan, dosa penganiayaan perlu ingat kena minta kemaafan dengan semua org yg dia telah anianya.. Kalau org yg dia anianya suruh dia bayar balik duit tu dia kena bayar,baru dia terlapas.. Bukan macam jatuh tangga yg ko bg contoh tu..

Anonymous said...

salam,
aku baru je pegi interview yang konon2 gaji beriban tu.. wah tengok address mmg grand menara uoa, bangsar.aku nak share sikit pengalaman aku masa first pegi sana..
maaf ya..
tarikh kejadian 27/03/2013
waktu kejadian 2.00pm - 2.45pm
tempat unit 17, level 15, menara uoa, bangsar

masa aku sampai kat sana (which aku mmg familiar sbb selalu g satu legal firm ni utk conveyancing matters) as usual, kene lah register dulu kat bawah tu.. kakak tu tanye aku.. level 15 unit berapa. aku terkedu.. eh yelah lupe unit number plak.. so aku call la budak yang nama MAWAR tu..katenye unit 17. aku tanye kakak tu, company ni nama apa? REAL INGENIOUS SDN BHD (genius ke?) aku tanye ape nature of business die..

kata kakak tu, kite kat bawah ni tak pernah tau dorang buat apa sbb setau kakak tu yg dah kerja situ masuk 6 taun, company tu kerap bertukar nama. tak pasti lah tukar nama saje atau tukar management skali.

yang pasti bukan lah constructions company ye..name mcm sedap sgt dgr nye..lepas tuh! aku pon naiklah ke premis tersebut.

Sampai jer.. wah.... environment mmg terbaik! cantik opis nye.. tapi apekehal ramai sgt yg dtg interview nye kan.. haih.. hati aku dah tak sedap..

lepas tu ade lah sorang betina yang ala2 model pendek ketot tak lawa langsung (puihh) sambut and terus tanye appointment dgn sapa..aku kata la dengan CIK AFIQAH..terus die bawka aku katsatu sudut utk isi details dalam system mereka.

start situ.. hati aku bertambah lah tak sedapnye.. apehal nak dtg interview pon sampai kene masuk details dlm system segala..working for so many years tak pernah lg aku jumpe company mcm ni walau sehebat mane pon company tu..

aku tetap isi lah.. tapi yang heran nye.. dalam tu suruh kita listed family kita sapa.. kerj apa.. yang paling best GAJI mereka berapa..

lagi sekali aku terkejut! haih.. ape ke pelik sgt dorang ni.. tapi aku kan SMART!! langsung aku tak bubuh kat column gaji tu.. semua aku taip NIL.. hahahaha..

bila dah siap dia print lah bendealah tu keluar.. pastu mintak resume and copy of IC.. and lg sekali tindakan aku SMART. memandangkan aku rasa was2 dgn company tu maka aku ckp pada betina hodoh tu, ooppss sorry you.. i dont bring the IC copy. then she said its okay just pass her whatever that i have in hands.

so aku bg lah resume sajer.. ahahahah..copy sesijil pon aku tak bagi..SMART kan aku? :P

lepas dah siap tu aku duduk lah kejap..pastu ade sekor lagi betina pakai ala2 ustazah keluar panggil aku.. maka.. aku pon masuklah bilik utk interview..soalan mereka sgt basic..interview kan.. as usual..tanye pasal kerja sekarang..tentang diri sket.. ttg family sket.. and working experience sket..

aku jawab ajelah.. tapi nada aku kerek sbb aku dah start menyampah dengan betina depan aku tu.muka ayu habis tapi perangai.. nauzubillah..sanggup menipu sesama melayu..

lepas siap interview tu die ckp kat aku..nanti die call kalau dpt atau tak.. hati aku kata.. takpayah call lah.. aku pon tak nak! oh ye name betina yg interview aku tu SARAH intead of AFIQAH.

aku turun bawah.. aku pegi balik kat kaunter tu.. aku pon bgtau lah kakak tu.. kakak tu kata eloklah google dulu pasal company tu sebelum terima apa2.. hmm.. dalam maksud kakak tu..

bila aku masuk je kerete.. encik hasben pon tanye.. amacam interview.. sikit pon aku taknak bercerita.. aku kata.. cerita benda lain lah..beliau korek jugak last2 aku cerita jugak.. thanks to him too sbb selalu doakan aku dari kejahatan dan niat jahat org.. seperti THE REAL LIAR INGENIOUS ni.. haih...

sorry lah panjang lebar pulak cerita aku ni.. harap ade yg sudi baca supaya tak terkena ya..

pisnowo!!

regards,
Amy

Anonymous said...

sbnrnye i pun bru kol nk mntk kje..pastu crik yg kt menara uoa xjmp cmpny apa. tp jmp blog nie.. nsb bk. trus cancl intrvw esk. pastu kol lg 1 kt midvlley, rsnye syarikt dwise..suh dtg intrvw esk..search jgk sbb nk tau cmpny tu bt apa...nsb baik sgt. kot x sia2 je g KL. trm ksh byk2 ats infrmtn nie.

Anonymous said...

Wah..byknye komplen psl cmpny ni.tp yg call sy nme cmpny 'dwise sdn bhd'.crik kt google xjmpe2.mmg pelik bin ajaib la.tq 4 this infrmation.

Anonymous said...

thank's ye smua..actually dpt gak panggilan suh dtg interview esok.then t'gerak hati nk research psl company nie.bru tau rupa2 nya...so, cancel lar gi.mencegah lbh baik dr mengubati.haha :p

Anonymous said...

Tunang saya dpt gak interview dekat b-11-1 tower b north point mid valley, company dwise sdn bhd. Ble tunang saya ngn saya cari website ofis dia xde kua pun, yang ada dekat kota bahru je. So ni mmg scam la kan? Igt kan org scam duit je, scam keja pun hado juga? Uissh, seraam. Da la dia offer admin exe/acc exe. Gaji smp 2k-3k. Yang saya tau gaji 2k-4k tu company cine je nak and worker dia only offer to chinese. Huhu

Anonymous said...

Oh lupe, nama org tu lily. Huhu.

Zetty Hanim said...

saya pn pernah keje di sana.Semua nama adalah tipu.Mereka selalu iklankan job vacancy kat The Star. kalu korang nk tau SARAH,DIANA,SHAZLIN,AMY,IZZA,JULIA semua nama smaran.Bos mereka cina nama Bryan..

Anonymous said...

Saya keja d sana almost 3 minggu. Tiap2 hari kena pressure suruh family invest. Nasib baik family refuse then dpt tau pasal fraud. Ingatkan dah alang2 3 minggu, nak stay sampai sebulan, dpt gaji then blah. tapi found
out gaji tak dpt unless ada client. penipu besar

Anonymous said...

nasib baik sy search kt internet.td sy bru cl nk interview.patut la cm senang jea nk dpt keja.tipu upenyer

afiz hukl said...

thx pasal info yg sgt bergune ni.sy bru je kne lapor diri esok lepas interview 16.4.2013.thx la tergerak ati nk search pasal job dan cmpny ni.nk tnye ad tk diaorg suh korang sain pe2 kt pmpuan receptionis tu.riso la plak pasal tu.mslhnuer tk bce pon main sign je.aduhaiiiii

afiz hukl said...

ad tk korang sign pe2 kt pkpuan receptionis tu.riso la sbb tk bce main sign je

afiz hukl said...

thx pasal info yg sgt bergune ni.sy bru je kne lapor diri esok lepas interview 16.4.2013.thx la tergerak ati nk search pasal job dan cmpny ni.nk tnye ad tk diaorg suh korang sain pe2 kt pmpuan receptionis tu.riso la plak pasal tu.mslhnuer tk bce pon main sign je.aduhaiiiii

S.K.A said...

hmm..nice info..pnah jgk krja cmni dlu kt cimb..tp yg bleh dpercyailah n tak tahan lama sbb bkan bdang sy :D

Anonymous said...

salam..hye semua...
actually sy baru je interview kerja kat dinamic wise baru2 ni..dekat gan mid valley 2 kan...
seperti yg admin bagitahu awl2..
tawaran die memang menarik seperti yg saya harapkan..
mase interview sy xtahu pun syarikat ape sebenarnye ni sbb sy pun tgk semua 2 kat iklan srat khabar..
kat iklan 2 xdelah tertera nama company..sy baru search dan jumpe blog ni...
sy pun keliru...
tgh xde kerje ni...huuuu

ERNI SYAFRINA BT. KAMARUZAMAN said...

Untuk mengenali lebih lanjut penipu2 celaka ini..sila layari http://ernisyafrinapenipu1.blogspot.com/

ERNI SYAFRINA BT. KAMARUZAMAN said...

blog si rina banyak kali telah dihack oleh hackers upahan si rina celaka ini..Namun, blog baru telah disetup...sila layari http://ernisyafrinapenipu.wordpress.com

ERNI SYAFRINA BT. KAMARUZAMAN said...

blog si rina banyak kali telah dihack oleh hackers upahan si rina celaka ini..Namun, blog baru telah disetup...sila layari http://ernisyafrinapenipu.wordpress.com

Anonymous said...

Baru pg short discussion semalam. Nasib 1 hari je. Melayu makan melayu. Kesian.

Anonymous said...

pernah kena dulu..
ada seorang mamat tu kata niaga direvatif tu halal. siap mengaku ustaz. aku dah syak sebab dia kata "halal". lalu aku hantar emel kat seorang pensyarah UIA yg mahir tentang perniagaan saham macam ni. So dia kata lebih kurang macam tak halal. masa tu dah dapat duit dari mak, cuma tunggu nak balik kampung ambik duit. ketika balik kampung, ofis tu kena serbu, siap kawan2 semangsa masuk surat khabar. kesian pun ada. nasib baik aku kat kampung lagi. bila balik ke KL baru tahu cerita tu. sebelum tu dah dapat hint dari pengunjung surau kat bawah bangunan, tapi buat pekak aje.. maklumlah org bagi hint tu cakap berkias..

Anonymous said...

tq la...nsib bek tunang sy xpergi interview hr ni..

Anonymous said...

Salam..just to share my experience here,bru je resign dr that company,ble dpt col dr si manager yg bernama ila,punyela excited dpt keje kat company yg ala2 impian aku dulu la,kje dlm aircond bagai,syok la jgak dpt kje kat situ,hari demi hari keje makin byk syak wasangka yg -ve,sampaila akt terbaca blog2 kat internet yg dok cite pasal benda ni,antaranya offer letter xbagi2 walaupun dh nk masuk 2 mggu keje,then stp ari dok update status pasal family aku,dgn stp mlm col then pgi sok dtg bru je aku dok kat kerusi dah tnye,family interest x nk invest?everyday kot tanye,rimas aku..then aku mmg xpnh bercakap lgsg ngan staf2 yg lain,every week ade staf bru yg masuk,dan staf asyik bertukar2,sjak first week masuk aku ade nmpak sorg staf lelaki,masuk week ke 2 dah xde,so ble aku tanye miss ila tu die ckp ade staf yg bekerja dr rumah,..aku yg bodoh mase tu iyakan jela,pastu miggu ke3 ade sorg staf girl ni plak xdtg kje,aku tanye miss julia die ckp girl ni blik johor sbb nk yakinkan family die tuk invest,padahal aku rse dh resign sb smpai bpe ari still xdtg kje,setahu aku kalau nk cti pun at least sehari ke ni smpai berhari2,yg aku xblh terima knape mesti nk tipu,ckp jela diorg dh resign,pastu yg aku perasan diorg ni xpnh pun update ngan client,katenye msg2 ade client tp aku xpnh tgk pon diorg call client suh enter and close market bagai,manager2 kat situ dtg kje,tuk interview org then sembang2..senangnye kje diorg,miss irene tu plg kuat gle sembang,smpai aku menguap2 ble die dtg sembang ngan aku,si julia and ila pun same,bagi jela aku anlisi graf senyap2 xboleh ke,pastu sibuk la dok buat perancangan tuk aku,suh abg2 aku buat loan la,smpai tahap desperatenye diorg ni paksa family aku open acc dgn duit yg ade dulu,pastu dok pakse2 aku call diorg gne fon ofis,aku ni dah tahap malu nk call abg2 aku ckp pasal ni sb diorg mmg xnk ambil risiko,msuk mggu ke 3 aku dah xtahan,nak plak mase tu aku dah baca blog2 pasal real ingenous ni kat internet.Then aku ade terbaca pamplet pasal Bank Negara yg listkan 77 buat company yg terlibat dgn pelaburan yg x sah,termasuk la this company.Then aku blik kl from phg,dgn 5 jam dok kat highway sb jalan jam bagai,naik rumah aku yg kat tgkt 5 tu lagi,then aku bru je ltak punggung nk duduk si ila tu call,dan2 tanye mcmne blik kg?misi u nk yakinkan family u nk invest(aku fikir yg ampun pompuan ni mmg sah2 ko desperate gila kan nak aku invest,ko x fikir ke terlalu obvious skill menipu ko tu) then aku ckp kat si ila tu family aku dh wat kputsan xnk invest,padahal aku memandai je ckp gitu,hehe...pastu aku perasan nada die dh berbeza,sblm ni bukan main dok call aku stp ari,mengalahkan akak aku baiknye,caring gile..pastu dan2 ckp aku yg explain salah kot dat's why diorg xfham ttng ni,mungkin diorg x nmpk benefit drpd wat benda sb aku explain lain,kepala hotak die,nak je aku hangin kat situ tp kalau boleh aku xnk la cari gaduh tibe2,padahal mase tu aku bru je baca blog pasal ni kat internet then aku amil kputan tuk resign..So aku rasa sgt2 la geram dan menyampah nye kat diorg ni,nak2 plak kat si ila tu,ko melayu,islam plak tu sggup ko tgk anak2 melayu ni kene tipu hidup2 ngan korg,kalau si irene,julia and brian tu aku x kisah sgt la,tp ko tu..kate anak cikgu bagai tapi sggup ko menipu kan..aku doakn hidup ko x tenteram dunia akhirat,hahaha..nak je aku bgatu kat staf2 yg baru masuk tu,xpyah la buang mase korg mcm aku kat sini,so aku harap sgt2 ade pihak yg siasat pasal company ni..

Haris said...

assalamualaikum , sy nak bertanya btul ke pelaburan yg syarikat Dynamic Wise Sdn Bhd ni buat? sbb ari tu ada pergi sana utk brief pasal investment yg company tu buat dan tgk dia mendaftar di syarikat pelaburan di Hong Kong utk buat pelaburan online gold trading . so sy nak tahu pasal sahih ke tidak pelaburan company atau hanya scam nak menjatuhkan orang je? harap ada mereka yg bleh membantu .

Anonymous said...

kpda komen d atas please email me..system0506@yahoo.com..i oe of victim RSI...i hve a lot of story to share...

Anonymous said...

kpda komen d atas please email me..system0506@yahoo.com..i oe of victim RSI...i hve a lot of story to share...

Anonymous said...

kpda komen d atas please email me..system0506@yahoo.com..i oe of victim RSI...i hve a lot of story to share...

Anonymous said...

kpda komen d atas please email me..system0506@yahoo.com..i oe of victim RSI...i hve a lot of story to share...

Anonymous said...

aku slah sorg mgsa RSI...byk yg aku nk share..please email me system0506@yahoo.com...

Anonymous said...

salam.. bru dpt call td suh g interview.. skang ni puan Lina lak yg jaga tuk interview.. thanks pada info ni.. kalo x mesti x tau ape..

Anonymous said...

Info terbaru (27/6/2013):

1) Syarikat ini sudah bertukar nama "Dynamics Wise Sdn Bhd"

2) Nama betina yg tu "Nora" (samaran). Perwatakan yg lembut dan berbudi bahasa yg bertopengkn iblis.

3) Beroperasi di bangunan Tower B-11-1 Northpoint Midvelly .

4) Setiap hari ramai yg dtg interview.

5) Merupakan company yg kononnye membuat pelaburan emas dan perak di sebuah syarikat di hongkong melalui pelaburan online gold trading.

6) Majority semua staff melayu (cina boleh kire dgn jari)

7) Info yg lain sama seperti mangsa2 yg lain . Cth:
- suruh kita analysis graph
- family investment
- ditawarkan kenaikan pangkat/gaji yg lumayan.

Yg benar,
Hampir2 menjadi mangsa

Anonymous said...

Tghri td aku tgk paper ada kja kosong gaji lumayan.aku call cik nora agkt dia ckp ley arrangekan intrview utk esok kul 10pg.dia ckp nnti trus jmpa cik sarah..aku terfikir gk company apa yg nk aku pegi sok..aku search google xde..yg plik nma company xde kt iklan kja kosong kt paper tu..nila aku search kua plak blog..nsib baik aku thk blog ni..tq fo da info..

Anonymous said...

terima kasih tuan tanah...nseb bek x pg interview...pelik gk die xnk bgtau name company tp just bgtau alamat..fuhhhh..alhamdulillah..person incharge cik ayu/pn aina..

Anonymous said...

Betul ke comp yg nme real kt menara oua tue penipu..?bru je td org tue call utk terima keja esok kol 9.15pg jumpe Pn sarah..

Anonymous said...

Hi guys..im an indian n I went fr the interview to this company tday morning..xtau la plak cmpany nie some sort of scam..:( anyhw I dh bg suma cert.copies n ic copy kt d so called manager in chrge cik nadirah.ptotla masa interview dia tnya psal my mum, my dad n fly..siap tnya psal my husband pnya office, nature of job n salary..omg.i pun tk suspect pape pun just bgtau je la..abih interview dia kata dia akn call I within 3 days..anyhw lpas baca psal bcground cmpany n blog u all..thank god..I wilk nvr even dream of this job..bt im just wonderin..wat will happen to my ic copy n cert copies ek? Tkot it will be misused by this cmpany? Wat shud I do? Kna report polis ke? Hope u guys can provide a feedbc.tqvm guys..

Anonymous said...

As salam...sepatut nya xperlu mrh kn staff disitu sbb mereka juga tak tahu mengenai hal nie...sy juga mangsa keadaan begitu juga dgn manager sy...start berlaku nyer sesuatu kat manager sy br la sy dpt tau skng nie....tp kami hnya diam diam dan msh bekerja di cmpany tue sbb nk cari bahan bukti... nk cari dalang siapa sebenarnye punya angkara...mmg skt hati oo....bila dpt tau ttg cmpany nie...tp kene kuat kan hati dan tolong sesiapa yg mampu...dan sbb nk cari bahan bukti...

czueka zulaikha said...

wasalam. saya selaku penulis blog faham akan situasi yang dihadapi pekerja. mungkin anda ikhlas mengatakan itu. dan niat saya pula nak membantu supaya orang lain tak tertipu atau lebih jelas tak senasib dengan anda. itu hak masing2 untuk buat apa pun spekulasi. semoga anda di jalan yang benar.

Anonymous said...

Hi.

Aku baru set intervw ngan real engineous ni pg td,suppose esok kul 10 interview. jumpe ads dia kat paper the star. tp takde stated company name n location. aku call tros n cik nisa tu ckp ok set interview kul 10 esok tp x cakap pun nama company. bila tanye jwb mcm nak x nak,pastu terus cakap xde website. cam tau2 je org nak google hehe. tp aku ni memang dah jd habit kot, before intervw mesti nak tgk website company. tup2 bkn website yg aku jumpe,blog korang yg aku baca huahuahua.. tp lam ads tu benefit mcm ok je, ade conpany trip, annual bonus, siap ada hari raya dinner. kemain lg. tp since aku dah baca ni, aku call dorang blk utk cancel intervw tu. scary pulak rasa. mintak dijauhkan yg x baik la, kite ni nak cari rezeki.. Nauzubillah..

nur hanan said...

omg..nasib bek i tergerak ati nk cari nama syarkiat ni kt google. i bru je kol syarikat ni nk apply keje pg td. rupa2nya penipu! huh! nasib bek i taw awal.xjadi la nk g interview esok. biar padan muka dorg kalo tggu i. thx la sbb bg info sal syarikat ni.

nur hanan said...

omg..nasib bek i tergerak ati nk cari nama syarkiat ni kt google. i bru je kol syarikat ni nk apply keje pg td. rupa2nya penipu! huh! nasib bek i taw awal.xjadi la nk g interview esok. biar padan muka dorg kalo tggu i. thx la sbb bg info sal syarikat ni.

Anonymous said...

Tu staff baru yg tak bargaji yg blm tahu company ni menipu atau manager baru yg termakan pujukan utk terus bekerja di sini.. Kalau manager seperti erni syafrina atau nur afirah murtadza dorang sendiri yg dah syok menipu org..memang dorang yg lama confirm dah tahu company ni menipu tapi terus bekerjasama utk dapat komisyen..

Shariffah Hanim said...

Giler la.. aku tengah busy fill form utk vacancy ne tadi, di company dynamic wise sdn bhd. Last2 ada soalan dkt paper interview form yg aku tgh isi. soalan tu berbunyi seperti ini.. "WHAT DO YOU KNOW THE NATURE OF BUSINESS FOR OUR COMPANY?" Aku da risau giler da masa tu sbb langsung tak tahu apa2 pasal company dia sbb time aku nmpk iklan dkt metro pasal vacancy ne, mmg xde langsung nama company dia. aku pun terus dail jer number yg tertera dl. News paper tu.. then tanya company apa.. mcm xnak jawab jer bunyinya time tanya on call. So interview ari ne.. sbelum interview aku call lagi n tanya alamat penuh.. so that girl give me direction how to go there. Sekali lagi aku tanya nama company.. ppuan tu tergagap2 nak mjwb. Rasa pelik jgk. Aku dgn xda rasa was2 masuk jer office tu. Bila soalan apa yg sya tau pasal company ne.. sya da galabah. Ambik kputusan g reception tgk nama company.. then masuk balik bilik interview and goggle psl company ne. Tup2 blog2 ne yg aku jmpa. Aku da siap fill the form kot.. aku baca satu persatu. Mmg masa tu aku takut giler. Bila fikir2 sblm tertipu baik aku cabut lari. Aku bawa skali form keja yg aku isi tu. Reception tanya knp xnak interview dlu.. reason yg sya bg, saya da dapat keja lain. Sebab takut sangat aku hampir tersungkur depan pintu company nie. Adui napala baru tau ari ne.. buang tenaga, masa..termasuk minyak kreta aku pun terbuang. Thanks for this info.

Shariffah Hanim said...

Giler la.. aku tengah busy fill form utk vacancy ne tadi, di company dynamic wise sdn bhd. Last2 ada soalan dkt paper interview form yg aku tgh isi. soalan tu berbunyi seperti ini.. "WHAT DO YOU KNOW THE NATURE OF BUSINESS FOR OUR COMPANY?" Aku da risau giler da masa tu sbb langsung tak tahu apa2 pasal company dia sbb time aku nmpk iklan dkt metro pasal vacancy ne, mmg xde langsung nama company dia. aku pun terus dail jer number yg tertera dl. News paper tu.. then tanya company apa.. mcm xnak jawab jer bunyinya time tanya on call. So interview ari ne.. sbelum interview aku call lagi n tanya alamat penuh.. so that girl give me direction how to go there. Sekali lagi aku tanya nama company.. ppuan tu tergagap2 nak mjwb. Rasa pelik jgk. Aku dgn xda rasa was2 masuk jer office tu. Bila soalan apa yg sya tau pasal company ne.. sya da galabah. Ambik kputusan g reception tgk nama company.. then masuk balik bilik interview and goggle psl company ne. Tup2 blog2 ne yg aku jmpa. Aku da siap fill the form kot.. aku baca satu persatu. Mmg masa tu aku takut giler. Bila fikir2 sblm tertipu baik aku cabut lari. Aku bawa skali form keja yg aku isi tu. Reception tanya knp xnak interview dlu.. reason yg sya bg, saya da dapat keja lain. Sebab takut sangat aku hampir tersungkur depan pintu company nie. Adui napala baru tau ari ne.. buang tenaga, masa..termasuk minyak kreta aku pun terbuang. Thanks for this info.

Shariffah Hanim said...

Sya baru je p interview dkt syarikat ne.. d area mid valley. Nasib smpat mlpskan diri dari interview ne. Thanks guys..

Nora said...

Hi, saya juga slh sorunk org yg nak pegi n dah set interview kat co ni esok @10.30am di northpoint. die mule tak bagi sy name n alamat sebab sy da bekeje (n nak try cr tpt keje dkt ckit ngn umah..berkali2 gak la pkir...tp last call sy book tuk appointment tuk esok pagi...haha...lps jer booking tu sy pun tanye bf story ckit company ni katner..(bf sy mcm ade doubt)& saye plak jenis tak amik tahu..tahu nak gi interview jer..so sy ikot nasihat bf sy tuk google lu company nie..saye ni agak pelupe..sy cume dgr girl bername dayang sebut company dynamic y jer...so saye try google tk dpt..so sy google la address tower b-11-1 northpoint midvalley..kuar la blog nie...suspen wo bace...i almost terjerumus dalam kancah penipuan company lahanat nieh..DEYMMM u...bulan pose kot..klo die org islam & takot pada ALLAH die takkan buat gini kat umat die sendirik kan..tapi takpelah..mungkin ALLAH gerakkan hati saye n bf sy tuk google dulu bckgrd company ni...sbb dunie skrg penuh dgn penipuan...so kite plak kaum hawa kan..senang terpedaye...kiki...so i want to say THANK YOU very MUCH...yg tak terhingge kepada blogger2..kalian amat membantu dalam mengelakkan sesuatu yg tak diingini berlaku kepada saya mahupun org lain...alhamdulillah esok mmg tak pegi la...kiki...love yall..selamat menjalani ibadah puase dan selamat hari raya in advance..

-Kobit bitsy-

Anonymous said...

saya ada nombor ila . 0176027088

Arif Hafiyan said...

sial punye ila..aku dulu duduk bwh die.memang peraangai mcm sial.habis loss duit family dekat 1M..hidup aku bagai nak gila sekarang..aku nak tanya sofea cina tu ade lagi?die upline pada ila.n then one more thing, bryan tu bukan name sebenar,name sebenar die ricky cheah..die ni memag bergerak aktif scam dari tahun 2005 lagi..aku da bnyak kumpul bahan bukti..memang siap la sekor2 kalo aku jumpe.

Anonymous said...

salam semua.aku adalah salah seorang mangsa ditipu oleh RI ni.untuk pengetahuan semua duit pakcik aku n family aku habis hangus dekat 1 million.aku duduk bawah ila n sofea.aku x tau lah sofea cina tu ade lagi ke x.memang kaya la korg berdua ye makan duit family aku dekat 1 juta.memang hidup aku loss,aku malu dgn family aku, malu dgn pakcik aku, hidup aku merana. ila n sofea, korang memamg sial,memang aku x halal dunia akhirat.tapi jgn risau, aku dah selidik semua info pasal company ni,history dorg dari tahun 2004 lagi duk scam dgn guna nama company berbeza..aku ade setiap detail,cume aku perlukan someone yang kenal dgn orang besar dalam Malaysia yang jujur untuk ambil tindakan.polis memang x boleh pakai sebab dorang ni company yang kaya gile,setakat nak suap polis2 tu, sekejap je dorg leh kluar balik.brian@ricky cheah tu hasil kajian aku telah scam dari tahun 2004 lagi..so, every bullshit yg die cerita kat aku pasal die hidup susah,bapak kerja jual ikan, memang tipu semua.sape2 yg masih kerja dekat situ, tolong lah ambil pic ila, brian, sofea. aku nak semua orang kenal dgn penipu2 besar ni..kalau yg berminat dgn forex tu, carilah broker lain yg lagi okey, spread rendah, x tipu mcm worldfocus cibai ni..kalau nk belajar pon, belajar lah dgn org lain yg betol2 master bukan mcm penipu2 ni yg bajet tahu walhal haram jadah x tau lgsg strategi in forex, sembang je kencang..serius aku cakap, buat mangsa2, setakat kalo kite nk berkumpul pastu buat rusuhan depan ofis, then bgtau polis memang x jadi ape..dorg akan lepas jugak.sumpah demi Allah, scam company ni sangat besar, di luar pemikiran kite, organisasi yg sgt bijak yg memang dah berpengalaman dalam scam org, aku x tau da berapa ratus juta duit dorg kaut hasil scam duit bertaun2. tolong lah sape yg ade contact dengan PM kite ke, Anwar Ibrahim ke, orang2 besar dalam Malaysia ni, hanya dorg lah harapan kite untuk menjatuhkan organisasi crime terbesar ni..yang jadi mangsa, harap kuatkan diri, aku sendiri ambil masa agak lame untuk recover balik. thanks

Anonymous said...

INFO-ACCENT SDN BHD, scam company ni. tapi bukan forex based. aku keje start bln 6. time interview nampak, company nye kecik je. rumah kedai je. dia bg offer letter utk aku sign. time interview cakap post permanent, bila dah masuk keje, dia cakap aku contract 6 bulan. notice 24jam. rasa macam tertipu sikit sebab aku resign dari standard chartered sebab nak masuk company cikai ni.

on first day, baru aku tau, pekerja lam tu just ada 5 org! speechless. 3 org kuli macam aku, lg 2 "boss" (director n CFO). aku report under director nama Valerie. dia dah tua, aku rasa ada la 50/60 umur dia. mula2 masuk dia bg aku daily time sheet, cakap aku kene tulis pe yg aku wat hari2, n time yg aku note lam tu bila total mesti kena jd 8 jam. speechless buat kali kedua. aku tanya colleague aku sorang ni, ain namanya, katanya, dia dah keje sana 4 bulan, hari2 kena tulis time sheet. kejadahnya. aku balik umah, mak aku tanya, "ada lg ke company pakai time sheet camni?"

keje aku, kena design website. project encliq. teammate aku 2 org je. ain n khairul. tu pun khairul tu bkn staff. dia mcm freelance je. n time aku masuk memang ade sorang lg freelance designer kat sana. lepas dalam 2 minggu aku keje, designer tu tiba2 hilang, tak datang ofis dah. pelik jugak. n even aku baru join company tu 2 minggu, aku stress, sebab si valerie n lg sorang uncle yg aku tak tau apa kena mengena dia lam company tu (sebab aku tau dia bukan staff pun, maybe shareholder) dorang dua org ni memang bossy around. setiap 10 minit datang meja aku n ain, suruh buat macam2. lg 10 minit dtg blk tanya, dah siap? ain lg sian. hari2 masuk pagi2, kene masak air. kalau org tekan bell, kena tolong bukak pintu. bila ada meeting, kena buat minute meeting. padahal dia developer.

aku rasa x bleh blah bila valeri n uncle kerepot sorang tu asyik kacau kitorang wat keje, n cita2 tinggi sangat nak buat launching event utk encliq, nk collaborate ngan skmm la ngan artis bagai. gaji yg patut dpt 28/6, valerie cakap dia nak bg 1/7.

1/7, aku bagitau aku nak resign. valeri gelabah. sebab due date encliq dah nak dekat. kalau aku resign dia takde designer. dia mintak aku keje sampai 5/7. n hold gaji aku, dia cakap nak bayar sekali gus je 5/7 nanti. dia byr pakai cheque, fyi.

5/7, aku mintak cheque dr CFO, dia cakap cheque ada kat valerie. n valerie x datang ofis, dengan alasan, dia kat singapore sekarang. dia mintak no acc bank. aku bagi. katanya nak bank in 8/7 nanti.

8, 9, 10, 11 dan sampai hari ni, takde berita pasal gaji aku. dorang telan duit aku camtu je. aku call valerie, dia x pikap. msg x reply. call office, CFO cakap cheque aku still kat valerie. aku call chairman terus, dengan harapan chairman (org melayu) akan tolong. tp dia just cakap "ala lambat laun dapat la gaji tu". aku rasa marah, sebab time dorang push suruh buat web aku takde plak cakap "rilek la, lambat laun siap gak website ni".

Anonymous said...

n dari chairman yg useless tu aku dapat tau, valerie dah retired. chairman siap cakap, kalau awak call valerie pun dia bkn bleh wat pape, dia dah pencen, dia bukan staff kita lg. tp bila aku call CFO, CFO cakap, cheque aku still kat valerie. kalau dah pencen, takde kena mengena ngan company lg, nape pegang cheque org?

bleh kata hari2 aku call si valerie ni. mmg dia x jawab. last2 aku mintak tlg mak aku call, mak aku mmg garang sikit. mak aku call pun dia x jawab. bila pakai no ofis, dia jawab, pastu diam je, pastu terus hang up.

n ain cerita, sekarang valeri memang takut kalau org call dia. aku report kat kwsp, n rupanya company ni TAK PERNAH BUAT CARUMAN UTK TAHUN NI. last dia contribute was on last year. n kwsp memang tgh kejar pun org2 lam company ni. ain still keje sana, so dia la jd spy aku.

n yg paling tak bleh blah, aku call ofis semalam, utk tanya apa jd kat duit gaji aku sebenarnya, uncle kerepot tu bley marah2 n cakap tak nak layan aku sebab aku melampau, sebab aku gi call chairman. ek eleh, dah tu aku call kau pun kau asyik ngelak x nak jwb, sape lg aku nak call. bukan ramai sgt pun management lam ofis tu. 2 org je oii. n aku call sebab dia tu yg x bayar gaji. haaih.. dah tua pun stupid ass. n dia cakap, kalau aku nak saman pun saman la. dia x kisah. dia cakap"ingat saya x tau undang2 ke?" whoaa cabar aku kan. kalau kau tau undang2 dah lama kau bayar gaji pekeje oii.

gaji khairul, gaji auntie cleaner pun x stable. lambat bayar. n rupanya, designer yg tiba2 hilang tu, rupanya di suruh jangan datang lg, sebab valerie cakap design dia ciplak. pastu sampai sekarang, designer tu tergantung, x tau apa status. bila call, cam biasa la, valeri tu ngelak. msg n email x nak reply. gaji designer tu dia x bayar gak, padahal encliq tu 100% pakai design yg dia katakan "ciplak" sangat tu.

ni no fon valerie, 012-2153385. korang try la call, aku kompem dia x kan pikap. kalau dia pikap pun, dia diam n pastu hang up. call chairman, dia asyik kata, "awak resign time valerie, so kenapa tanya saya". dah kalau aku call valerie tu x pikap, aku nak call sape lg?

kalau setakat jd chairman yg useless, adik aku darjah 3 pun bleh jd chairman. so utk korang, hati2 ngan company INFO ACCENT SDN BHD ni. aku dengar ain nak resign jugak, sebab kwsp dia x pernah dapat. last aku dapat tau semalam CFO tu cakap dorang ada financial prob. lantak kau la apa prob pun, x de kena mengena ngan aku. utk chairman yg muslim tu, aku memang x halalkan gaji tu kalau kau roll pun. esok lusa nak gi mekah, hutang x bayar, x lepas kat sana, aku x tau la. what goes around comes around. kalau x jadi kat kau, esok lusa benda sama jadi kat anak kau. wallahualam.

Nurul Iylia said...

btul ke ni?...ke sj je nk cr pblisiti...hmmmmmm

czueka zulaikha said...

siapa yang nak cari publisiti? saya? rasanya Nurul Iylia seorang je yang berani komen macam ni, ye lah sbb belum jadi mangsa kan -,-

nak percaya tak percaya terpulanglah. saya cuma ingatkan. nanti dah terkena batang hidung sendiri, saudara mara jangan gigit jari dah la ye ^__^

pelempang bisa said...

Bangkai punyer company..nasib baik bini aku x jd pegi sbb terbaca blog ni,walhal dh sampai kt LRT Bangsar

pelempang bisa said...

Ko ckp pe ni?bongok ke ko ni?

czueka zulaikha said...

biasalah benda tak kena kat diri sendiri lagi. tak perlu cerita macam ni pun, masih ada orang nak baca blog ni -,- lol

Anonymous said...

At the moment, Derrick Rose's NBA jersey ranks 4th as most popular behind Kobe Bryant, Lebron James, and Carmelo Anthony. I would say that's pretty good company which is why Derrick Rose latest shoes will soon be in that company as well.

In related moves, effective with the start of the company's new year on January 26, 1992, R. Woolworth Co. Limited, was elected president and chief operating officer of that company, in charge of its general merchandise group; and Brian J. Worts, executive vice president of Kinney Canada Inc., was named president and chief operating officer of that company. West and Worts will report to Lawson.

11..

The message should be clear. Unless you want to be in a professional career such as a doctor, or engineer, stay away from college. Most jobs do not require it, and it can even hurt your chances of getting an alternate job if the college education does not land you the job you want..

[url=http://www.colorblog.jp/blog/ouglasw/?entry_id=1122240]http://www.colorblog.jp/blog/ouglasw/?entry_id=1122240[/url]
[url=http://sahbook.com/blogs/30022/185252/livraison-rapide-conforme-aux]http://sahbook.com/blogs/30022/185252/livraison-rapide-conforme-aux[/url]
[url=http://198.57.236.178/~savethem/that-have-nike-air-max-been-found-wrong/]http://198.57.236.178/~savethem/that-have-nike-air-max-been-found-wrong/[/url]
[url=http://www.bloggersmeet.org/abercrombie-france-3-just-right-the-forbes-list/]http://www.bloggersmeet.org/abercrombie-france-3-just-right-the-forbes-list/[/url]
[url=http://whonikea.blogcu.com/convirtiera-en-leyenda-y-los-que/13946259]http://whonikea.blogcu.com/convirtiera-en-leyenda-y-los-que/13946259[/url]

Anonymous said...

fira a.k.a shazlin nak kawin dgn shafiq bulan 9 ni..yeay!!!!! hahahhaha standby kezutan tuk die k.. ;)

Anonymous said...

Salam...sy nk tau sal

Alamat ni tower b-11-1 northpoint office mid valley...siapa tahu...sbb sy bce dlm blog ni mcm2 nme company..blh sy tau dlm bgnn 2 senarai nme office...

Anonymous said...

kepada semua yg komen d sini harap belajar lah dr kesilapan.1) jgn terlalu rakus utk dapat gaji besar, pd hal sendiri tahu yg lepas kolej pun cukup makan je.. 2) research dulu pasal syarikat nk apply kerja tu. dlm zaman google ni amatlah senang buat research. 3) banyak2 la membaca surat kabar dlm bab ape sekali pun supaya kita boleh agak yg mana tipu, yg mana tidak. 4) BE RESOURCEFUL!!

Anonymous said...

Eeeeeiiii...ni mmg siall...aku pun dah terkena....aku dah pegi keje bodo tu 4 hari...termasuk hari ni..series mmg pelik gila dlam masa 4 hari ni...aku duk cita kat bapak aku...bapak aku suh benti...sbb tah pape...balik kg baru dapat google pasal cmpany ni...mujur aku x menyewa lg kat bangsar tu...deposit je da 600 bilik besar toilet...huhh...pengajaran...thanx weyh info

Shariffah Hanim said...

Nama office.. Dynamuc wise sdn bhd

Anonymous said...

part 1/2

From: BNM Telelink [mailto:bnmtelelink@bnm.gov.my]
Sent: Tuesday, September 10, 2013 11:01 AM
To:
Subject: RE: I need advice on these claims and appreciate if your office could investigate the claims/Noor

Sir/Madam,

We refer to your e-mail dated 27 August 2013 on the above.

If the investment scheme clearly offers an investment opportunity by collecting deposits from the public and investors are promised investment returns within a certain period of time, whereby the original investment will be refunded, it maybe contravene Section 137 Financial Services Act 2013 (FSA). This investment activity is against the law and you are investing at your own risk. We urge members of public to invest only with licensed financial institutions.

An easy way to identify and verify whether or not a company is licensed by Bank Negara Malaysia (the Bank), you can refer to the licensed institutions list on our website by following this URL

http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=17&pg=54&ac=57

If the company is NOT LISTED on our list on the website, it simply means that the company is NOT LICENSED NOR APPROVED by the Bank to offer any financial services or products.

You may also cross check with Securities Commission's (SC), Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) and Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) on status of the company via their website :




1. http://www.sc.com.my
2. http://www.ssm.com.my
3. http://www.kpdnkk.gov.my

If you have any information pertaining to illegal deposit taking activities or illegal foreign currency dealings or a victim of such activities, you can send details of such information or complaint together with the documents to the Bank as follows:

LINK & Regional Offices
Bank Negara Malaysia
Jalan Dato' Onn
50480 Kuala Lumpur
Fax: 03-21741515
E-mail: bnmtelelink@bnm.gov.my


For more information on financial fraud alert, please visit
http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=216&pg=701&ac=98 and http://www.bnm.gov.my/microsites/fraudalert/index.htm

For more information on banking, insurance & takaful, please visit
http://www.bankinginfo.com.my & http://www.insuranceinfo.com.my

Thank you.


Raja Rohafiza bt Raja Hassan
BNMTELELINK
Bank Negara Malaysia
No Tel : 1-300-88-5465
No Faks : 03-21741515
Emel: bnmtelelink@bnm.gov.my

Anonymous said...

part 2/2
----Original Message----
From:
Sent: 27/08/2013 03:51 PM
To: bnmtelelink@bnm.gov.my
Cc:
Subject: FW: I need advice on these claims and appreciate if your office could investigate the claims.

Dear Sir,

I need advice on these claims and appreciate if your office could investigate the claims. If the claims/allegations are true, stern action must be taken against the operators to prevent them from setting up new company to continue with their cheating ways.

If it is true, it is very sad that they used fresh graduates as 'agents' to convince their family to invest and some may have to sell houses etc to pay up for the losses. The Malays has this saying 'kalau tiada angin masakan pokok bergoyang' hence if it is recorded and documented in more than 20 blogs there must be some truth to the allegations and investigation must be carried out.

1. http://czuekazulaikha.blogspot.com/2013/01/fresh-graduate-awas-dengan-jawatan.html?m=1
2. http://czuekazulaikha.blogspot.com/2013/08/lagi-mengenai-real-liar-ingenious-sdn.html?m=1
3. http://ayna-aadnan.blogspot.com/2012/06/tipah-tertipu-kisah-mangsa-scammed.html?m=1
4. http://ayna-aadnan.blogspot.com/2012/06/tipah-tertipu-kisah-mangsa-scammed.html
5. http://ernisyafrinapenipu.wordpress.com/
6. http://mypreciousblog90.blogspot.com/2012/12/kekecewaan-mencari-kerja.html?m=1
7. http://perempuansialafirah.blogspot.com/
8. http://atilieya.blogspot.com/2012/11/interviewscam-company.html?m=1
9. http://misisitukangtulis.blogspot.com/2010/07/gorgeous-chain-sdn-bhd-penipu.html?m=1
10. http://amyliana86.blogspot.com/2010/07/sambungan-entry-semalam.html?m=1
11. http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=521835
12. http://bilainginberbicara.blogspot.com/2011/01/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
13. http://eliyazid.blogspot.com/2011/01/gc-sdn-bhd-plaza-sentral.html?m=1
14. http://tintaheartyku.blogspot.com/2011/06/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
15. http://sitiazlinaishak.blogspot.com/?m=1
16. http://karpethidup.blogspot.com/2010/07/sangat-tak-patut.html?m=1
17. http://toet2meoww.blogspot.com/2011/09/final-part-gorgeous-chain-sdn-bhd-titan.html?m=1
18. http://www.bicarajutawan.com/forum/t24389/
19. http://benarkan-ku-untuk-berbicara.blogspot.com/2011/02/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
20. https://www.facebook.com/erafm/posts/10151635028217345

and many more just google.

~AmyLiana86~ said...

sy terkena dekat gorgeoes chain tu 3 4 tahun yg lepas..bangang..

http://amyliana86.blogspot.com/2010/07/sambungan-entry-semalam.html

Shariffah Hanim said...

Nak tanya ne.. I dapat interview dari syarikat wesman service sdn bhd di area avenue 1 jalan tun razak..kuala lumpur. Dia investment jgk untuk gold, saya apply melalui email n nampak iklan ddalammudah sebgai jawatan penolong pegawai penerangan. Google company xjmpa plk. Da rasa was2 nak g interview ari khamis ne.. sapa2 yg please tlg share.

Anonymous said...

Tq dear for info..sy pun baru dpt interview esok..sje la google nk tgk cmpany ni tp xde pulak, tgk awk nye blog..tq sgt2..takut nyee..huhu

Budak Manja said...

mangsa terbaru..sakitnya hati rasa.. niat di hati nak tlong family dan bsyukur dapt tawaran keje dgan gaji berbaloi.. tapi 1st day mmg dah pelik cara diorang wat keje.. makan bersama2..ingatkan 1st day je .. hari kedua ketiga pn sama.. nasib baik kawan yang tlong google n cari info pasal ni.. kalau nak wat sndiri mmg x la.. balik keje dah pnat.. sempat la jugak 3 hari yng sia2.. habis rm50 tambang komuter lrt dan makan lagi.. tapi masa kat sana mmg x sdap memanjang.. i bawah manager yang nama ila tu.. ckpa punya konfiden bagi orang respek. tapi di sudut ht i mmg rasa ade yang x knea dgan pmpuan ni n sume staf kat sana.. kesian lagi dua orang dalam group x sempat nak bgitau..sbb mmg xdepeluang langsung nak myembang amik no phone ke..sebb sumenye dipantau oleh manager

September 12, 2013 at 9:52 AM

Khaliesa Balqis said...

kepada shariffah hanim: sy pun dpt intview di wesman services sdn bhd. saya da google tapi macam takde je website company? btw, awk dah pegi ke intview tu? how was it?

Farra said...

Salam semua....tergerak hati nk search psl cmpny RI ni, last2 terbace entri ni...rupe2nye baru tau yg my best fren keje situ....yg jd msalahnye nmpak mcm yg dia xtau cmpny ni tipu.....so sy pun xtau nk ckp mcmne ngan dia psl bnda ni, lg pun dia pnh ckp sedara dia dh invest jgk....xsampai hati la nk gtau dia yg cmpny ni tipuu tkut dia down giler...at the same time xsmpai hati gak tgk my best fren ni kne tipu idup2...hemm..any suggestion kwn2??

Anonymous said...

Sme la ng ak,td bru col.google
jp cri tower 2,skali da trbce blog ni..haram ak nk g sner tp sykur alhmdulillah Allah mlindungi ak dri malapetaka ni,

Anonymous said...

Assalamualaikum..saya salah seorang dari mangsa Real Ingenious ni..sempat pergi training diorang tu sehari je..saya kena dengan manager ila and julia..cakap diorang berapi-rapi..memang tak sangka betul diorang penipu..bila saya balik rumah saya cerita kat kakak saya..kakak saya cakap mane boleh training tak dibayar gaji dan kakak saya mula rase curiga..kakak saya teka itu forex company kan?then kakak saya saya cakap forex company takde lesen dari SSM..sedih tengok orang melayu tipu sesame melayu

Anonymous said...

Saya nak tanye, kan korang ade bagi IC, resume dengan certificate sume tu kan? x bahaye ke, copy2 tu semua ade kat diorang. korang mintak balik ke? sbb sy pn mangsa gak kat real ingeneous tu.

Anonymous said...

Penipu-penipu kt RISB 2 ada lagi. Bryan, Ila, Shazlin, Julia, Nad and ramai lagi. Ya Allah, kwn2 saya yg baru join tu kesiannya tp 2la xder contact nombor. Kalu x boleh ckap kt diorg nnti.. Orang melayu perosak bangsa melayu. Nauzubillah

Anonymous said...

As salam... alhmdllh terslmt dr wat invest kt RISB. Sy sempat ' d train' kat RI slm 8hr n team manager sy Lina (nama samaran kot). Mmg manager terbaik sbb amik brt hal aku, lunch sama2 w'pon br kenal dah rapat sume hal family aku dia nk tau. Everyday samw question "x berminat ke nk invest leh dpt TF. I tgk previous salary u x byk mana pon." My manager si lina yg baru lps berasalin tu ckp. So ter gauk gak r nak gj bsr. Kalo korg prsn staff yg train ni x di biarn ke sorgn.. bila sorg je adalah tah sapa2 mnger syazlin la nad la dtg singgah kat table tnye u dah ckp ngn family? Perlu ke nk cite kat manager lain pdhal dah cite kot kat si lina tu as my team manager da mcm radio rosak lak nk rewind byk kali. Hri2 soalan yg sama wat pale aku semak. Ari ke 7 bg offer letter tuk sign tp x bg aku bc cpt2 xplain mn boleh je. Ari isnin br bg katanye. Siap pesan nnti balik sabtu n ahad ni g cite ngn family biar confident skit nnti awk nk entertain client sng. Ari isnin dtg semula br msuk da tanye psl investment ni kalo ada family aku minat. Pastu ajak msuk bilik kaca tu n suh aku usaha wat 1 acc kalo nk keje kat RISB. Aku terkejut beruk sbb 1st day si syazlin ckp company ni bkn cr client. Tp client yg cari sbb company ni da top. Kalo cr client company ni kat bwh edar flyers je. Lina ckp kalo keje pon dorg x leh nk bg gaji sbb x ada pon keje yg nk wat . Do the same things everyday. Pastu dia ckp ur salary based on TF. Wut? Mana gj rm1500 kat dlm iklan tu? After training gj jln katenye. Mana? Skit je pon aku minta. Kecewa bile d suh blik dlm hati aku ni xde hrpn nk keje ni mcm d pecat pon ada.Sedih r igt dpt la keje yg menjamin skit tp hampeh.. plan nk invest ngn husbnd awl thn dpn include FIL so da bygkn 2 acc so 2 x TF leh kayo. ada hikmah rupanye... lps bc blog ni x yah la aku brgan.. wat skit ati je... aku heran gak awat rmi org mlyu yg keje kat situ. Dah pk msti best ramai kwn.. rupanye sume mangsa. Kesian kat kwn2 yg da invest. Mcm nk g bom je company tu...

Anonymous said...

To owner,

I'm a Chinese but I am also cheated by the guy named Bryan, (real name Ricky), just for your information, I'm as angry as you all and hope to do something to stop this rascal from cheating around. However, the power of one person is not enough, I hope we can work together, collect more information and put him in jail! Please leave your email to me and I'll contact you. I've got his details (address etc). Let's work this out together.

Anonymous said...

To owner,

I'm a Chinese but I am also cheated by the guy named Bryan, (real name Ricky), just for your information, I'm as angry as you all and hope to do something to stop this rascal from cheating around. However, the power of one person is not enough, I hope we can work together, collect more information and put him in jail! Please leave your email to me and I'll contact you. I've got his details (address etc). Let's work this out together.

Anonymous said...

30/10/2013-hari ini keluar iklan jawatan kosong kat surat khabar metro berkenaan dgn eksekutif pentadbiran dan pembantu tadbir.Kat iklan dia tak ada letak nama company & alamat, sajalah ak call utk tahu lebih lanjut psal company nih.Bila tanya apa nama company nih stafnya segan silu utk bagi nama company..yelakan supaya senang ak boleh refer kt laman web. last2 dia bg alamat supaya ak dtg interbiu. Dah mmg kebiasaan ak utk mengetahui lebih lanjut psal company yg nk brkreje nih bukalah laman web dan terbacalah luahan korang2 semua nih.Yang tak boleh blah dia sertakan manfaat bekerja tuh:
-5 hr bekerja (9pg-6 ptg)
-peluang kenaikan pangkat
-cuti & bonus tahunan
-berdekatan dgn pengangkutan awam
& yg extreme tak bleh blah ialah bumiputra dutamakan..
Kesimpulannya, esok malaslah ak nk pergi interbiu yg ada kt mid valley nih.

Yang benar,
pemuda pemudi mahasiswa tertekan nak dpt kroje, gula naik, gst pula,company pula biarlah beno nyer jujur..

Cik Qaseh said...

Ya Allah. memang terkejut bila baca. Saya sempat training 3 hari. Hari-hari tak tenang sbb salu kena desak spy family invest dalam tu. Hiyakkk! mrk ingat duit tu senang nak dapat ka !! hari-hari cakap perkara yang sama, kami staf baru tak dibenarkan bergaul, salu ja diawas oleh manager. Hurm, yang i peliknya mereka cakap gaji mereka besaqq and then i tanya la kat si ila n julia tu kenapa kamu belum kawin? dengan berlagaknya mereka cakap, 'gaji kami banyak maa, mesti nk carik laki yang setaraf maa' .. WTH! .. siyesss! sdihh kot. I ni dah la anak yatim xdak ayah bukan da harta. Boleh plak dia desak i suh mak i invest boleh plak bg cadangan suh mak i buat loan la, pinjam situ la pinjam sini la...I punye la bersungguh2 nk keja sara family. Sampai hati betul .. Yang I sedih , I tak sempat bgtau staff baru masuk ngn i.. Ni pun I baru dapat tau.. Plzz tlg selamatkan mgsa yg telah dipedaya tu.. :(

Zulaikha Ahmad said...

my email is zulaikha840126@gmail.com

Zulaikha Ahmad said...

my email is zulaikha840126@gmail.com

Anonymous said...

my email is zulaikha840126@gmail.com

Anonymous said...

Can email me at lolakula89@gmail.com..

Zool Fadly Abdul Razak said...

to sharifah hanim and others.. apa citer pasal wesman services tu..pegi interview las monday..then suruh dtg lagi utk training ngan discuss gaji plak kul 2pm kang..anybody care to share?

Zool Fadly Abdul Razak said...

ada sape2 boleh share pasal wesman services ni or any idea or xperience pasal company yg handle portfolio emas? kalau jd exec kat situ mesti buat sales ke? or just monitor acc jer?

Anonymous said...

Ni mesti salah sorg staf company bodo tu. Beria sgt back up! Ayat pun putar belit sama mcm staf scam company tu! Bende dah kompem menipu, putar belit bagi nampak betul.. Bodo.

Anonymous said...

diorg tak guna pun ic copy and all the candidate details. Mana2 ic copy yg takde palang diorg akan palangkan, then diorg akan buat kertas conteng mase diorg explain pasal investment tu kt staf baru. Sama jugak resume2 and cert copies. Pas dah guna diorg akan koyak and buang. i tahu sbb dulu i yg tolong buat palang2 ic tu semua then buat recycle paper. I resigned Nov last year after 6 months kje situ dan lost investment RM520,000. Pengalaman hidup paling pahit..

khairul iqbal said...

Anyone can tell about wesman services? Aku bru dpt interview ri selasa dpan..this cmpany scam gak ke?

khairul iqbal said...

Anyone can tell me about wesman services cz aku dpt interview kt si2 selasa dpan ths cmpany scam gak ke?

khairul iqbal said...

Anyone can tell about wesman services? Aku bru dpt interview ri selasa dpan..this cmpany scam gak ke?

Anonymous said...

Sy pun dpt interview kt wesman sdn bhd selasa minggu depan, takut baq ang pas bce komen u all..ade yg tau psl wesman ni x?

Anonymous said...

fuhh nasib baik tergerak hati nk google pasal company ni. nasib baik terjumpa blog ni. thanks a lot. actually before this pernah jugak dengar pasal scam company ni n ada sorang kwn aku pernah kene tipu. ptg td aku dpt call ada interview esok. apa lagi cancel la nasib baik tak terlambat. semoga Allah balas perbuatan keji dorang aamiin.

Anonymous said...

adoi dah la keluar2 u harga barang sume naik, hutang ptptn sampai mati, susah nk dpt keje tambah lagi dgn company penipu camni. melayu tipu melayu pulak tu. hidup melayuuu! my foot.

Anonymous said...

better dont try. ini pengalaman i sendiri.. i dah alami for 4 days, n its bad!.. Indah khabar dari rupa..alhamdulillah, i sempat selamatkan staff yg sama2 masuk dengan i last 2 months.

sangat2 teruk n penuh dgn kemusykilan :

1) makan berteman (everyday)
2) nak ke toilet pun berteman.
3) no interactions between others.
4) nak solat kena tunggu manager kita.
5) bila tanya sal gaji , then duk putar2.

alhamdulillah, Allah swt selamatkan saya.

Maya Sara said...

Sy skrg maseh baru bekrrja di real n genius sdn bhd..tp situasi bekerja membuat sy pelik ..sy xth nk drop krja ini atau x..helppp please!

Anonymous said...

How's interview? Because I'll coming for interview in this Wesman Services Sdn Bhd tomorrow 20/11/13. Can shared ur experience on that's interview.

Maya Sara said...

Hi sy bru training kt RI but nk quit sbb bce blog but xsmpt lak nk amek pic staff2 die.if u still bce ni why not email me or reply this to me. I nk th detail lg.sbb i pon mcm nk terjebak.hampir2.

Anonymous said...

Sy bru habis menjalani training di real ingenious baru2 ini. Tapi sbb tgk working environmnt sgt pelik dan hari2 dipush utk wat investment jd xsedap aty sy google2 dpt th psl ni trus resign..dh dpt offer ltter next day sy resign trus sbb jmp blog ni..naseb baik Allah gerakkn hati sblm terlambat

Anonymous said...

saya baru je lepas habis 'training' la sgt jumaat lepas. sepanjagn training tu stp hari manager especially julia n ila push family invest. rimas btol. time makan kena makan ngan manager. pastu time balik kitorang dilepas sorang2. solat pun sorang. memang tak ada can langsung nak cakap dengan ngan kawan sekumpulan. n hari jumaat tu jugak ada membe gtau Real Ingineous ni forex scam company. fuh mujur x sign offr
letter lagi. n hari yg sama si julia tu panggil sorang2 nak tunjukkan offer letter. dahla gaji basic pun dorang xstated berapa. makin bertambah syak. sampai je kat umah google sal company ni. then terjumpa beberapa blog sal penipuan company ni. nasib baik

siti sahara said...

Assalam, kepada sesiapa yang baru nak intv R.I hope x pyh pegi la. wat penat abis duit n air liur aje. Kpd yang dah g masuk keje tue baik berenti terus je x membazir masa, tenaga n duit kat tempat cam tue.

siti sahara said...

Assalam, kepada sesiapa yang baru nak intv R.I hope x pyh pegi la. wat penat abis duit n air liur aje. Kpd yang dah g masuk keje tue baik berenti terus je x membazir masa, tenaga n duit kat tempat cam tue.

Anonymous said...

@Maya Sara : pm sy iza_ain86@yahoo.com

Anonymous said...

saya bru je quit dr RI..naseb baik xsmpat jd mangsa..hampir2 nk invest..tp sb loan xlpas, so xjadi wt akaun..masuk sna 14 nov smpai 26 nov je..mgkn ptnjuk kot loan xlpas sb xnk bg rugi ngan cmpny cm 2..

Azura Basilia said...

Assalammualakum,boleh share dgn sy x wesman services sdn bhd ni ok ke ? Ade interview dis thursday,.. x confident pon ade...

Azura Basilia said...

Assalammualakum,boleh share dgn sy x wesman services sdn bhd ni ok ke ? Ade interview dis thursday,.. x confident pon ade...

Anonymous said...

Hi.. u all taw psal dynamic wise? Sbb semua yg i bca xde lg yg sebut psal dynamic wise. Boleh sesape bg info if ada pengalaman kt sna?

Anonymous said...

Hi,ade satu lg cmpany mcm ni yg bru bkk kt plaza central jgak,blok 2a tgkt 7..name company binary indulgence sdn bhd..pengalman same yg mcm u olls cite sume..hati2

Anonymous said...

HYE....Ada sesiapa tak boleh share pasal Wesman Services Sdn Bhd. sy ada interview dekat company ni yg beralamt e-1-5 block E megan avenue 1, jalan tun razak kl, selasa ni... plz share info atau emil sy fara_mgs@yahoo.com....

lynda said...

Hye..pasal dynamic wise tuh cer tgk kt blog dyna syamsuri...

lynda said...

Hye..pasal dynamic wise tuh cer tgk kt blog dyna syamsuri...

Anonymous said...

Guys be ware westreet management services dekat midvalley. Company cantik2 ada website semua tp mmg scam. Dpt offer kerja aku rejek boss dia mengamuk2 offended. Bodo betul

Anonymous said...

mujur pegi sehari je training sbb rasa weird gile

Wan Ahmed said...

sekarang ni byk company yg menipu. aku yg dh 1 thn melabur forex secara individu pun x pernah lg ada masalah. sbnarnye company2 ni semua agent2 atau remiser (forex trader) yg menjadi org tgh antara company pusat (scam fx broker) dan client (investor). tp yg hairannye modal melabur smpai beratus ribu sedangkan sekarang ni 50usd pun boleh buka micro akaun kat mana2 broker forex bereputasi tinggi kat internet n' kwn aku yg certified trader dari aussie pun provide kat client dia buka akaun ECN minimum 1500usd je, xde lah sampai beratus ribu.

So kalau YE pun korang nak invest dlm dunia forex ni baik x pyh melalui company2 ni, ade member aku prnah training kat mid valley tp yg die blajar tengok graf bodoh je. staff kat sana tu bknnye pandai trade pun, diorang mcm main betting slot machine. xde analysis market trend langsung. member aku tanye pips movement tu ape pun diorang x tau. Company mcm ni memang bodoh, suruh orang invest beratus ribu tp trading ethics satu haram pun x tau.

So buatlah research dan tengok forex broker review sblum invest. Korang blajarlah mcmana nak buat analysis n' read market trend, smua panduan boleh korang google je kat internet pastu pilih broker yg bereputasi tinggi dan sesuai utk korang.

Anonymous said...

Taw ta pa. I smpt btahan 4 hri then mama bg link ni sruh bca psl kompeni2 yg mnipu ni. Time bca mmg kt ofis tgh lunch then rsa na lari klua je tros dr ofis sbb tkjut sgt ape yg I lalui 4 hri tu sma je mcm story kt cni. Rsa mrah, sedih, takut, tkilan sume ad. Melayu pijak mlayu. Kt dlm ofis sume btudung. Chinese 3 4 org je. Klau jumpa tpi jln rsa na lnggar smpai mmpus.

niRa InDaHouse said...

Wesman Service Sdn Bhd.. Anyone..???

Anonymous said...

Salam... Untuk dijadikan ceritA..sy prnh brkerja dgn company GCSB.. 2 bulan brulang alik..buang mse wang dan tenagA.. Plik sbb nk pkse cri customer utk invest dlm setengH juta.. Dan xde basic ade cust bru ade komisen..dn stiap cust transaction berjaya anda akan dpt komisen.. Disbbkan sy xpunya keluarga yg brharta Sy diajar utk mnjadi asst manager.. Ikut ke bilkk intrvw.. Sy cbe utk mncari bukti..kepada sahabat atau graduasi sila brhati2... Event lunch hour mkn by group..plik kn.. Ape sy smpn.file ttg GCSB..manager bg utk yakin.kn investor baru..laman web utk reference mereke ttg harga matawang : netdania.com ade sbrg prtanyaan sile mention sy hunny.. Hati2 dgn penipu...melayu mmg sggp tipu melYu..salam

Anonymous said...

Bru dpt intrview kt b.indulgence..nsib baik google dlu..tme ksh bg info

Anonymous said...

rasenya dorg tukar nama company baru kot..Binary Indulgence Sdn Bhd..situasinya sebijik mcm kt atas..ak dpt mggu lpas..mmg pelik x leh nk bercakap dgn sesaper..nsb bek ak x sdap hati..g sehari je..menghabiskan tambang je..berhati2 sume..dia buat iklan kt metro..jawatan admin exec..kt plaza sentral..kl sentral

Anonymous said...

sy pon kene tipu sbb first day training masuk lam office tu sangat2 pelek.Kenapa sy cakap pelek sbb dalam office tu xde pc.. yg ade meja susunannya macam budak tadika. Masa training blaja graph..kate admin exec. dalam aty ni macam2 pertanyaan dah. sy ni suka bnyak bertanya then masa tgah practice kira graph one of the incharge dalam training panggil sy personal masuk lam bilik dia ckap u nampak advance drp yg lain. advance ape nya dia takot sy cerita kat budak2 training yg baru la tu pasal company penipu. Then dia ckap u balik dulu next week monday i call u back utk tetapkan masa training kul brape.

hati2 dengan company ni sbb everyday ade je budak baru masuk n yg xtahan nye adik2 sume tanya kije ape gaji brape. jahat betol diorang, da la gunakan image bertudung utk kaburkan mata kita..

Ya allah selamatkan la mereka yg masih tertipu kat binary indulgence plaza sentral tingkat 7
da jadi fobia nak cri kije , tp Allah akan tolong kita slagi kita usha n bdoa kat Allah

sHeNa said...

Aku hampir tertipu jgak.. Nseb x pegi intervw lg.. Klu x buang masa je.. Nama terbaru company nih.. DWISE SDN BHD lokasi di MID VALLEY... Nseb search google terjumpa article nih..

Anonymous said...

salam..just nak share..i baru jer pergi interview kat b indulgence sdn bhd..plaza sentral, block 2A, level 7 unit 1.

apply kat jobstreet smpai 800 org apply..bila sampai tgk rupanya binary indulgence sdn bhd.

masa masuk ofis lagi tak sedap hati, sbb sunyi just ada receptionist counter and bilik kecik kat sudut..pastu ada lorong and tak tahu apa kat belakng sana..

sebelum interview try google tak jumpa apa2 pon..siap mintak copy ic,sijil..then isi form siap mtk maklumat family..nama,kerja,gaji...dia ckp finance consultant & before kerja training 1 week (tanpa bayaran) lepas tu baru sign offer letter

bila balik rumah tak puas hati..suspicious.. try google balik and jumpa blog ni...thanks a lot.


Anonymous said...

yg latest utk 2014 ni company b indulgence. sy bekerja 5 hari je.. start hr ke3 dorg dah suruh call parents tanya pasal invest.. mmg x nak tp terpaksa sbb dah xde kerja nak buat. start sini dah pelik blh ke call out guna ofis fon?? pelik gile! hari ke 4 dgn 5 pun sama kena paksa mcm kena push2 suruh family invest. last2 call jugak mak tp just borak kosong tnya khabar je. time tu discuss dgn mak nak quit sbb x tahan asik kena push suruh family invest..
btw b indulgence guna nickname miss nadia and suhaila as a person incharge for setup interview. bos besar cina nama jackie.. yg lain ada emilia farah linda ain sam rachel rmai lg la kononnya assistant dorg..

Anonymous said...

aku pun terkena juga dgn binary indulgence dgn "miss nadia" bulan 12 lepas. almost 7hari juga bertahan dekat situ. aku ni jenis outspoken dalam group training tu aku la paling shine bright like a diamond smpi aku org yg last tinggal and yo yo oh je nadia tu siap ckp aku tinggal sbb i'm the chosen one.

masuk hari ke 3 kat situ aku dah start annoy dgn nadia ni sbb byk ckp smpi time lunch pun dia buat sesi nk dgr segala cerita mak bapak sedara mara dia semua (kononnya nk tunjuk dia family type). siap cerita pergi shoping barang branded yg kononnya suka brand coach walaupun aku tgk dia dressed up dgn blazer yg beli dekat pasar malam je.

masa aku training dekat situ ada sorang budak ni invest siap bawak mak dia dtg office and mula la staff kt situ puji budak tu sbb dah invest. bila aku tgk bdk tu buat kan aku rasa lg nk tahu pasal benda ni and nk tanya bdk yg invest ok ke tak(konon nk buat experiment la dekat budak tu)

then mcm biasa la mmg kt situ xboleh borak langsung dgn sesiapa.
boleh dikatakan hari2 la aku bertekak mulut dgn nadia ni. antara2 topic yg aku debat kan :
transfer duit ke acct company and sah sah la duit tu jadi duit company and bila2 masa je la mereka boleh bawak keluar duit tu which mean lead tu fraud. and nadia tu siap bidas lg ckp duit yg kita labur tu kt market forex and bukan kt company (nmpk tak kebodohan dia?)

aku siap ckp lg dekat nadia ni yg aku rasa mcm kena push suruh invest semua kalau benda ni baik kenapa xbg aku nmpk sendiri and kalau aku tahu benefit dia bagus aku pun akan invest juga. gaduh mulut smpi nadia ni feedup and ckp xboleh nk buat apa sbb aku sendiri xpercaya dgn mereka. *still xgive up nk dtg sbb perasan ingin tahu aku ni kuat sket nk tahu apa mereka sorokkan

last cara dia guna utk aku is duit, dia bg scheme incentive yg kalau aku melabur akan dpt berapa byk, haa dekat situ aku dah paham dah kenapa si gila nadia ni nk push aku bagai sbb kalau aku melabur dia pun akan dpt incentive sekali and yes mereka mmg xkan bayar basic gaji selagi korang xnaik manager mcm mereka. (tukang jual and tipu org)

aku rasa concept mereka ni bukan la nk cari pekerja tapi more nk test market cari client suruh invest. pakai tudung bagai tapi peragai mcm tahi.

-binary indulgence binary indulgence, plaza sentral.

Anonymous said...

Business executive
B INDULGENCE SDN.BHD

Admin Executive
B INDULGENCE SDN. BHD

2 post yg mereka baru post kt jobstreet

Anonymous said...

Alhamdulillah, naseb terbaca blog ni kalo x kne tpu hdup2

Farhain Azmi said...

Ya Allah, baru petang tadi 11/2 dpt kol dr B Indulgence sdn bhd suh dtg interview esok. tapi sy, kol tnya pndat mak abah dlu. abah suh buat search psl comp dlu.. google x jmpa website pn.. jmpa link blog ni. Syukur, Allah tunjukkan jalan sblm terjebak. Tak tau nak kol comp tu utk cancel interbiu or bt diam je..huhu

Farhain Azmi said...

lg stu person in charge yg handle interbiu sy tu nnt namanya CIk Yana.. hmm

czueka zulaikha said...

maaf lmbt dpt info. blh check out balik kat entry ni. sy dh mskkn cra nk cek pelaburan syarikat berlesen atau tidak.

czueka zulaikha said...

abaikn je. tak pyh ckp baik2 org mcm ni. one more bkn awak sorang je yg intrview

czueka zulaikha said...

thanks sy ucpkn kpd smua yg beri feedback.. sy akn cuba updated cmpany scam yg trbaru.. sy x ksh org nk gelar blog ni pmbnteras scam..dn brhdpn dgn risiko di hack

Anonymous said...

Em.. akhirnya kputusan sy tuk resign dr comp real ingenious tu bkn kptusan yg salah wlupun jwapan bg kptusan sy tu trjwb setelah 6 bulan stelah jmpe blog ni smlm.. sdey gak sbb sy xceritakan hal yg sbnr kpd parents n parents ingt sy ni memilih dlm kje ble dpt tau sy resign... alhamdulilah hepi gn kje skrg wlupun gji kecik tp puas...huhu

Anonymous said...

Alhamdlillah syukur sgt sbb jumpa blog ni. esok sy ade interview dgn syarikat b-indulgence, sy google mmg x jmpa sal syrikat ni. nsb baik la sempat tahu hal sebenar. patutla hari2 diorang call, nmpak mcm terdesak sgt.. so esok sy off fon seharian, mls nk angkat call dr diorg. so semua hati2 dgn B-INDULGENCE, PLAZA SENTRAL, KL SENTRAL

Anonymous said...

Allahuakbar. .aku da p interview Ari jmaat lepas kat binary indulgence.. aduhhh....naseb Baek kwn aku bg link ni. ...huhu

Anonymous said...

nk tnye psal westman sdn. bhd. nie btul ke penyangak jgk yea..any info please

wanie said...

Ya Allah, nasib baik la terjumpa blog ni. Terima kasih sgt. Sy pun kalau tidak pergi interview esok kat B. Indulgence tu.

wanie said...

Ya Allah, syukur sgt terjumpa blog ni. Esok interview dgn B. Indulgence tu. Alhamdulillah dpt tau awal. Mmg x kan pergi la.

Anonymous said...

Saya sempat training for 5 days kat B Indulgence ni. Saya ditempatkan dlm team yg diketuai oleh ms.rachel, ms.yana, and ms.sam. Asalnya group saya ada 4 org tapi 2nd day tu tinggal kami 3 org je, sorg dah lari. Maybe dia dah sedar awal-awal lagi.

Mula2 memang tak syak apa2. Depa layan kami pun baik sesangat. Dari sehari ke sehari mula rasa curious sbb depa mcm push kami suruh family invest walaupun masa mula-mula tu kata tak payah cari client. Tiap2 hari depa akan update kami either family berminat tak nak invest. Yg best nya, manager lebih tumpu kat lagi 2org group member saya tu sebab saya kata saya datang dari kampung and jauh dari family. So nak cerita details dgn family pasal investment ni susah la sikit kalo thru phone je. Then manager tu tanya saya bila nak cerita dgn family? saya jawab weekend tu saya nak balik kampung.

Masa kat kampung, that manager text saya tanya mission saya nak cerita kat family berjaya ke. Saya kata dah cerita tapi ada masalah modal, padahal saya cerita sikit je sebab tau ekonomi family mcm mana. Gila apa nak invest sampai rm160k. Manager tu tanya lagi apa solution yg saya bagi? Saya jawab, no solution. Perlu ke saya cari client jugak? Kata tak perlu. Dia reply 'for better paid, then is needed'.

Saya cerita dgn kawan and dia forward link blog ni. Baru la saya sedar rupanya saya dah terkena. Nasib baik tak sampai stage nak invest lagi. Bila i go through segala link yg cerita pasal scam ni baru saya terpikir balik 5 hari saya kat b indulgence. Patut la kami tak ada peluang langsung nak borak secara peribadi antara budak2 baru ni, mesti akan ada sorg manager/assistant manager yg akan awasi kami. Pegi foodcourt, toilet semua mesti depa escort. Balik pun asing2.

Sia-sia je 5 hari buang masa, buang duit tambang makan nak ke situ. Suppose hari ke-6 saya training tapi saya tak datang and manager text tanya kenapa saya tak dtg, i said saya resign. Dia tanya lagi either dua lagi group members saya tu tau status saya. See?? nampak sangat dia risau if saya sempat inform apa2 kat group members. Harap-harap dua lagi group members saya tu sedar sebelum terlambat.

Nadd said...

Eh, saya pun dapat call dari company B-Indulgence dekat KL Sentral. Company tu pun terlibat dengan penipuan semua ni ke? Dorang suruh bawa salinan IC, sijil2, gambar and resume. Company tu macam na pulak?

Anonymous said...

Pembohong b indulgence ni. Pleaseee berhati-hati

Anonymous said...

salam...hi sye nk cte company lahanat nie... mnmenya dynamic wise dktnorth point midvalley...1 st day g isi borg sume wktu pg...ptg dh dpt kol suh mai esok plak....sykt kcik jer..bla tnya dpa assume diorg as financial services company. ..then bla bg briefing dpa ckp dpa nye sykt main trading gold dlm bntuk liqiud...gla nk men....bnda xda dpn mata tp pelaburan hrga 250k....huhuhu. ...pastu ckp kta msuk as exec...dlm few months klu rjin leh jd as manager...fuhh hebat gler...then mmg dh ase pelik dh...pstu ckp ak kna go through one week pnya briefing then bru taw gji n dpt offer letter....lg la buat org ase pelik...hbs jer 2nd day tu ak blik google psl company nie...ak msj manager (manager konon) mlm tu kta ak xdpt g kje kt ctu nextday...dh dpt ofer tmpt len....bnda nie berlaku somewhere in sept last year...p/s review dlu psal company bfore p interview mne2 pasnie. ...scam company dpa xkn berani ad web company sendri..nme person incharge pn nora n pn lia if not mistaken..beware everyone!

Azah Zamir said...

tq for info!

Anonymous said...

sye kna kt dynamic wise sdn bhd...alamatnya : tower b, tgkt 11, unit 1 north point office midvalley..1 st day g isi borg sume wktu pg...ptg dh dpt kol suh mai esok plak....sykt kcik jer..bla tnya dpa assume diorg as financial services company. ..then bla bg briefing dpa ckp dpa nye sykt main trading gold dlm bntuk liqiud...gla nk men....bnda xda dpn mata tp pelaburan hrga 250k....huhuhu. ...pastu ckp kta msuk as exec...dlm few months klu rjin leh jd as manager...fuhh hebat gler...then mmg dh ase pelik dh...pstu ckp ak kna go through one week pnya briefing then bru taw gji n dpt offer letter....lg la buat org ase pelik...hbs jer 2nd day tu ak blik google psl company nie...ak msj manager (manager konon) mlm tu kta ak xdpt g kje kt ctu nextday...dh dpt ofer tmpt len....bnda nie berlaku somewhere in sept last year...p/s review dlu psal company bfore p interview mne2 pasnie. ...scam company dpa xkn berani ad web company sendri....beware everyone!

Anonymous said...

http://amirmohdadham.blogspot.com/2014/02/scammed-company-beware.html

Dekat sini pun ada cerita yg sama.
Bianry Indulgence Plaza Sentral.

Anonymous said...

alhamdulillah..jumpa blog nie..akak saya dpt interview b indulgence nie esok dkt plaza sentral tu..google mmg xda webiste..so terdetik nk bca komen kt blog ni smpai habis.then dpt tahu tntg experience org yg keja kt b indugence tu..so esok dia kata dia nk pegi jgk tgok company tu tp xmasuk utk interview..just tnya org skeliling company tu...just nasihat kt akak hati2..

Anonymous said...

latest!

BINARY INDULGENCE SDN BHD /B INDULGENCE SDN BHD

PLAZA KL SENTRAL,
BLOK 2A, TING 7..

CARA MENIPU : SURUH JOIN FOREX!

BOS : Lelaki cina name jacky
SENIOR STAFFS : miss emilia,kak shila, miss samantha, rachel, brian..myb dorg ni sume gune nama samaran

Klo dpt inteview jgn pegi...sbb situasi same je mcm cte2 kt ats...

mcm mne nk detect kompeni ni SCAM;

1.try google. xklua website n details psal kompeni ni.xde infmn langsung!

2.klo dpt inteview, tayah g inteview tapi klo nk g gak, cube bila da sampai kat blok 2A, kt dinding ade board tau...kt board akn tulis stiap tingkat ade nme kompeni...kt board tu xdek tulis level 7 & B INDULGENCE ni...mase ak dtg nk inteview ak tgok board tu btol ke ade kompeni ni...tp kt board xde...tanye abg polis yg jage dpn lift tu wujud ke ting 7?die kate ade..tp logik ke klo kt BOARD tu xde level n nme kompeni? padahal stiap level ade nme kompeni ape tau

3. dpt kol kate diterima sbg admin & permanent...tp de training dlm smggu cmtu without elaun/gaji..1st day xbg offer letter, lpas training konon bru dpt offer letter.

4. sepanjang training anda akan dipaksa/didesak suruh join FOREX yg dorg buat ni..xdek duet, die soh femily kita join...modal USD100,000 beb...pandai2 convert ke RM...tkot sakit jantung lak korang dgr...klo xde maximum amoun, dorg akn tnye minimum amoun de brape...sebolehnye2 nk jugak suruh kita join.

5. dtg keje kne buat analisis graf uotrend,downtrend,sideway trend, RO,SO,RSI, sgala jadah term die...duduk secara grup 1 meja 6 org..xdek PC...

6. spjg training jgk time lunch manager akn folow, mkn skali..dtg opis dgn time berbeza dgn dak lain...time balik die lepaskn sorg2 dgn masa berbeza...

7. training scara discussion & korg xsempat nk beborak dgn kwn baru,dgn staff len, sbb manager akn pantau...smapai korg xkn sempat nk tnye name penuh sape, mtk no tipon staff baru..

8.lpas training new staff akn ditunjuk offer letter tp xbagi kita baca & die soh kita sign...lpas sign dia akan ambik balik konon nak scan bg HQ dkt HONG KONG...tp smpai balik xdek bg copy....esoknye baru die akan bagi katanya.

SO PLS BEWARE SBB AKU HARI KE 8 AK BLAH MCM 2...sbb terbaca blog ni...huii...nseb bek xstay lame2..dpt jgk slamatkan mmber sorg 1 grup ni....tp xdpt nk slamatkn budak seblah yg sanggup buat loan sbb nk invest,,,..

Anonymous said...

as salam wanie, leh bg email tak? sy ada sesuatu nk discuss . thanks:)

Anonymous said...

as salam, leh tak bg email sbb sy ad sesuatu nk discuss psl b indulgance. sy pn salah seorg staff sana yg bru je 2 hr lps cau dr sana sbb jumpa blog ni. alhamdulillah sy sedar awal. so mgkin dgn prtlgn awk, kita dpt selamatkan org lain dr jd mangsa. please .. thanks a lot. ;)

Anonymous said...

pls refer to this link..tanda2 anda nak ditipu ------->>> http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=8&pg=14&ac=1976

Anonymous said...

sesapa yg penah dtg training kt b indulgence yg nk share maklumat boleh emel kt sy slumber_xaxau@yahoo.com

Anonymous said...

sy baru je dpt interview dr B INDULGENCE td. Ya Allah, pttla rase x sedap ati time dpt kol td. nsb jumpe blog nie. da la i mmg desperate nk carik kerja.

milanis ibrahim said...

no wonder la i mcam xsdap hati je training kat b indulgence ni

milanis ibrahim said...

no wonder la i mcam xsdap hati je training kat b indulgence ni

milanis ibrahim said...

no wonder i mcm xsdap hati training kat company ni ni no kak suhaila tu beware 012 693 9895

milanis ibrahim said...

padan la kan bila makan ramai ramai pergi mana pon berteman. obvious gle kot

Anonymous said...

mak aihhh.. nasib baik xsempat p interbiu.. da la esok nak p, arini tergerak hati nak search website company tu. yg charge sy utk esok, pn.alia. nnt nk kena dtg sna kul10, alamat tower B, tingkat 11, office 1 midvalley. nampak alamat mcm biase jek. tp bila di search tup tup.. alahai tipah tertipu rupanya. Alhamdulillah xsempat p. tq sbb share benda ni.

Anonymous said...

mak aihhh.. nasib baik xsempat p interbiu.. da la esok nak p, arini tergerak hati nak search website company tu. yg charge sy utk esok, pn.alia. nnt nk kena dtg sna kul10, alamat tower B, tingkat 11, office 1 midvalley. nampak alamat mcm biase jek. tp bila di search tup tup.. alahai tipah tertipu rupanya. Alhamdulillah xsempat p. tq sbb share benda ni.

Anonymous said...

mak aihh... nasib baik sempat google, kalu x p interbiu esok buang masa nga cost jek ! aish, Alhamdulillah Allah masih menyebelahi ..

Nurul ain said...

Salam.....hye guysss....am a new victim for today..huhu...td petang g interview kat dynamic wise sblh gan mid tu.Mle2 check la kat die yea senarai name cmpany kat bwah tu tp stu pon x de,so dgan aty yang ingin tau sgat nie pegila gan mmbr sy kat tgkat 11.Sampai je situ truss die surh mmbr sy duk kat bwah sbb yng leh duk dlm tu just org yg nk d interview,mcm ape je sbb first time intervw mcm nie pelik, org lain kne dduk bwah bkn nk wat pe just tggu tu pon die x bg.Kat situ sy mcm x bpe prcye dgn environment g.Lps tu trus g intrview dgn sorg pmpuan cina nie yang plik ye die kate intrviewr die kononla miss shima tp intrview pmpuan cina tuh.Siap mntx pic ic kot nk tgok btul ke x umo ckop 24.Tye pasal fmly bcground g huhuhu..So,sy tye la ape cmpny nie provide,dia ckp xd product just service.Sy tye blik srvice ape,dia kate second intrview awk leh tye lbh mndlm if u shortlisted la.Tp bile pasal background cmpny,about services and organization die just kate nnty awk tau kite ak wat traing.Mcm sengal je sbb nmpk sgat mnipu.So die mcm tkot2,dia kate awk x yh rsau psal cmpny sbb smua detail dah ade kite akn g tau.Sy tye g,knp kt tenet x de your cmpny info,die kate mmg xd pstu diam je and sy kate duk mid (kl kn) supposely ade.Dia trus ajak sy kua and kami akn inform la ok.Arap2 kwan2 lain x kne.Mmg la gji die bole thn tp smua bnde msty ad rsiko.So,keep learn and take it as pengalaman.But ths cmpny i will scam u back ok....huhuh

Anonymous said...

hi.. memang binary indulgence sdn bhd pandai nak perdaya org.. honestly speaking i one of victim.. bru semalam margin call.. ya allah hmpir rm75000 family i hilang duit.. mmg melayu makan melayu i told u.. ngan ape yg uolls cite same je.. first dpt keja mmg best sbb im very frshie.. i di iterview by AMELIA.. that girl tgh pregnt tingi kurus free hair rmbut mcm pengkid..mase dpt keja refer dgn NAdia..n sampai skunk i xtahu mane die..bila tny kate ade personal issue lbh dlm sebulan kot.. mmg offer letter die just tunjuk kan je tp x bg sign lg sbb nak kita phm. i yg xtahu ni pon iyakan je..tp sbnrnya dorg gunakan taktik tu sbb selagi family kite x invest xdpt la offer letter..mmg xbole nak borak ke amik fon no kwn2 kita..sbb tkot kalo sorg x ok akan influence kita..mcm bodoh!! konon ade dinner tmpat mewah.. siap b4 dinner ade lucky draw bg brg branded mcm lv prada gucci..mcm2 laa.. nak kaburkan mate kita.. aku da penat nages sbb duit family ilang mcm tu.. mmg menyesal ngan ape dah jd.. tp kita sape nak undurkan mase.. dmi allah i xkan penah maafkan nadia n amelia dunia akhirat..sesungguhnya doa teraniya akn termakbul. amin!

Masliana.maarof Mellee said...

oh saya baru berhenti dari b indulgence semalam. oh finally all my suspicious dah terjawab. thanks a lot!

Anonymous said...

Hai, just nak tau B indulgence ni mmg tak bg offer letter selagi u all tak dapat customer ke?

Anonymous said...

Br jea blik Dr interview Kat binary Tue,mcm sia2 jea pegi..tp otw blik tsrempak dgn staff n manager dy,manager dy sibuk dok pasng jarum sruh bdak Tue pjuk fmily dy invest,dlm hati kesian jgak lar Kat bdak Tue,nk tlong dy pun xtaw mcm mana..tp wktu intrview tue,mss hazwani tue (xtaw lar btul o tidk nama dy) xdea lar citer bnyak sgt psal cmpny dy tue,muka dy innocent giler wktu sy citer psal fmly bckgrnd (pdhal dua2 blakon..hehe) ikut hati mmg xnk g tp dh bf sruh cuba jgak,tgk kot2 cmpny legal ke,pegi lar lar jgak dgn sparuh aty jea...
klau Ada yg dpt interview dgn wesman service Tue,lbih baik xyah g lar..klau rasa2 'brminat' sgt2,sila lar pegi,coz at the end,dy akan mintak kita Cr customer jgak,wlupun mula2 ckp xpyah n lg bgus klau dpt fmili sdr..dh lar xdea gj basic bgantung smata2 dkat komisyen jea...

Anonymous said...

kakak yg bg komen pd 1 march 2014 tu boleh x emel kt kite...kite nk sgt tau akk ni yg mane eh??? kot kita kenal....plss emel kite..sbb kita nk tlg kwn kita yg da lme kt situ as assistant manager...xsempt nk tolong dia....sbb die mmg mcm tak tau ape2 lg...care die ckp mmg jujur kot myb sbb die xterkena lagi...
kot akk ni kwn kita tu.... slumber_xaxau@yahoo.com

Anonymous said...

Assalamualaikum saya pon slh sorang yg hmpir terkena kt Binary Indulgence nie..spatutnya saya kene stat keje harini sbg pegawai tdbir kul 9.45am ni...alhmdulilah kwn temukan saya ngn blog ni...syukur Alhamdulillah Ya Allah selamatkan diriku..ermm kesian bace pgalaman org kt sini...sabar byk2..Allah Maha Adil..

Muhammad Khairul Amini Nasir said...

Thank you guys for all the info, sharing experience. Just received call from this company today. And I actually confirm to attend. But after reading this entry, and all those comments, I might cancel it. Thank you again.

Regards,
A.N

Anonymous said...

Can you tell me more about this... plez email me... i need to know

Anonymous said...

Can gime me you email plezzz

Anonymous said...

Hai. Sy pon nak share sikit psal company b indulgence or binary indulgence sdn bhd. Blan lepas sy apply keja dkat company ni then 2 hari lpas tu dpat kol utk interview. Siap caring bagai kol balik sbb nak remind interview pkol 12 sok tu. Mlm tu try search google tp takde ape info pon psal comp ni. Soknya p la. interview tu sbb dia kata dtg n refer pd miss syila.
Sbelum pegi sy suruh ayah sy telefon com tu sbb nk tau com ape. Org tu cuma ckp ni com finance. Then tanya detail dia tk nk jwp. So try jela pegi tmpat tu dgn ayah pon temankan.
Smpai je dia suruh dok dulu isi form. Dlam form tanya mcm2 gaji parents semua la. Kebetulan sbelum pegi sy ade terbaca psal com scam. Cara mereka same dgn ape yg korang semua lalui.
Then yg interview sy tu amy. Memang cantik org dia pkai blazer bagai then dia ckp pon laju sgt kot. Sy tanya kat dia nk tau background com dia just ckp yg comp tu com finance n tkde trlibat dgn saham. Dia tnya sy knape sy ckp sbb dlm intrnet takde website dia. Dia ckp memang com finance tk pkai website. Then seboleh2 dia tnya psal family buat ape semua. Lpas habes interview sy pon balik bincang dgn ayah. Ayh ckp takyah keja sbb dia tgok pon mcm tak ok semua pkerja yg msok tu senyap je kalau bole tapak kaki pon tak dga. Next day dia kol sy tk angkat. Sy decide tk keja kat situ. Alhamdullilah allah beri petunjuk pd sy. Terima kasih admin sbb info kat atas tu.

Anonymous said...

now kt jobstreet bukan b indulgence lagi, tp dorg tukar BINARY SDN BHD !BEWARE UOLS!

Anonymous said...

as salam .hi semua.. wow bnyknya ak baca pasal company scam ni. ak baru je terrrrbaca semalam tu pon kwn ak yg batch skali dgn ak yg bg. dia mmg xnk dtg kje dh arini, padahal semalam ktrg bru sign 'offer letter.
so mlm td ak punyalah nk siapkn report psl discussion tu & tiba2 kwn ak bg link salah 1 blog yg cerita pasal ni. wah apa lagi, trus ak campak je kertas tu xjadi nk wat report. mmg TAK LA ak nk pi offer diri ak masuk mulut buaya!!!

weh, stress giler kot. hari2 kena push. so cmne?dh bgtau family?ayh ok tak? mak ok tak? haiyaa.. sapa yg keje skng ni?! beriya ckp dorg tu service company, xyah cari client. just maintain existing customer je.. dah tu yg korg duk sibuk2 suh ak join pasaipaa? g training free2 je..loss aku kt situ!

& memang ak xnafikan, staf baru xde chance nk sembang dgn kwn baru dia. lunch pn dgn senior, solat p sorg2. balik pun wktu xsama. nasib ak sempat mntk no bdak baru yg sama ak tu.

yg penting segala yg korg ceritakan mmg aku alami jugak.. alhamdulillah ak belum nk invest lg. xdpt bygkan kalau ak dh terguna duit family ak join bnda ni tp habuk pon tarak!

yg pelik nya, semua staf kt situ ada akaun tau, tapi bila dorg close market,ak xnmpk pun muka ceria atau happy dpt untung.. ketat je muka dorg. & gaji dorg kan banyakkk* 4-5k bleh cecah plus tf , incentives bagai.. ak xnmpk pon dorg bergaya..sama je level aku. huhhh

ok lah tu je kot ak nk share. tolong berhati hati ye korg2. mgkin ramai lg yg xtau pasal ni.

btw, servicing company yg ak join tu namanya

BINARY INDULGANCE SDN BHD @ B INDULGANCE SDN BHD
PLAZA SENTRAL UNIT 1/TGKT 7.

ANTARA NAMA2 TOP KT SITU IALAH MISS SHILA, MISS EMILIA , MISS LINDA, MISS SAMANTHA . PERSON IN CHARGE NYA LELAKI , KTRG KENAL DGN NAMA MR JACKIE.

sory la staff2 b indulgance yg masih stay, ak rasa ak dh di tipu,kesian korg yg dh bukak akaun. alhamdulillah Allah masih sayang aku. ;)

Anonymous said...

as salam .hi semua.. wow bnyknya ak baca pasal company scam ni. ak baru je terrrrbaca semalam tu pon kwn ak yg batch skali dgn ak yg bg. dia mmg xnk dtg kje dh arini, padahal semalam ktrg bru sign 'offer letter.
so mlm td ak punyalah nk siapkn report psl discussion tu & tiba2 kwn ak bg link salah 1 blog yg cerita pasal ni. wah apa lagi, trus ak campak je kertas tu xjadi nk wat report. mmg TAK LA ak nk pi offer diri ak masuk mulut buaya!!!

weh, stress giler kot. hari2 kena push. so cmne?dh bgtau family?ayh ok tak? mak ok tak? haiyaa.. sapa yg keje skng ni?! beriya ckp dorg tu service company, xyah cari client. just maintain existing customer je.. dah tu yg korg duk sibuk2 suh ak join pasaipaa? g training free2 je..loss aku kt situ!

& memang ak xnafikan, staf baru xde chance nk sembang dgn kwn baru dia. lunch pn dgn senior, solat p sorg2. balik pun wktu xsama. nasib ak sempat mntk no bdak baru yg sama ak tu.

yg penting segala yg korg ceritakan mmg aku alami jugak.. alhamdulillah ak belum nk invest lg. xdpt bygkan kalau ak dh terguna duit family ak join bnda ni tp habuk pon tarak!

yg pelik nya, semua staf kt situ ada akaun tau, tapi bila dorg close market,ak xnmpk pun muka ceria atau happy dpt untung.. ketat je muka dorg. & gaji dorg kan banyakkk* 4-5k bleh cecah plus tf , incentives bagai.. ak xnmpk pon dorg bergaya..sama je level aku. huhhh

ok lah tu je kot ak nk share. tolong berhati hati ye korg2. mgkin ramai lg yg xtau pasal ni.

btw, servicing company yg ak join tu namanya

BINARY INDULGANCE SDN BHD @ B INDULGANCE SDN BHD
PLAZA SENTRAL UNIT 1/TGKT 7.

ANTARA NAMA2 TOP KT SITU IALAH MISS SHILA, MISS EMILIA , MISS LINDA, MISS SAMANTHA . PERSON IN CHARGE NYA LELAKI , KTRG KENAL DGN NAMA MR JACKIE.

sory la staff2 b indulgance yg masih stay, ak rasa ak dh di tipu,kesian korg yg dh bukak akaun. alhamdulillah Allah masih sayang aku. ;)

Aina said...

Latest update.

B indulgence ni post lagi ads kat jobstreet. Tapi kali ni dah tukar nama ke Binary Sdn. Bhd. Dah takde Indulgence kat belakang. Lokasi pun dorang dah tak state dalam ads tu. Just letak Kuala Lumpur. Tapi kalau tengok kat location map tu, memang still kat KL Sentral. Contact person tu masih lagi miss suhaila.

Be aware kepada sesiapa yg apply / dpt call for interview.

Anonymous said...

Thanks to blogger. And all. Xboleh report polis ke psl ni?

Norhafizatul Akma Mat Hashim said...

U staf b.indulgence??

Norhafizatul Akma Mat Hashim said...

U staff b.indulgnce??dlu I pn hampr dtpu.tiap ari kna push fmly.ngat fmly kte ap,cop duit ke.huhu.ad kwn sy 2 org yg invest.xtaw ap jd kt dorg.

Azimah Ahmad said...

Alhamdulillah Allah gerakkn hati utk google company dynamic wise sdn bhd @tower b-11-1, north mid valley..12/3/14 dpt 1st call drpd en.rafhan suh dtg intrvw esok 13/3/14 kol 10.30am, so pegilah try sbb hubby pon ade intrvw hari yg sama & masa yg sama..cuma dia intrvw kt company construction..pagi tue otw nk gi intrvw, dpt call drpd my mom gtaw my granny passed away..hubby tnye nk gi intrvw x?suggest kt hubby ape kate kol company tue utk arrange intrvw lain kali, tp hubby ckp dia nk gi intrvw jgk..mase tue otak rase blur sbb rasa ilang granny..teruskan jgk gi intrvw..smpai kt tower b,carilah nama company DWISE SDN BHD mcm yg en.rafhan tue mention..yg ade dynamic wise sdn bhd..so I guess tue kot nama company tue..register nama kt security..pastu naik lif tingkt 11, masuk jer, receptionist bg form utk isi, masuk dlm meeting room utk isi form tue..semlm sume dah prepare siap pen..tetibe pen xde ink plak..pegi kt receptionist minta pinjam pen, dia ckp tgu kt bilik tue nnty dia bg, tgu punya tgu, xde pon dtg, so tulislah dgn pen yg ink semput2..hubby siap msg dia dah hbis intrvw, yg kita nie lom hbis isi form & lom intrvw..penat tulis guna pen yg semput2 ink..kol 11.30am setel isi form..lama gile..pastu baru pompuan cina buka pintu meeting room tue tnye intrvwer sape..ckp en.rafhan..pastu suh masuk dlm bilik kaca..ade sorg staff pompuan melayu dtg collect form & dokumen2 yg disuruh bwk..pastu dkt kol 12, baru pompuan cina yg td tue dtg bwk form & dokumen2 td..selalu nama intrvwer tue yg akan intrvw..tp nie org lain plak..dia perkenalkan nama elaine kot..intrvw slalu speaking english, yg nie pompuan cina tue ckp melayu jer..penat practice speaking english smlm..lega skit..huhuhu..layan jela intrvw dia..pastu dia tnye psl finance..honestly dah lupa sbb graduate 2008..pastu dia tnye taw x psl company tue..ckplah xtaw sbb try google DWISE mcm yg en.rafhan mention tp xde.. (sbnrnye xde google pon)..pompuan cina tue ckp company mmg xde laman web..so xblh nk google nama company dynamic wise sdn bhd..last skali dia ckp if u are selected, 2nd intrvw nnty dia akan brief lebih details ttg job skop..dia suh tgu call within 2 weeks..guess what??? Smlm 14/3/14 @5.40pm, company tue call, suh dtg 2nd intrvw kol 9am hari isnin 17/3/14, siap suh bwk alat tulis sbb kate ade test, kalo berjaya test tue, so blh start kje..excited n hepi..tetibe lepas habis kenduri tahlil utk arwah my granny, I try google dynamic wise sdn bhd..thank you very much Ya Allah..also thanks a lot to all your post n comments..mmg x akan pegi 2nd intrvw kt company tue..mencegah penyakit adlh lebih baik drpd terjebak dgn penyakit yg kita cari sndri..

Azimah Ahmad said...

Alhamdulillah Allah gerakkn hati utk google company dynamic wise sdn bhd @tower b-11-1, north mid valley..12/3/14 dpt 1st call drpd en.rafhan suh dtg intrvw esok 13/3/14 kol 10.30am, so pegilah try sbb hubby pon ade intrvw hari yg sama & masa yg sama..cuma dia intrvw kt company construction..pagi tue otw nk gi intrvw, dpt call drpd my mom gtaw my granny passed away..hubby tnye nk gi intrvw x?suggest kt hubby ape kate kol company tue utk arrange intrvw lain kali, tp hubby ckp dia nk gi intrvw jgk..mase tue otak rase blur sbb rasa ilang granny..teruskan jgk gi intrvw..smpai kt tower b,carilah nama company DWISE SDN BHD mcm yg en.rafhan tue mention..yg ade dynamic wise sdn bhd..so I guess tue kot nama company tue..register nama kt security..pastu naik lif tingkt 11, masuk jer, receptionist bg form utk isi, masuk dlm meeting room utk isi form tue..semlm sume dah prepare siap pen..tetibe pen xde ink plak..pegi kt receptionist minta pinjam pen, dia ckp tgu kt bilik tue nnty dia bg, tgu punya tgu, xde pon dtg, so tulislah dgn pen yg ink semput2..hubby siap msg dia dah hbis intrvw, yg kita nie lom hbis isi form & lom intrvw..penat tulis guna pen yg semput2 ink..kol 11.30am setel isi form..lama gile..pastu baru pompuan cina buka pintu meeting room tue tnye intrvwer sape..ckp en.rafhan..pastu suh masuk dlm bilik kaca..ade sorg staff pompuan melayu dtg collect form & dokumen2 yg disuruh bwk..pastu dkt kol 12, baru pompuan cina yg td tue dtg bwk form & dokumen2 td..selalu nama intrvwer tue yg akan intrvw..tp nie org lain plak..dia perkenalkan nama elaine kot..intrvw slalu speaking english, yg nie pompuan cina tue ckp melayu jer..penat practice speaking english smlm..lega skit..huhuhu..layan jela intrvw dia..pastu dia tnye psl finance..honestly dah lupa sbb graduate 2008..pastu dia tnye taw x psl company tue..ckplah xtaw sbb try google DWISE mcm yg en.rafhan mention tp xde.. (sbnrnye xde google pon)..pompuan cina tue ckp company mmg xde laman web..so xblh nk google nama company dynamic wise sdn bhd..last skali dia ckp if u are selected, 2nd intrvw nnty dia akan brief lebih details ttg job skop..dia suh tgu call within 2 weeks..guess what??? Smlm 14/3/14 @5.40pm, company tue call, suh dtg 2nd intrvw kol 9am hari isnin 17/3/14, siap suh bwk alat tulis sbb kate ade test, kalo berjaya test tue, so blh start kje..excited n hepi..tetibe lepas habis kenduri tahlil utk arwah my granny, I try google dynamic wise sdn bhd..thank you very much Ya Allah..also thanks a lot to all your post n comments..mmg x akan pegi 2nd intrvw kt company tue..mencegah penyakit adlh lebih baik drpd terjebak dgn penyakit yg kita cari sndri..

Azimah Ahmad said...

Alhamdulillah Allah gerakkn hati utk google company dynamic wise sdn bhd @tower b-11-1, north mid valley..12/3/14 dpt 1st call drpd en.rafhan suh dtg intrvw esok 13/3/14 kol 10.30am, so pegilah try sbb hubby pon ade intrvw hari yg sama & masa yg sama..cuma dia intrvw kt company construction..pagi tue otw nk gi intrvw, dpt call drpd my mom gtaw my granny passed away..hubby tnye nk gi intrvw x?suggest kt hubby ape kate kol company tue utk arrange intrvw lain kali, tp hubby ckp dia nk gi intrvw jgk..mase tue otak rase blur sbb rasa ilang granny..teruskan jgk gi intrvw..smpai kt tower b,carilah nama company DWISE SDN BHD mcm yg en.rafhan tue mention..yg ade dynamic wise sdn bhd..so I guess tue kot nama company tue..register nama kt security..pastu naik lif tingkt 11, masuk jer, receptionist bg form utk isi, masuk dlm meeting room utk isi form tue..semlm sume dah prepare siap pen..tetibe pen xde ink plak..pegi kt receptionist minta pinjam pen, dia ckp tgu kt bilik tue nnty dia bg, tgu punya tgu, xde pon dtg, so tulislah dgn pen yg ink semput2..hubby siap msg dia dah hbis intrvw, yg kita nie lom hbis isi form & lom intrvw..penat tulis guna pen yg semput2 ink..kol 11.30am setel isi form..lama gile..pastu baru pompuan cina buka pintu meeting room tue tnye intrvwer sape..ckp en.rafhan..pastu suh masuk dlm bilik kaca..ade sorg staff pompuan melayu dtg collect form & dokumen2 yg disuruh bwk..pastu dkt kol 12, baru pompuan cina yg td tue dtg bwk form & dokumen2 td..selalu nama intrvwer tue yg akan intrvw..tp nie org lain plak..dia perkenalkan nama elaine kot..intrvw slalu speaking english, yg nie pompuan cina tue ckp melayu jer..penat practice speaking english smlm..lega skit..huhuhu..layan jela intrvw dia..pastu dia tnye psl finance..honestly dah lupa sbb graduate 2008..pastu dia tnye taw x psl company tue..ckplah xtaw sbb try google DWISE mcm yg en.rafhan mention tp xde.. (sbnrnye xde google pon)..pompuan cina tue ckp company mmg xde laman web..so xblh nk google nama company dynamic wise sdn bhd..last skali dia ckp if u are selected, 2nd intrvw nnty dia akan brief lebih details ttg job skop..dia suh tgu call within 2 weeks..guess what??? Smlm 14/3/14 @5.40pm, company tue call, suh dtg 2nd intrvw kol 9am hari isnin 17/3/14, siap suh bwk alat tulis sbb kate ade test, kalo berjaya test tue, so blh start kje..excited n hepi..tetibe lepas habis kenduri tahlil utk arwah my granny, I try google dynamic wise sdn bhd..thank you very much Ya Allah..also thanks a lot to all your post n comments..mmg x akan pegi 2nd intrvw kt company tue..mencegah penyakit adlh lebih baik drpd terjebak dgn penyakit yg kita cari sndri..

Anonymous said...

thx bagi pendedahan.ak pon da quit semalam..macam hape ntak comany ni..push staff bagi 200k dah skarang siap tipu nak bagi incentif bagai...Alhamdulillah Allah bagi nampak petunju kat aku supaya tak keje kat situ dah..nasib baik tak sempat invest.tebal muka aku g call family mane ntah suh invest.kitaorng 3 orang satu batch quit serentak kot.dahla tak bg communicate each other..

QIQI LALA said...

selamat google . td ade org dr dwise sdn bhd call . tawarkan jawatan admin executife . pikir2 aku mane mintak keje kat ctu . alamat die tower B , tingkat 11 , unit 1 , north point office mid valley city . beriye die ckp die kalo bole nk kai org secepat mungkin dan kalo bole nk fresh graduate . aku soh die emel alamat ofis . die xnk . kat ctu aku da pelik . selalu intebiu musti dorg akan emelkan . ingat kite bodoh ke xpandai google . anyway yg kol aku td namenye en afif . fuhh . alhamdulillah la aku google . tp pelik . mane la dorg dapat no phone aku nie .

Anonymous said...

salam nak tanya adakah syarikat binary snd bhd....sebab apa yg awak ckp sama lah yg dia nak requirement dia...harap dapat balas

Anonymous said...

assalam terbaik la .... nabi pesan belajarlah smp ke negara cina sekalipun ...so klu cukup ilmu dan rase blh buat senyap sudaaa....kalu rase idup dah senang senyap sudaa....so kita tgk 10 tahun akan datang siape diri korang kalau berperangai mcm ni .... orang bg taik ko pon nak bg taik ??? mcm mane islam nak tegak dgn betul ...kalu btu2 cmpny ni salah dah masuk lokap dah.... ke ko yg takut masuk lokap cita belakng .. =)

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 288   Newer› Newest»