"aku bukanlah penulis blog tegar, jauh sekali seorang novelis. aku hanya penulis picisan. maka tidak hairanlah blog ini kejap berhabuk tak lama bertulis" czueka zulaikha

fresh graduate awas dengan jawatan kosong ini!

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca blog.
Entry kali ini aku nak story pasal company yang tak patut anda apply kerja
Memang gelap dan jahanam masa depan ! ini bukan syarikat kewangan tetapi kononnya jadi penasihat.

Firstly, sila berhati-hati dengan iklan jawatan kosong seperti ini :

IMMEDIATE VACANCIES 
ADMIN EXECUTIVE\ASSITANT

RM2200-RM3000 RM1800-RM2000 (tinggi woo gaji!!!)



REQUIREMENTS:

-Diploma/ Degree in any fields

-Fresh Graduate are encouraged to apply

-With/ without any experience

-Willing to learn new things 

-Immediate Starter
-Preferably age below 30

BENEFIT:
-Career Advancement Opportunities
-Yearly Bonus
-5 days a week (INDOOR)
-Annual leave and Annual dinner
-Company Trip (local / overseas)
-Easy access to public transport
(LRT / BUS)

Ini merupakan iklan jawatan kosong bagi syarikat kewangan iaitu syarikat scam yang terdesak mencari pekerja untuk membuat penipuan. Antara syarikat yang terlibat:

a) GORGEOUS CHAIN SDN. BHD. (telah ditutup setelah penipuan terbongkar)
    SUITE 2A, TINGKAT 18, PLAZA SENTRAL,
    KL SENTRAL.

b) TITAN BENCHMARK SDN. BHD,
     UNIT 1, TINGKAT 8, MENARA AMCORP,
     PETALING JAYA.

c) REAL INGENIOUS SDN. BHD,
    TINGKAT 15, TOWER A,
    MENARA UOB BANGSAR,
    KUALA LUMPUR.

d) PREMIER PODIUM SDN. BHD,
    LEVEL 11, MENARA NORTHPOINT MIDVALLEY,
    KUALA LUMPUR.

*TERBARU - DYNAMIC WISE SDN BHD .
Menggantikan salah satu nama company di atas

*TERBARU 2014 SCAM COMPANY

BINARY INDULGENCE SDN. BHD
KL SENTRAL


sumber : http://ernisyafrinapenipu.blogspot.com/ 

fresh graduate adalah sasaran utama company jahanam ni sebab dia tahu diorang terdesak nak kerja. dtg interview, dijamin dapat kerja! percaya atau tidak setiap hari ada sahaja orang datang interview dan jawatan ni sentiasa ada. kenapa ye ? sebab orang yang datang kerja kat sini hanya akan bertahan selama kurang dari 10 hari. kalau senang kena tipu atau masih tak sedar, mungkin lama lah. apa sebab aku nak mendedahkan syarikat jahanam ni adalah supaya orang lain tak tertipu especially kaum aku sendiri iaitu MELAYU dan beragama ISLAM. dah beratus/beribu orang kena tipu sebab benda ni sama ada sebagai client mahupun pekerja.

environment pekerjaan ni pun agak pelik and yang lebih complicated staf tak dibenarkan berinteraksi sesama mereka(tukar no telefon pun senyap-senyap) kecuali mengenai hal kerja. staf akan ditemani oleh seorang manager yang akan mengawasi gerak geri pekerja. nama yang digunakan juga bukanlah nama sebenar !! ini adalah supaya identiti mereka tak dapat dikenalpasti dan salah seorang yang dah terkantoi ialah Erni Syafrina. korang boleh open link kat atas tadi untuk kenal siapa perempuan tu. banyak cemuhan yang dilemparkan and aku turut bersimpati. bukan apa tak ada sebab kita nak kerja jadi penipu melainkan terpaksa menipu. Offer Letter pun tak dikeluarkan walaupun dah diminta berkali-kali selepas training tanpa gaji selama beberapa hari. kalau dapat pun, takde stated gaji pun !

company akan mendesak pekerja untuk mencari client bagi melaburkan wang yang berjumlah ratusan ribu ke company mereka di New Zealand dan sasaran utama mereka adalah family invest. kalau dah ada client even seorang, baru boleh naik jawatan Manager Haprak tu. haha tiap-tiap hari dia akan tanya adakah keluarga kita faham dengan pelaburan ni and setiap soalan yang ditanya dicantas baik oleh manager penipu tu ! and dia buat-buat caring, weekend pun call. puii ! setiap hari kerja sama je iaitu analysis graph untung rugi naik jatuh forex yang kononnya melibatkan 4 jenis mata wang cehh.

berdasarkan kisah Erna tu apa yang aku dapat simpulkan aku rasa dia ni mangsa keadaan tapi silapnya tak reti nak cari jalan keluar. mungkin dia juga adalah pekerja baru yang terpengaruh dengan family invest tu. then bila dah invest rugi pulak.jadi boss kata kalau nak dapat balik kena kerja situ and menipu orang lain. bila dah sedap menipu dah kaya teruskan je lahh. banyak la kalau korang tengok helah staf company ni. security pun bukan main lagi. 

and lagi satu bos besar ni cina. tapi pelik juga cina takde yang invest dalam company ni. setiap kali tanya mesti manager tu jawab "cina sudah kaya maa". hah padahal cina tau company penipu. kalau tengok gaya pemakaian staf kat sini memang perempuan melayu terakhir laa! tapi..... malas nak cakap!

so pada semua yang bakal di interview atau bakal melabur dalam company penipu ni, harap boleh ubah fikiran. aku bercerita atas dasar pengalaman and nak sedarkan korang pasal syarikat jahanam ni. apabila anda dalam keadaan terdesak, anda akan lupa untuk membuat pertimbangan. ada sampai satu tahap, (atas bacaan komen di blog oleh pemangsa) pelaburan yang dibuat menyebabkan sampai dibuang keluarga, mak meninggal dunia, cerai berai dan macam2 lagi la. ye la ratus ribu kot, mana nak ganti ! 

kat sini aku serta kan link blog sebagai mengukuhkan lagi hujahan aku ni. so berwaspadalah kawan-kawan. 
http://ayna-aadnan.blogspot.com


LAGI INFO DAN INGIN MENGENALI SIAPA SEBENARNYA REAL LIAR INGENIOUS SDN BHD ?
KLIK SINI
 

KENALI SYARIKAT PELABURAN BERLESEN DI MALAYSIA
KLIK SINI 


288 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 288 of 288
Anonymous said...

Beware lah semua..
Dah terkena sangat terkenaaaa.

Gaji mmg takkan dibayar selagi korang tak dpt cari org utk invest ya..

Offer letter pon takda tulis gaji korang berapa semua. Mmg auta aje.

Alasan ntt cakap based on performance etc.awak da bwk org ke utk invest semua etc.

So mmg gaji korang based on kalo ada org invest..kalo korang jenis naif mmg sebulan dok sana tup tup gaji apa pon tak dapat

Hahahaha..dpt jwpn yg sakit hati aje ntt
Jgn buang masa dengan company ni
Cerita lebih dpt hadiah broker syg client syg etc..jgn la termakan semua..haih..

Kesian pd bdk bdk fresh grade.tiap.hari aje bdk.br msuk..kesian sguh..rasaaa nak aje mengadu pd pihak berkenaan tapi tak tahu cara macam mana..

Anonymous said...

Kalo boleh report dah lamaa dah report.tiap ari kena paksa kena tanya fam xnak invest le etc..

Marah staff ckp xpandai ckp etc semua..ckp aje tak paksa apa semua tapi auta..
Tgkla smp bila company ni boleh selamat

czueka zulaikha said...

untuk makluman pembaca sekalian, saya tak ada maklumat atau detail mengenai company lain. semuanya dikumpul berdasarkan pengalaman dan feedback daripada komen yang diberikan. jadi saya tidak dapat memberikan apa-apa penjelasan lanjut. sekadar perkongsian.

czueka zulaikha said...

PERHATIAN!!!
Anonymous tidak akan di layan sama sekali. saya sekadar berkongsi untuk menyelamatkan bangsa dan agama saya sendiri daripada terus di perbodohkan (dalam erti kata sebenar) oleh bangsa dan agama lain. jika anda tidak berpuas hati atau percaya, terpulang. KERJA DI SITU DAN BUKTIKAN APA YANG SAYA CAKAP INI ADALAH SALAH!!!!
saya juga golongan berpendidikan, masih waras untuk berfikir menjatuhkan orang lain dengan cara kolot begini. TERIMA KASIH.

Diana Lokman said...

Thx to admin.. Mmg xla nak pergi interview company mcm ni

Diana Lokman said...

Thx to admin.. Mmg xla nak pergi interview company mcm ni

Diana Lokman said...

Thx to admin.. Mmg xla nak pergi interview company mcm ni

Anonymous said...

Btw sapa yg pernah jadi mangsa family invest dgn company BINARY INDULGENCE SDN BHD and then jd loss hundred thousand, plez email saya...
At least saya dgn kawan saya boleh kumpulkan bahan bukti...
email saya nia_gurlcute@yahoo.com.my

Anonymous said...

assalamualaikum...saya pun salah sorg yg dh g training kat binary indulgence tu...memula dh rasa xsdap ati sgt..,tp sbb tgk ramai jek org melayu perempuan kat situ, so rasa cam terubat la sikit yg xsdap ati tu...layan jek training 4ari kat sana under miss farah, miss rachel, miss yana..mcm2 la hadap kat sana...nak cakap ngn budak yg masuk sesama memg xsempat lgsg..g mkn n g tnds pun akan ada manager atau asst akn folo skali...memula dia ckp bleh dpt gaji 8k kalo ada family invest bawah kita, aku kemain col mak kat kg bgtau itu ini suh buat invest...ye lah mak ayah keje gov kan, n tetiap ari gak la manager2 kat sana tnya family nk invest ke x, siap suh wat loan ngn bank rakyat lg konon senang nk dpt loan...masuk je bilik kaca mesti tu je soklan diorg...menyampah!..but then syukur alhamdulillah kawan suruh tgk blog ni n aku baca sampai abis smua komen..tido semalam pun berair mata tau...sedih la jugak sbb aku benti keja dlu notice 24jam sbb aku btol2 nk cri keje tetap n stabil...tp at least ALLAH SWT dh selamatkan aku dr aku hancurkan kepercayaan family n idup aku.. errrrm...sepatutnya arini aku still kne attand on job discussion arini tp aku decide xnk pegi dah...titik!!!!...diorg col msg pun aku xbls..menyampah gile!!!...bila ingt muka miss farah tu lg menyakitkan hati!!!...sanggup kan wat budak tdesak nk keje camni... xpasal2 aku dh fobia nk apply keje...huhu...nk balik kg jap tenangkan pikiran...

yg benar,

budak dh g training 4ari

Anonymous said...

Company penipu b Indulgence tu
jgn la percayaaa
Bt sakit hati

nak gaji kena cr org invest bru korang akan dpt gaji korang
Dalam offee letter takda tls gaji

ayat asyik repeat the same keyword
mcmm hapeee bt dosa dgn org

haih..bdk bdk bru cr kerja dah kena tipu mcm mcm..tak rasa dosa ke dorang tu

bos besar cina..kerekkk

Nadzirah Mustaffa said...

Brillium Cemerlang Sdn Bhd, E-1-5 Block E,Megan Avenue 1, Jln Tun Razak,KL..
anyone tahu psl this company? invest gold jgk..

Nadzirah Mustaffa said...

Brillium Cemerlang Sdn Bhd, E-1-5 Block E,Megan Avenue 1, Jln Tun Razak,KL.
anyone tahu psl company ni? they invest gold too..

Anonymous said...

Arif Hafyan, i nak no fon u. Or u just emel me at aleeyaa_mysara91@yahoo.com. Sbb i nak sgt invest kat sini. N u dah ada experience loss. Please contact me immidiately

Anonymous said...

Hi anonymous yg dah loss almost rm75000, boleh kita discuss further pasal investment ni. N i can tell u. I kenal amelia or miss M tu! Please emel i immediately aleeya_mysara91@yahoo.com

Anonymous said...

Ya allah... terkejut sgt bila baca blog nie & thank sgt sbb info pasai company nie.. bru jek dpt call ptg td dri dwise sdn bhd sruh dtg interview khamis nnt.. tergerak hati nk google sal company nie b4 interview sbnrnya, dah taw mcm nie mmg tidak la.. apa2 pon thank guys ;) alhamdulillah terselamat dari jd mangsa..

Anonymous said...

thanks! saya baru je call company tu lepas nampak iklan pegawai tadbir kat metro. pelik juga dlm iklan tu tak letak nama company. saya tanya binary indulgence. dia tanya dah kerja ke belum. saya jawab dah. dia suruh resign 24 jam sbb lepas interview terus immediate kerja. saya pun terus google nama company ni. terus jumpa blog awak. nasib baik.

Eiqa Yanna said...

Ya Allah..hampir kena tipu..nasib baik pergi utk briefing 3 hari..tp kwn sy masih lagi kena briefing..ape yg ptt sy bantu?

Anonymous said...

hi sy br resign dr binary,sy stay sampai habis training which is start 3 april, training 7 hr tnpa byr. masa first training mmg dh pelik tp diamkn aje, dorunk kt ni nature keje kat sini...so okay la, then blja psl graph so on... so okay jugak sbb sng nk mampus..at the same time person in charge i ni asek cerita psl branded stuff, n selalu pg mkn mhl2, but i ni jenis suke observe, so i tgk doe punye jam, cincin, attire, mekap xnmpk pon mcm style org berduit, yelah kn dh gj almost 20k per month, pkai high heel kt opis, katenye dh biasa pdhl dr tren pkai sandle, smpai ofis br tukar, n weird nye psl fon xcnggih, wasep xdek, tgk attire xmcm branded pon, tp cerita bkn main, tgk manager lain pon sama gak, tang mekap sume fail, dh 3 hr kt sana, dorunk start suruh diskas ngn fmily, everyday keep pushing me n tanya mcm mna dgn fmly, apa plan, lps tu sorg2 senior manager dtg jumpa n slow talk, 2 org yg sama masuk n grup ngn i, pon xsmpt nk amik no fon but then i manage juge amik contact no, then we start texting n tell bout our feeling yg rase mcm sumting fishy. mlm hr ke 6 br kami wat research n the next day one of us pg bank n ssm, so dh terjawab soalan dlm kpla otak sbb kami curiga dgn binary indulgence sdn bhd, b4 tu i went thru everything from the very beginning as the same as you all gone thru, even the app form which they wanted us to put our parents n husband salary. n my person in charge is miss shila, she is so kind spoken, soft but i could not imagine how she could do such thing to her own saudara seislam n melayu, well waktu zohor die xturun surau pon. unfortunately on of my fren percaya yg bisnes ni betol, dan rancang untuk labur, her only reason is kwn bpk die yg bkerje sbgai bank manager kata bisness ni btoll just bcoz they using tt form. dlm opis tu ramai yg br 2,3 minggu, semua dh labur, and i feel very sorry for them, just wait untill you got a phone call telling that you lost your money.

Anonymous said...

salam tuan punya blog boley tak nak mintak email..saya nak mintak tolong ni because iam one of the victim now... pleaseee

Anonymous said...

salam tuan punya blog boley tak nak mintak email..saya nak mintak tolong ni because iam one of the victim now... pleaseee

Anonymous said...

Nak tanya .kat sini ada tak yang pernah kerja dgn dynamic wise dan sempat melabur? Boleh share tak? Kawan saya skrng ada kerja kt situ... Dan dia hampir melabur...mintak tolong ye.

Anonymous said...

As salam. Nak cerita sikit pasal Binari indulgence. Aku pun mangsa salah satu kat situ.
Mula2 aku masuk excited gile sbb dapt kje. Masuk2 je company tu terus aku tk sdp hati bila aku tgk environment kat sana, mana tk nya mcm bilik tadika je, imagine satu meja 6 org. Masa aku masuk hari tu sama ngan aku 3 org bawah si Sheila tu. Aku, Fieza ngan zai.
Mula2 masuk tu aku fikir positive je, mmg mcm nie kut aku fikir environment tmpt nie. Bila dh lama2 aku jdi pelik. Duk hari 2 duk tnya aku dh ckp kat family ke belum.
Aku ckp kat si Sheila tu aku dah ckp, padahal haramm aku tk ckp pun. Dh lama2 member aku bgi link nie, lepas tu aku g check kat suruhan Jaya securities n bank pasal benda nie. Nasib la aku tau bab investment semua nie. Bos dia nama jeckey. Dia panggil kitaorg bertiga masuk bilik, konon nak tanya soalan
Apa lagi aku tanya mcm2. Aku tanya pasal finance semua, audit. Tapi dia tk jwb dengan apa yg aku nk. Aku mmg dh yakin benda ni nipu. Tmbah lagi dengan maklumat yg aku dpt dari bank dan sebagainya.
Hari yg sama jgk aku dpt offer letter lpas aku duk sana. Dapt2 je aku plik. Dh la tkde gaji, leps tu tulis depend on performance mmg tk la kan. Bila tanya je kata masih dlm perbincngan. Mana ada offer lettr mcm tu. Dh la aku tgk offer letter nie si jeckey tu buat draft paper je. Yg mana sijil2 kita bagi semua jd draft paper je. Bengong.
Manager aku pun bengong si Sheila tu. Konon gaji byk tpi hancur tk serupa bikin ada ke org gaji byk berkira n tk invest utk diri sendiri langsung. Make up dh macm tepung gomak je aku rasa. Manager yg lain pun sama. Tk confidence lgsg diorg gji tinggi.

Apa yg korg ckp sebijik jadi kat kami , cuma yg sorg nie je tk caye apa kami ckp. Aku dh mls nak ckp dh pnt2 aku cari bhn utk tunjuk kat dia tpi to cye. Pandai2 la diorg fikir baik buruk. Letih ckp tpi tk caye.

Fikir2 sebelum kena.just for sharing only.

Anonymous said...

salam..adik saya masih bekerja kat situ...mmg selama ni ni boss dia asyik call dan tanya ,"family berminat nak joint x"..smpi satu hari tu dia call nak jumpa..nak cite pasal invest tu..saya kata x nak..tp dia mcm paksa..bila saya tinggikan suara..br dia slow sikit..so now..saya ckp ngan my sister resign je...reason kena duk kat kg..nasib blem sempat invest lg..klu x..mati ..banyak kot..company camni x bleh di biarkan..kena report pd pihak yg berkenaan...takut ramai lg yg kena tipu..

Anonymous said...

tq to owner blog ni..i pun nyaris tertipu..my sister br 2 week keje kat company ni..today dia cerita pasal company ..i was shock..coz..hampir2 my parents invest..patut la last week..bos my sister call nak terangkan pasal investment..like mendesak kita ..ye la..mana nak cekau duit byk tu utk melabur..kan..hinggalah saat ini..saya terbaca blog ni..alhamdulillah..my sister sedar sblm terlambat..tp kita x boleh diamkan pasal ni..mesti kena report kpd pihak yg berkenaan..supaya x de org yg terlibat lg...

Anonymous said...

Rasa macam nak gelak bila kena batang hidung sendiri. Hampir2 nak attend interview tu. Terima kasih ya di atas semua maklumat yang diberikan.

Binary Indulgence.
Dalam jobstreet tulis Binary Sdn Bhd.
Tawaran kerja sebagai Pegawai Tadbir.
KL Sentral, Blok 2A, Tingkat 7.
Syarikat swasta guna istilah pegawai tadbir ke?
Bila mintak official invitation email dia tak nak bagi. Katanya lagi senang dia cakap, kita tulis alamat diorg tu.
Person incharge Ms.Zura.

Anonymous said...

aku rasa binary sdn bhd ni pun sama je macam yg detail2 tu...bil serach tkde detail pun ttg company tu...hati2

Anonymous said...

Alhamdulillah..syukur sgt2 dpt petunjuk dr ALLAH sb terbukak blog ni..bru siap solat hajat minta bg kemudahan klu keje ni elok n on9 search psal binary sdn bhd..nsib baik x smpt g intvw esk.sblm ni dh rsa plik cmpny ni x de web site n yg nma pn linda 2 siap bgtau x de web site

Anonymous said...

alhamdulillah

Anonymous said...

bru tadi dpt call drpd binary sdn bhd. apply via jobstreet. lps baca blg ni terus cancel nk pg interbiew hri jumaat ni.

Anonymous said...

hai..sy bru cll dynamic tol interview esok 7/5/14..tp tergerak hati untuk search comp. ni.. sbb slalu nk cri kje lain mmg kne thu history comp.. x sangke kes penipuan comp ni da lme.. anyway tq 4 da info..lgpn cm plik comp ni xnk bg alamat.. dh smpy mid bru cll blik..mmg x la..

Anonymous said...

hai. i nak tanya untuk brillium cemerlang sdn bhd ni scam jugak ke? ada sesapa pernah kena? i pelik sebab datang interview syarikat ascot global trading limited. lokasi dekat megan avenue 1 jln tun razak e-1-5. sesiapa please respond

Dhiyaul Mohd Irsyad said...

salam sume yg da kne tipu macam sye..for your info dwise sdn bhd tu da expand lgi satu ofis tgkat 10 unit 4..twer B..and sye bru kne bang bang boom xdi..siap dtg interview pnggilan ke-2..shit..hahaha...nseb la tergerak hati nk google...name-name penipu yg sye tau adalah lily and ester..semoga kte sume bersabar..sye yg pling nyaris nk join..gaji lumayan kot..tpi shit la..haha..sbr jer la..ujian tuhan nie sume..nnti ade la pintu rezeki kte..

Dhiyaul Mohd Irsyad said...

haha..shit..aku kne bang bang boom la nie..haha..for your info d'wise sdn bhd da expand office dorg kt tgkt 10 unit 4..latest!!..tggl 11 unit 1 pon still ade..twer B..kire nye aku nie bru tau la nie..nseb google ade..n korg sume nye info..aku da smpe second interview kot..da termakan da penipuan dorg..n thanks to god that sye tergerak hati nk bkk google..ble bukak google cer teka pe sye dpt?...Bang Bang Boom!!!haha..adoi..nk sedih pon xle
nk uatpe da..bersabar la anda sume..org yg menipu sye bernama ESTER and LILY yg seksi..shit sume tu..

Abdul fattah said...

Alhamdulillah.. Tq for this bloggers semua Allah merahmati anda.. Anda telah menolong umat Islam terutama melayu.. Plg penting BINARY SDN BHD ada call tadi, terus tanya esk free tak.. utk interview.. mana ada company yg x de website.. hehehe. Dia ingat zaman skrg ni mcm zaman dulu.. Hajat nk pergi sbb nk sembur balik apa yg diaorg telah buat kat org sebelum ni.. tp x free lagi.. hehehe

Anonymous said...

Ya Allah dah excited gosok baju nak pergi interview. Nasib baik tuhan gerakkan hati untuk search dulu. No wonder waktu dorang call dorang cakap kalau nak tahu apa2 pasal company boleh tanya time interview sebab dorang takde website. Rupanya dorang taknak takbaca post2 macam ni. Thanks for the info.

Anonymous said...

Ek eleh,bnyk je kes kt dunia ni manusia brsalah trlepas n xmasuk lokap sbb 'tak de bukti' or 'xcukup bukti..kononye la.. Ko bebas kt dunia je la.. So guys hati2 dgn company2 menipu duit org ni..

Anonymous said...

saya ada kenal dgn seorang staf dr cmpany ni...stlah sy wat siasatan nama panggilan yang biasa dia gunakan yana,amy...sy rapat dgn dia..dan dia ckp dia pun tertipu pasal ni..tp masih still kerja...sape2 nk jmp dia kalo betol la orangnya tlg hubungi saya..sbb sy ada bnyak kemusyikilan...0148040063..

Anonymous said...

cik yana...muka mcm cina kan? slalu pakai skirt

Anonymous said...

assalamualaikum.ak adela salah seorg yg pernah ke company tersebut(dwise sdn bhd)mmg byk sgt penipuan!ms nora,ms shima antara manager dkt situ..rmai org melayu da tertipu.bos besarnye cine.harap korg berhati2>company ni dkt mid valley city..

Anonymous said...

entry ni dh lame ke?ak pon one of the mangsa.and yes im fresh graduate..sume yang dicerita memang semuanya betul.ak keje dkt 2 minggu dkt dwise sdn bhd,setiap hari kena pressure tanye pasal family.ak trkena tahun lepas.ak rse entry ni xde lg kan?sbb ak penah google alamt mid valley tp xkuar la blog ni..n ak baru tau ramai lg sbenarnye yg dh terkena.apesal xde org report.kte x bole ke buat reprt.sape2 ade experience bole email ak oren7890@yahoo.com

Anonymous said...

dekat surat khabar harian metro ade iklan pasal jwtn pegawai tadbir tp xde nama company. saya try google no telefon & B Indulgence yg kuar (maybe Binary Indulgence). try search nama company and bawak saya ke sini. nasib baik saya x mintak lg

mawar_berduri said...

assalamualikum semua, sy baru dpt fon call utk interview esok pukul 10 pg. excited sgt, then sy suruh dorg bg alamat melalui emel. tp dy ckp company dy x guna emel. person in charge utk esok adalah cik farah or cik Sarah, xpasti yg mana satu. tp dy bg alamat, block 2a, tgkat 7, plaza sentral. kl sentral. nk tanya sume, ni ke company yg korg cerita tu. . huhu seram nya..

Afifah Suraya said...

Salam. Nak cerita pengalaman pergi interview bulan Jan dekat Binary Indulgence Sdn Bhd. Apply dekat jobstreet, admin exec, dalam minggu tu jugak dapat sy callback. Puan Linda namanya, dia suruh sy bawak segala documents datang office dekat Plaza Sentral. Bila sy cakap tolong email the details, dia cakap tak boleh, hanya through telephone. Ape kes? Memang pelik dah. Tapi pegi jugak sbb nak usha2 ofis. Dekat direktori bawah bangunan tu nama lain kot. Memang aku rasa kompeni tipu ni. Pergi naik, fuh, lawa ofis. Masuk2 jumpa puan linda.Isi borang. Interview, terus dapat katanya. Fuh, marvelous! Dia kata okay nanti dia call balik untuk datang training. Ofis dia banyak discussion room kecik yg leh muat dua orang. Ada sorang lagi dalam discussion room lain, tak nampak sebab dia pakai frosted glass. Pastu esoknya dia call. Sy takde niat pon nak jawab sebab sy dapat rasa dia scam. Yela, bila sy tanya job scope pon dia taknak cite. Tanya kompeni jual apa pon dia tak cakap, kata financial service company. Lepas dia tu dia call semua orang yg ada dalam emergency contact sy dalam borang personal data tu. Emak, akak, abang, makcik aku semua dia pergi call tanya. Panas sy. Tak patut kot. Very dodgy. Pastu dia call sy cakap sy dh dapat offer tempat lain. Sekarang kompeni tu mesti dh tukar nama lain

Afifah Suraya said...

Salam. Nak cerita pengalaman pergi interview bulan Jan dekat Binary Indulgence. Apply dekat jobstreet, admin exec, dalam minggu tu jugak dapat sy callback. Puan Linda namanya, dia suruh sy bawak segala documents datang office dekat Plaza Sentral. Bila sy cakap tolong email the details, dia cakap tak boleh, hanya through telephone. Ape kes? Memang pelik dah. Tapi pegi jugak sbb nak usha2 ofis. Dekat direktori bawah bangunan tu nama lain kot. Memang aku rasa kompeni tipu ni. Pergi naik, fuh, lawa ofis. Masuk2 jumpa puan linda. Interview, terus dapat katanya. Fuh, marvelous! Dia kata okay nanti dia call balik untuk datang training. Ofis dia banyak discussion room kecik yg leh muat dua orang. Ada sorang lagi dalam discussion room lain, tak nampak sebab dia pakai frosted glass. Pastu esoknya dia call. Sy takde niat pon nak jawab sebab sy dapat rasa dia scam. Yela, bila sy tanya job scope pon dia taknak cite. Tanya kompeni jual apa pon dia tak cakap, kata financial service company. Lepas dia tu dia call semua orang yg ada dalam emergency contact sy dalam borang personal data tu. Emak, akak, abang, makcik aku semua dia pergi call tanya. Panas sy. Tak patut kot. Very dodgy. Pastu dia call sy cakap sy dh dapat offer tempat lain. Sekarang kompeni tu mesti dh tukar nama lain

Afifah Suraya said...

Nak cerita kompeni yang ada modus operandi yang sama.Terjadi hujung bulan Jan 2014. BINARY INDULGENCE SDN BHD dekat Plaza Sentral. Sekarang dikenali sebagai PRO INFINITY. Yang call tu namanya Puan Linda. Dia cakap tahniah sebab layak untuk datang interview. Position Admin Executive.Bila saya tanya boleh tak email semua details, alamat dia cakap tak boleh sebab dia boleh thru phone jer. Time tu dah terdetik, pelik benor kompeni ni. Zaman apa takde internet bagai. Sy stuju jela nak interview tu, sy pikir nak mencari pengalaman interview saja, lagipun masa tu dah dapat satu offer lain pon. Bila saya sampai sana saya cari dekat direktori. Aik, apasal dia tulis nama kompeni lain. Google jap, binary indulgence tu apa? Keluarla website yang takde kene mengena. Teringat chocolate indulgence secret recipe plak time tu. Anyway, sy pon naik la pergi interview. Office lawa. Receptionist lawa. Tapi bila masuk, aik opis ni kecik betol. PAstu dia banyak discussion room yang ada frosted glass, yg boleh muat dua tiga orang dalam tu. Saya pon masuk jumpa puan Linda. Baik orangnya. First time kot kena interview dalam bahasa melayu.Trus dia tanya pasal family. Dalam borang pon kena isi pasal family. Sy anak tunggal je, bapak pon dh takde. Pastu dia cakap, tahniah, saya berjaya, tapi kena datang discussion dulu jumaat nanti, nanti dia call bagitau details. Discussion? Sy tanya job scope, kompeni buat apa pon dia taknak jawab dia suruh datang discussion. Saya pon balikla.Pastu saya tidor. Tak sedar puan Linda dah miscall banyak kali. Malam tu sy dapat call dari mak saya, kata ada kompeni ni call dia suruh saya confirmkan nak pergi training to ke tidak. Haish panas la saya. Maklumat dalam borang to bukan sesuka hati je leh guna. Sesuka hati je call mak saya kat kampung tu. Dahla tanya company apa pon takleh explain. Esoknya puan Linda call lagi saya tolak bulat2 tawaran tu sebab saya cakap dia takde etika sesuka hati guna maklumat dalam borang maklumat peribadi saya pastu sesuka hati call. Bila saya baca rupanya company ni scam, haish, dah agak dah. Jangan terjebak wahai rakan2.

Anonymous said...

Assalamualaikum..sy juga pernah g interview n kerja kt situ tp hnya 3 mggu je..sbb rasa mcm xsedap hati je..dahlah environment dia cm pelik je..pastu staff xleh berckp atau g sarapan dgn kwn sekerja..sy rasa tu dh sgt melampau sbb dh mcm bangang la plak..siap pggl sy n kwn sy masuk bilik n kena tegur (mcm kena warning) dgn Cik Watie n Nora y bermuka plastik..tiap2 hari c cina tua xsilap nama dia ema dtg kt sy tny mcmna dgn ayh..jd xnk invest..bkn tu je..siap soh mama sy melabur guna duit smpanan dulu..sy rasa mcm dh xsedap hati je..betul ke company atau pun tipu..sy masuk kerja dlm bulan feb bawah seorg guy ni nama hafiz mmg segak ar tp penipu rupanya..lepas 3 mggu c nora ni pggl sy..nasihat kan sy pastu bg cuti kt sy selama 7 hari utk cuba berbincang dgn ayh ttg investment ni..sy mmg dh rasa sgt pelik..sy pun apa lg..cuti ar kan..lepas seminggu nora call n tnya perkembangan semasa..sy ckp mcm dh xda mood je nk keje..dia cm kecewa..tp lepas dr seminggu sy mmg terus xdtg..sbb rasa mcm membazir je..keje tp xda gaji sehingga kita dpt buka satu akaun..mmg bullshit ar tu semua..tp syukur alhamdulillah Allah telah menyedarkan sy ttg syarikat penipu ni..nama2 penipu tu sy masih igt lg..y ketua nama Emma.. pastu y bawah Elaine, Watie,Nora, Rafhan n Hafiz..diaorg ckp gaji diaorg sebulan cecah puluhan ribu..dahsyat gila..no tepon y c nora tu ni 0133960911..

Anonymous said...

Salam..saya ada tgk iklan ni dalam akhbar metro minggu lepas..lepas tu call la..yelah..tulis pegawai tadbir..tp dalam hati sangsi la jgk..dia suh dtg hr isnin 7 julai 2014..lepas tu xpergi..8 jul dia dorg cll tye berminat ke tak lagi..sy pun setuju..suh pg 11 jul 2014 pukul 10.30 kt midvalley, tower B, unit 4 tgkt 10 nama kompeni tu dwise sdn.bhd..lepas tu kawan sy ckp check dlu..dia takut tipu je..so esk sy xpg la..hbskan duit je..lepas tu kena tpu..

Anonymous said...

Aq de terbace komen ni drpd blog lain:


((((Company ni sah tipu dan takde lesen drpd International Financial Services Commission of Belize (IFSC) seperti yang didakwa kat dalam website proinifnityltd.com tu. Aq dah emel IFSC a few weeks ago sebab aq musykil nama Pro Infinity Limited tu takde dalam senarai broker forex yang sah dan berdaftar under IFSC ni. IFSC baru je isu warning 15 July aritu kat bahagian Warning -> Warning Notices yang Pro Infinity tu x sah dan x berdaftar under IFSC.


-


Extraction from the warning notice:

PRO INFINITY LIMITED

It has come to the notice of the International Financial Services Commission of Belize (IFSC) that PRO INFINITY LIMITED, an international business company with its registered office at 35 New Road, Belize, is offering services for trading in securities and forex market without a licence from the IFSC. The representations on its website http://proinfinityltd.com that it holds a trade licence from IFSC are false and fraudulent.

All persons concerned are asked to take note and exercise extreme caution.

GIAN C. GANDHI
DIRECTOR GENERAL
International Financial Services Commission of Belize

-


Alhamdullilah Allah nak tunjuk kat bulan Ramadan yang mulia ni tembelang company ni dah pecah. Kepada penipu2 kat company tu yang sumpah sampai mati yang dorang ni x tipu orang, bertaubatlah. Hidup ni pun x lama, sekejap je. Sekarang mungkin korang senang, mana tau dah tua nanti macam2 dugaan korang akan terima.

Aq rase bersyukur sesangat aq pernah kene tipu oleh company ni sebab ni merupakan satu peringatan dan pengalaman kepada aq. Aq terima itu sebagai satu pengajaran.))))

Anonymous said...

Ada jugak jenis bahalol org dah kata syarikat tipu pastu degil. Last2 habis duit keluarga...sekarang malu x bertempat.

Wahyu Ayuniey Mohd Nasir said...

ada sape-sape nak kerja kat arkitek firm tak untuk gantikan saya???

arkitek zamryz di sentul boulevard..

saya bekas kerja ngan real ingenious bangsar, nasib baik cepat tersedar sebelum kena tipu,, plss contact sy klau anda berminat admin cum assistant account 0167135470

Annyss Qalesya said...

Lg 1dorg pkai nme PRO IN..nme baizura.kt plaza sentral tgkt 7..celaka betol

Yaya Abdullah said...

Okay baru je search bout this company "Dynamic Wise Sdn Bhd" smlm my first day.. arini 2nd day disebabkan xsedap hati arini try gak google even internet mcm taik lembab nak mampos.. smlm lpas balik search tp xjumpa and kua vende merepek2 pastu harini lpas solat zohor dan manager tu xikot so kesempatan sngt nk google.. so Alhamdulillah Allah nk tlg.. line dlm surau mencanak laju.. dan semuanya terbongkar.. and smua yg diperkatakan sama je ngn situasi sy.. kita dikawal rapi oleh manager knonnya.. puihhh umoq sebaya aku dah jd manager -..- lepastu lunch kene sama ngn dia.. bru plan nk lunch ngn membe yg keje kat gardens tp xdpt.. pastu asek tnya pasal fmly aku abg aku keje petronas dah bpe lama.. bpak aku dah pencen bpe lama.. duit kwsp bpk aku buat apa.. pastu pasal bf aku pn dok sebok tnya.. pelikkan bru first day dah kemain ramah.. mlm tadi siap msg 'ngh buat apa tu" aikkk slama aku keje 3 company xpernah pn bru first day kemain dah whtsapp2 mcm kau dah kwn ngn aku dr kecik lagi -..- betul punya peramah gang ni hahaha.. lpastu waktu balik siap hantar aku smpai kat parking omg.!! Baiknyaaa.!! Fuck you.!!! Haha mcm xaleh2 je nk hantar aku apa smua.. patut la dia hantar.. dia takut aku balik saing ngn candidate lain tu.. mcm hari ni akk yg baru masuk sama ngn aku smlm nk num aku..terus terkeduk muka manager2 haprak tu.. since that time dorg mcm kawal rapi aku ngn akk tu.. siap ckp semvunyi2.. tp aku ni jenis instinct kuat.. so aku dah tau mmg dorg ni xbetul since 1st day.. tp aku dtg arini tok 2nd day pn sbb mama paksa g.. pastu nk djadikan cerita dia nk elakkan aku berckp ngn akk td tu dia smpai suruh kakak tu balik awal kol 3 then mentak aku stay smpai kol 5 dngn alasan nk terangkan kat akukol 4 nty.. tp now dorg nk meeting dulu.. so mnx aku stay.. hala haiii masa tu rasa nk ckp je.. aku dah tau muslihat korg tp takut diapa2 kan aku ikot jela.. then selama menunggu manager tu knonnya meeting yg sorg lg ni sebuk tnya pasal family aku.. haihhh rasa nk lempang je.. pastu tepak masa kol 5 dia kata sorry eak je kita bincang.. pastu hantar aku smpai kat parking.. haihhh penipu sngat.!! Sorg pendek gemok.. sorg tinggi gemok.. sprg kurus keding..lau aku dah tibai betina2 ni bru ada akal agaknya..

Yaya Abdullah said...

Huhu dynamics wise tu memang penipu.. dorg dah expend office ke tingkat 10 lot 4.. yg kt tingkat 11 tu katanya opis bos besar.. pastu nama yg digunakan cik yana..cik ina and miss ester.. muka smua haprak.. aku lg bergaya plus pkai brg berjenama dr dorg.. knon manager.. puihh stiap bulan dpt bg family 3ribu sbb gaji bnyak sngt as manager and ada invest gold jugak.. wtf.!! Haha aku nengok makeup murah yg kau calit kat muka ngn eyeshadow pelangi kau pn aku tau kau xmampu.. please laaaa.. penipu.!!

Anonymous said...

assalamualaikum ..

anyway, i had interviewed with them be4. so 4 the next 2nd interview come, bye2 liar.

tq 4 the sharing.

mora qi said...

Assalammualaikum..

Rasa ramai orang tertipu siap ada invest beratus thousand.So kalau kes camni apa solution dia?tak kan nak biarkan jer company camni continue tipu orang lain yang tak tahu..kepada pelabur apa tindakan dorg after dah melabur then xdpt apa..so xkan nak diam jer..any suggestion apa yang perlu dibuat untuk melaporkan kegiatan sykt scam ni?apa tindakan terhadap company tersebut Supaya orang lain tidak terkena tipu dalam melabur..

Anonymous said...

Salam.baru smlm g interview dynamic wise sdn bhd. Sebijik mcm korg cite.mase g cari tempat tu,tnye la name company,xnak bgtau,kate live,so xleh gtau.pale otak kau. Xpe,dh masuk,naik ngan tunang, sampai front desk,die suruh tunang tunggu kt bwh,pdhal ade je sofa dpn tu.ok,xpe lg.lepastu die suh masuk isi form.sblm tu sempat lg aku tgk name company die sbb aku xtau pon name company.sblm masuk isi form aku sempat tnye pompuan tu,xtau sape name,aku tnye company Ni buat ape sbb Google xjmpe.die ckp xpe,nnt ms.Cindy bgtau (interviewer).aku pon ok kan je.

Duk dlm bilik kace isi form.Google la psl company Ni sbb aku student HR,so tau la ape hr akan tnye, msti nk kene tau psl company Ni.Google je, jmpe blog Ni,terus sms tunang suh bace psl die.cuak die.aku dh agak mesti menipu punye.so sblm die tipu aku,baik aku tipu die dulu. Kan dekat form tu nk kene isi name family,keje,income,no fon. Income aku x isi,no fon pulak aku tibai.bile tnye 3beradik je ke?aku ckp ye,pdhal 7.tnye psl parent plak keje ape.aku ckp keje kg,buat rumah.pastu tnye mane parent dpt duit. Aku ckp anak2 bg. Kelentong habis.

Tp risau jg dgn resume n sume sijil tu. Hmm.camne ye

Anonymous said...

HellO,

Just nak share i pon kena tipu jugak. on 28/10/14, ade call form MISS LILY suruh datang interview.

I pergi then dia kasi form suruh isi details bagai smua. I isi and pelik kenapa dier nak details family members kite sekali ngan income bagai. Usually comp mane ade letak but i guess maybe different company different ways. So i isi smua and interview cam biase.

2 days after that day, Miss Lily call suruh datang second intervew and bawa notebook and pen. I datang then ade chinese girl interview I pulak. okay jawab macam biase je la. That afternoon MISS LILY cakap i dah terima kerja sini.

Then dia bg training la, terangkan la pasal company trading gold and silver CGS something. Then provide services free of charge. MISS LILY jugak explain why this company x de website semua. Pelik gak mula-mula pikir kenapa x de website.MISS LILY jugak explain dia sebenarnya nak cari manager jugak untuk company tue, dia suruh kita training 7-8 days untuk tengok performance kite then tentukan jawatan. Sumpah pelik. Dah advertise jawatan for admins tapi tetiba ckap lain. Fine la.

Masa rehat, MISS LILY suruh rehat dengan one girl yang kecik cam muslimah jugak la. Tanye la macam macam brape lame kerja kat sini semua. Tanye gak area kat bawah buiding tue ade ape, tapi dier macam teragak-agak. Kalo dah lame kenapa x tau. Mesti dia explore kawasan tu kan.


After rehat, chinese girl pulak explain. General Manager la orang cakap. Tanye dia macam mane orang nk tau pasal services nie. Dia explain pasal 4 types of customers. Dah x jawab soalan. Pelik giler kot.

After training balik rumah rase macam pening kepala. tergerak hati la nak google. then nampak blog nie. Sah kena tipu. Dia whatsapp suruh datang keje esok tapi i cakap dah accept kerja lain . padahal x pon

Yang peliknye, kes ni dah lame and ramai orang tipu tapi kenapa x de tindakan yang dikenakan atas dorang.

Anonymous said...

salam..
sape yg pernah keje or penah terkena ngan company REAL INGENIOUS ni bole pm sy kt email wan.lokman77@gmail.com... sbb sy pn salah sorg mangsa kpd mangsa...byk gak duit burn...tq..

Anonymous said...

salam..

sape yg pernah keje or penah terkena ngan company REAL INGENIOUS ni bole pm sy kt email wan.lokman77@gmail.com... sbb sy pn salah sorg mangsa kpd mangsa...byk gak duit burn...tq..

Wan 12345 said...

salam..

sape yg pernah keje or penah terkena ngan company REAL INGENIOUS ni bole pm sy kt email wan.lokman77@gmail.com... sbb sy pn salah sorg mangsa kpd mangsa...byk gak duit burn...tq..

Shafiq Azmi said...

Assalamualaikum tuan tanah tuan blog. Izinkan saya berkongsikan pengalaman tentang penipuan jawatan kosong. Based dari komen komen dari pengunjung blog, banyak yang terkena dengan company yang sama. Saya juga tertipu dengan company yang berlainan tetapi mempunyai persamaan dalam situasi, simptom, suasana dan keadaan penipuaan company scam/forex/ gold trader ni. Nama company Ace Dimension Network. Ni job ads dia dekat jobstreet.

http://jobs.jobstreet.com.my/my/jobs/2456927?fr=21

Panggil datang interview, tapi bila interview, hanya dalam 5 minit je, tanya pasal diri dan bagi resume sahaja. Terus offer untuk datang training selama tiga hari tanpa berbayar. Kerana rasa ingin mencuba, saya terima offer company ni. Sebelum interview ada isi form, dah macam nk masuk belajar tanya senarai tanggungan dan family relatives. Habis dari interview, rasa macam tak kene, rasa was was pasal company, tapi fikir takpe, boleh cuba dulu tengok company ni macam mana training dia. Maklumlah, fresh grad, tak tahu macam mana suasana interview sebenar dalam company yang sahih.

Sehari je saya datang training, belajar monitor graf gold trading meggunakan software meta trader 4, trial version. Bila belajar ni ok lagi, senang dan menarik bila dapat guna software baru. Tapi dia ajar untuk monitor graf je la, tak lebih dari tu. Masa nk balik tu, tanya manager pasal kerja, job scope semua, dia bagitau hari ketiga lepas habis training baru dia bagitau pasal job scope sebenar. Rasa macam pelik dia cakap macam tu. Company ape macam ni pasal job scope pun nak sorok. Sebab noob, tertipu dan membazir masa sehari jugak la. Dia suruh datang esok, saya bagitau saya hanya boleh datang seminggu sehari je sebab saya tengah dalam tempoh internship untuk last semester. Dia kata ok, tapi make sure jangan lupa apa yang dia ajar. Nk kata ajar, ajar 30 minit je, lepas tu suruh monitor graf. Dalam hati macam best bila dapat kerja macam ni, gaji 2.5k. best best bahagia hidup macam ni. Tapi bila fikir balik, mane ade bende senang dalam dunia ni, yang senang bila nk buat dosa je. Then mula la rasa tak sedap hati. Bila balik rumah, baru terfikir nk research pasal Ace dimension network ni, eh baru perasan dia takde website. selam dalam dalam pun tak jumpa company ni punya website, yang jumpa kes kes kene scam dan cerita yang sama dengan situasi pengalaman saya.

Kepada orang ramai diluar sana, hati hati lah dalam mencari kerja ye. Ade ke kerja senang tapi gaji besar? Terutama pada fresh grad.

Yang benar,
Mamat yang tertipu.

Anonymous said...

Just nak inform, company Binary yang di plaza sentral level 7 tu dah bertukar nama menjadiPro Infinity Services. They change the name of company, and there is new person called as miss baizura. I just get a call from them yesterday. Dia x bagi adress, just suruh salin kat kertas je. Dia cakap dia dapat resume kite dari LiNa jobstreet, n x boleh antar email coz jobstreet x bagi detail lengkap (bukan ke memang jobstreet terus bagi resume?).I survey punya survey, dapat tahu sejarah diorg dari blog2 yang lepas..this is their new name PRO INFINITY SERVICES. Level 7 Plaza sentral, Kl sentral.

saudagar kayu said...

alhamdulillah..hanye selangkah saje td..mujur ag selangkah tidak ku langkah..time kaseh kawan2 semue...bek ag jd cleaner jamban dr bertopengkan jamban...ya allah jauhkan lah aku dr kerja yg malukan aku sebagai org melayu...

saudagar kayu said...

hahaha

Anonymous said...

Alhamdulillah.sma mcm sy..akhirnya terbongkar jgk kebenaran...compny dynamic wise tu mcm pelik sgt...mntk compny address pom xnk bg..byk sgt y pelik..br je nk invest..syukur dpt jupe blog ni..

Anonymous said...

Elaine 2..jgk y selalu push sy srh invest..siap bg cuti srh p buat loan..layan caring giler...everyday update...alhamdullillah...akhirnya jupe blog ni...nsb bek xbt loan 100k..mekasih ats info..

Anonymous said...

Xpayah tengok 10 tahun akan dtg,blm cukup tu.. Tggu 40 ke 60 tahun akan dtg,bila semua dh kt lubang kubur.. Semua akan terbongkar penipuan ko.. Nk buat forex yg betul bukan dgn cara compony penipu mcm tu,ada caranya..

Anonymous said...

Assalam,

Saya baru2 ni terbaca dlm iklan mudah.com ....dwsb ? dwise / dynamic wise sdn bhd ke?

----------------------
About Us:
dwsb (Company)
20-50 employees
servicing company

How to Reach Us:
Click here to email advertiser

Advertiser's Store:
DWSB
Other vacancies
----------------------

Pegawai tadbir
Today 09:40. | Manage Your Ad
Pendapatan:- RM 1,800 - RM 3,200
KELAYAKAN:-

- Berkelulusan DIPLOMA / IJAZAH (mana-mana Disiplin)
- Berumur antara 24 - 30 sahaja
- Berpengalaman / Tanpa pengalaman
- Boleh berkomunikasi dengan baik
- BUMIPUTERA diutamakan
- Boleh bermula kerja SEGERA
- Berkemahiran Komputer (M/Office)

MANFAAT:-

- 5 HARI bekerja (9 pagi - 6 petang)
- Peluang KENAIKAN PANGKAT
- Company trip
- CUTI Tahunan dan Bonus
- Berdekatan dengan Pengangkutan Awam (KTM, Bas, Teksi)

Sila Hubungi:-
CIK AZMAN / EN AISHAH
03 - 2282 5800
Job Info:

Salary: RM 2 500 per month
Job Type: Executive
Contract Type: Full-time
Experience Level: < 1 year
Category: Admin/Data Entry
Job Location: Kuala Lumpur (Mid Valley City)
Application Deadline: 31 Jan 2015

kol tuk tanya psl kerja , suruh tulis pulak.xde email apa.
alamat :
tower b tingkat 10
unit 4 north point office
mid valley

Anonymous said...

Fyi guys...binary indulgence changed their name to HM Group Sdn Bhd..i got a call from "Ms Shila" for an interview to same as address as above fraud company kt Kl Sentral.she also refused to send me an email regarding the interview. HARAP MAKLUM!

Anonymous said...

co. Forex mmg salah!!! Diorg xmasuk lokap sbb pandai menipu!!! Tiap2 bln tukar nama co.!!! Ko backup sgt co. Forex ni knape? Terase ke bang? Terase sbb mkn duit haram?? bagi aku forex adalah tahi & tahi adalah forex!

moist said...

tempat dia ade x kat area2 malakoff

moist said...

tempat dia ade x kat area2 malakoff

moist said...

salam nk tnya..area dia disekitar malakoff ke

Ruru La Fleur said...

kita pun pernah terrrrbekerja kat sini masa thn 2012 mcm tu.
dan mmg dah terrrcarik org nak buat investment pun.
dah dpt org cuma nak tunggu kita ckp on je.
nasib lah kita rasa x senang hati masa tu.
rasa mcm omputih kata 'too good to be true'
aihhh..xkan senaang sgt nak buat duit mcm ni.nak2 plak suami mmg aktif main saham dgn bursa (tp modal kecik2 jelah) so rasa mcm pelik sikit dgn style company ni.
ohh..masa tu masuk dgn Real Ingenious kat menara UOA bangsar.
bila skrg ni tgk blk citer2 u olls sumer ni maksudnye depa ni x insaf2 lg lah ye.still duk tipu duit org sana sinilah ye.
mcm mana lah depa hidup dgn sumpahan mangsa2 depa ni.boleh ke depa tido lena tiap2 mlm.

haishhh..

Anonymous said...

saya pon baru dapat col untk pg intervew.. semua yg ada dlm entry ni semua sama dgn yg sy alami. terima kasih sgt2 sbb bnyk sgt membntu. skrg dia pakai nama NARASHIMA SDN.BHD dkat kampar.. hati2 jgn mudah kena tipu lg.. yg dah kena tipu tu terima kasih bnyk2 krana tlah membntu kami drpd trtipu jugk. jgn risau, ALLAH S.W.T tu maha adil, esa lgi berkuasa. semuanya akan ada pembalasnnya.

Anonymous said...

Financial Servicing Company/Syarikat Kwangan iaitu Syarikat yg terdesak mencari pekerja utk membuat PENIPUAN. DYNAMICS WISE SDN BHD /DWSB/DW SDN BHD/DWISE SDN BHD/ ALAMAT : ADA 2 OFFICE : 1) MID VALLEY, NORTH POINT,TINGKAT 10,UNIT 4, TOWER B. 2) MID VALLEY,NORTH POINT,TINGKAT 11, UNIT 1,TOWER B. tapi, papan tanda COMPANY dh kena CABUT.Please beware of this company,sbb dlm office staff dgn manager2 ,mula briefing kena mental psycho .Di pujuk supaya menarik family terdekat(mak,ayh,husbd,abg,kakak,uncle, aunty dan kwn)utk melabur dgn duit jumlah minimum atau standand akaun utk naik pgkat,Mula2 ada la untung sikit2 and client pun syok.sehingga floating semakin besar, kena call margin,sruh tambah,last sekali akaun tak dpt di selamatkan dan utk active balik akaun client kena tambah lg dlm masa hanya beberapa hari atau broker akan close akaun and duit melabur tu akan LOSS, Kesiannya,tu lah terjadi pada family. Sila berhati hati mereka target depan mostly is fresh graduate, and no experience people yg berlatar belakang family gov. servant,parent pencen and family potensi...Too sad most yg kena melayu Islam !!!Kita dh report to RAJA ROHAFIZA BT RAJA HASSAN, later all the geng2 penipu in the office go to the jail.....

Anonymous said...

Korg sume.. Sy da suruh akak sy invest.. N equity da rendah.. Da tinggal usd20k dri usd46k+++.. Tlgla sy.. Sy blur.. Sy xtau nk bt kputusan cmne skg.. Skg company tu name H&G Services.. Mengigil2 sy tau psl ni.. Sape2 yg da penah invest n da penah alami equity rendah n sempat kluarkn sume duit bole x contact sy? 0173594773/umiebtesa@gmail.com.. I need help..

aishah amir said...

Sini aku nak kongsi sikit.aku ade dapat call dari syarikat pacific asiawide.org tu ckp mmg baik dan sopan gile.dia mintak aku pegi interview esoknye.aku rasa mcm cepat sangat dan senang sangat dapat interview.aku kata kat dia aku takde job experience,takpe ke.dia kata takpe,kita boleh ajarkan.fuhhhhh.baiknyeeee.aku mmg ade byk apply kerja lain.mmg tak ingat company mana ni bukan main baik lagi offer job kat aku.aku mmg tak ingat yg mana satu.sbb byk apply job lain.jadi aku nak kaji selidik dan siasat dulu company ni sblm aku pegi interview tu.aku katalah aku ada masalah pengangkutan esok,tangguhlah ke hari lain.dia kata dia tanya manager dia dulu.hmmm.bagus.so,aku pun selidik lah company ni pakai google lah ape lagi.mak aiii.scammm.syarikat pacific penipu rupenye.nama bukan main gah tapi website haram takde.bangang!haaaa.geram lak aku.ade jugak company aniaya budak2 fresh graduate mcm aku ni.yg innocent tu tak habis lagi dan excited nak kerja.aku nasihat lah pada yang baca ni,hati hatilah korang.check dulu company yg korang nak g interview.jgn terburu buru.dan siapa rajin boleh lah pegi report polis ye.ok itu saja dari aku.sharing ia caring.

aishah amir said...

Sini aku nak kongsi sikit.aku ade dapat call dari syarikat pacific asiawide.org tu ckp mmg baik dan sopan gile.dia mintak aku pegi interview esoknye.aku rasa mcm cepat sangat dan senang sangat dapat interview.aku kata kat dia aku takde job experience,takpe ke.dia kata takpe,kita boleh ajarkan.fuhhhhh.baiknyeeee.aku mmg ade byk apply kerja lain.mmg tak ingat company mana ni bukan main baik lagi offer job kat aku.aku mmg tak ingat yg mana satu.sbb byk apply job lain.jadi aku nak kaji selidik dan siasat dulu company ni sblm aku pegi interview tu.aku katalah aku ada masalah pengangkutan esok,tangguhlah ke hari lain.dia kata dia tanya manager dia dulu.hmmm.bagus.so,aku pun selidik lah company ni pakai google lah ape lagi.mak aiii.scammm.syarikat pacific penipu rupenye.nama bukan main gah tapi website haram takde.bangang!haaaa.geram lak aku.ade jugak company aniaya budak2 fresh graduate mcm aku ni.yg innocent tu tak habis lagi dan excited nak kerja.aku nasihat lah pada yang baca ni,hati hatilah korang.check dulu company yg korang nak g interview.jgn terburu buru.dan siapa rajin boleh lah pegi report polis ye.ok itu saja dari aku.sharing ia caring.

penjejak badai dan badam said...

Rasanya nama company sudah berbuka kpd optimeast management, berlokasi di midvalley. Siapa bole tentusahkan maklumat ini adalah dihargai. Semoga tiada lagi yg terkono. Hehehe..hahahaharap maklum.

Anonymous said...

Guysss. Premier podium or dinamic wise and whatever beralamat di Nortpoint midvalley blok B tgkat 11 tu skrg da tuka nama ke Optimeast Management Sdn Bhd. Lates update 08 Aug 2015. Please alert OPTIMEAST MANAGEMENT SDN BHD. jgn tertipu jgn terbuang masa. Skrg dorg tgh rancak iklan keje admin exec kt mana media sosial guna nama OPTIMEAST MANAGEMENT SDN BHD. sye da terkena. Mula start keje MS EMMA kira boss kt situ terang ckp kt sye ade basic. Lepas da nk dekat sebulan keje baru bgtau xde basic. Kena cari org bukak akaun dlm investment dorg baru ade income. Bayangkan nak dekat hjg bulan baru explain sume benda. Itu sume taktik dorg. Kite hjung bln byk bnde nk byar. Komitmen sana sini. Time hjg bln tu baru dorg explain. Kena org yg terdesak, terjebak lah pujik sedara mara join. Sbb tu dorg asyik sruh kite share dgn parents lah bagai. Hari2 dok tnya "da share dgn mak ayah x?" , "mak ayah berminat x?"

Saket hati woiiii time tu. Dgn nak byar umah. Dgn kete lg. Sye da lah dok bujang. Menyusahkan org je


Sekali lagi berhati-hati lah dgn OPTIMEAST MANAGEMENT SDN BHD.

Lienicious said...

I hope ada yang baca comment I and harap2 tuan blog ni approve cepat2.
I risau kalau ada yang x sedia maklum pasal kewujudan syarikat2 parasit ni like I used to. Oh ye, Mereka x guna nama Plaza Sentral , skrg ni mereka akan ckp Malakoff building, lpas tu pergi ke bgunan 2A naik tingkat 7. Padahal I previously worked almost a year kat Plaza sentral kot, tau la suma selok belok tempat tu. Pffttt....

I kena minggu lepas, sama la modus operandi, training without getting paid and everything, tp mereka ada improvement. They keep track apa yang kita diskus di laman web and they improvise their skill. Swindler skill to be precise.

1st day training I ckp I nak google pasal company ni lg skali sbb after interview I could not find any info regarding HSBC SERVICING CENTRE. Tp In charge person named FARAH dgn sepantas kilat sampuk I and cakap "tp x semua yg ada dekat internet boleh percaya. Apa yang kita ajar kat sini dah mencukupi utk awak lakukan tugas."

They also have came up with a good excuses why they did not put up their company's name dekat directory buildings dan juga dekat reception counter bila I enter office.

They said, 1) HSBC bank registered their name under SSM but did not applied licence from Bank Negara. Thus, if they put up HSBC servicing centre signboard, people might get confuse and dtg buat urusan bank. Mereka xde lesen dari bank negara so kalo customer walk in with sum of money nnti mereka yg dipersalahkan. 2) diorg nak prevent pekerja dari mintak client dtg n bagi duit. xnak pekerja ambil duit client katanya. AWAS!! ini semua alasan yg mereka dah improvise utk perdaya kita.

Mereka akan buat satu sesi discussion cara2 utk jadi Admin Exec yg professional. Mereka ckp client biasanya akan call in tanya mcm2 soalan and one of them is halal @ haram. Kan dah masuk paper FOREX haram. Mereka akan cakap transaksi mereka tak melibatkan perjudian sebab bg mereka definisi perjudian adalah ramalan masa hadapan.

Please refer balik definisi perjudian dalam Islam, saya dah betulkan definisi yg dia bg, tapi dia sebok nak guna skrip lama. Basic x kukuh ada hati nak bincang menda besar.Ilmu panjang sejengkal sebok nak menduga lautan.

Diorg akan jelaskan forex sama dgn diorg tp diorg lagi selesa gunakan term "currency exchange investment". Sama sahaja. forex = foreign exchange, sebenarnya mrk nak mengelak dari di samakan dengan FOREX yg semakin mendapat kritikan kat blog2 mangsa ni.

Nama yg I familiar, jackie, sam ,rachel,amelia, zatun, farah (katanye duk kerinchi), kirah (katanya duk sg buloh). I masuk denga another two young ladies. I hope they survive without investing a cent. Kesian. Thanks to Nurul, one of the young lady yg sanggup tarik I senyap2 ke tandas ntuk confirmkan my suspicious. Wherever you are, you will find a better job. Amin.

I teringat dekat budak yg on our 2nd day training dia invest gunakan staff privileged instead of 250k. Dia hanya invest 190k. Gosh ayah dia polis bukit aman kot. Harap2 all is well nanti.

I believe the reason this company still running freely is because of lack awareness among us. Hopefully kalo ada siswazah yang terbaca blog ni boleh masukkan dalam discussion class or share dekat whatsupp, wechat, fb, instag. Please create awareness, benda ni boleh buat family begaduh, kawan jadi musuh and fresh graduate terjerat and kerugian dalam amount beratus ribu.

I dont want that. Tuan blog mohon aprove komen saya cepat2 and share sekali lg thread awak ni so that kawan2 awak alert. This parasite company exist and making profit day by day. Stop them people. Please.

Anonymous said...

Backup baik punya!!! Motif ape???? Nak tunjuk company tu semua bagusla...Tuihhh....Blahla.,..kerja kat syarikat macam yg tersenarai kat atas tu boleh memusnahkan hidup semua. Banyak cara lain nak hidup senang, rezeki kita Allah tentukan, bukan dengan kje masuk pelaburan nth pae, akhirnya lost.. Org btul kaya je boleh masuk pelaburan tak guna ni. Sebab tak masuk lokap sebab korang pndai sorok bukti, nampak macam tak salah tapi pembunuh dalam senyap??? Fikir sendri apa tu pembunuh dalam senyap>>>

Anonymous said...

Company kat mid valley northpoint tower b level 11 unit 1, company pnipu. Dlu nama lain, skrg dh tukar nama. Bila tny nama company, tak bgtau. Lepas isi form bru dpt tau. Nsib la dh ade experience. Ksian interviewer tu. Prmpuan mlayu bertudung! Takpelah, balasan drpd Allah menanti. Dah 2 x kena, tp skrg jgn harap nak layan. Rasa nak tarbiah je die td. Hihihi.

moanmend said...




Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company
in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all
categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer
loan at 3% interest rate, Contact us via email:
mohanmendserves@gmail.com

(1) Full Name
(2) Full Address
(3) Country
(4) Age
(5) Occupation
(6) Tell phone number
(7) Sex:
(8) Loan Amount needed:
(9) Loan Duration

Email us at: mohanmendserves@gmail.com

moanmend said...



Do you need an urgent loan we offer worldwide loan to who in need of loan the business opportunity you having being looking for is here again. email us now at: mrwilliam751@gmail.com
LOAN APPLICATION FORM
1) Full Name:
2) Gender:
3) Loan Amount Needed:.
4) Loan Duration:
5) Country:
6) Home Address:
7) Mobile Number:
8)Monthly Income:
9)Occupation:
)Which did you here about us.

Best Regards.

Eida Manaf said...

Salam...sape tau company avant garde capital sdn bhd..saya dapat panggilan intrview..ok ke ye conpany ni?bkn ape..jauh nk pergi..kalau stkt cmpny tpu2 bt lth jela;(

nurul sofia said...

Dynamic wise. Mungkin seblum ne pernah bertukar nama.

Scamme. Investment gold Dan silver

Paksa family invest.

«Oldest ‹Older   201 – 288 of 288   Newer› Newest»