"aku bukanlah penulis blog tegar, jauh sekali seorang novelis. aku hanya penulis picisan. maka tidak hairanlah blog ini kejap berhabuk tak lama bertulis" czueka zulaikha

lagi mengenai REAL LIAR INGENIOUS SDN BHD !

Oleh kerana entry INI telah mendapat sambutan hangat, makanya aku hasilkan lagi sebuah entry yang aku rasakan dapat memberi pencerahan kepada orang ramai mengenai company REAL INGENIOUS SDN BHD. Ini sekadar maklumat serba ringkas yang sempat aku kutip sepanjang ditipu tu. Jadi rakan-rakan yang ada pengalaman atau info mengenai syarikat ni atau yang seangkatan dengannya bolehlah berkongsi disini. 

Real Ingenious Sdn Bhd ditubuhkan sekitar tahun 2010 melalui slogan service, strategy yang berinteraksi sebagai penasihat pelaburan kewangan pertukaran mata wang asing atau lebih dikenali sebagai Forex. Bersandarkan kewujudan broker dari negara luar iaitu World Focus yang ditubuhkan pada sekitar 2005, melalui software provider dikatakan akan menguruskan semua pelaburan yang di buat berdasarkan 4 jenis pertukaran mata wang asing yang dipilih oleh pelabur. 

ini merupakan proses atau lakaran sebenar bagaimana forex dilakukan oleh mereka :

                               CURRENCY <---- WORLD FOCUS ----> INVESTOR

                               - GBP (Pound Sterling)
                               - EURO (Euro Dollar)
                               - JPY (Japanese Yen)
                               - CHF (Swiss France)

PROCEDURE OPEN ACCOUNT:

1. DEPOSIT           --> RM 120,000 / USD 40 k (min)
                                     use T.T (Telegrafic Transfer) --> WF

2. FILL UP FORM --> Online Registration (WWW.WORLDFOCUS.COM)

3. SCAN                 --> ic copy , T.T copy & front page acc bank book
                                      send to e-mail WF

4. Within 24 hours, broker give ID & Password

5. No need to register to Bank Negara (RI) Just register RI pada SSM

   p/s: Bank Negara registration just only for company who monitor for in/out money only.

CURRENCY INVESTMENT:

1. sell at high price , buy at low price
2. sell first at high price , buy back at low price
3. buy new , sell close
4. sell new , buy close

GUARANTEE

1. Deposit - bank - WF
2. Profit - withdraw anytime
3. Market move 100-200 pts/day (min 30 pts)
4. Free and good service
5. Halal !

REASONS : WHY WE MUST BELIEVE IT

kata-kata ini dipetik dari alasan yang diberikan oleh perkerja di sana:

1. REAL INGENIOUS SDN BHD - SDN BHD  merupakan satu syarikat besar yang harus di yakini penubuhannya.

2. RISB berurusan dengan WF melalui perkhidmatan bank. Jika anda tidak percaya kami , adakah anda juga tidak mempercayai bank?

3. Matawang pertukarang yang dipilih adalah berstatus aktif , sifar kerugian.

4. Jika betul compny kami menipu , kenapa kami masih beroperasi ?

5. kenapa tidak ada sebarang rusuhan di hadapan pejabat kami ?

WARNING !

hak individu sama ada untuk terus mempercayai syarikat ini atau tidak . menurut research yang dibuat , salah satu daripada (scam company) ini pernah ditutup atas tindakan pihak polis. dan dibuka semula setelah berdaftar dengan SSM atas nama lain.

segala keluar masuk aliran wang di tujukan terus kepada WF. makanya jika kita ditipu , siapa yang perlu bertanggungjawab? RISB dan scam company sealiran jelas dikatakan berfungsi sebagai PENASIHAT sahaja. Jelas juga forex ini tiada jaminanya.

berdasarkan maklumat pemangsa, ada yg mengatakan tapak WF wujud di luar negara sana, tetapi merupakan penubuhan syarikat lain.

yang nyata , syarikat ini tidak mempunyai website. syarikat maju tiada website?

serta saya mencari publisiti dengan memuat turun post ini?

fikirlah sebaiknya. anda mampu menyelamatkan diri anda dari terjerumus ke dalam penipuan ini.

p/s: penulis menulis berdasarkan pengalaman (apa yang di beritahu) serta kefahaman dalam bidang perakaunan. kurang memahami aliran sebenar perniagaan ini. 





35 comments:

Anonymous said...

Jom sertai Segmen: Doodle Aku & Gitar dan dapatkan doodle muslimah pegang gitar yang comel. http://nasuhanass.blogspot.com/2013/08/segmen-doodle-aku-gitar.html

kay_are said...

isu ni memang isu besar kan.. aku tengok pageview aku untuk entri risb ari tu memang banyak dari bese.. even sekarang pun still ade yang bace entri tu.. hmm. memang kne hati hati..

Anonymous said...

Part 1/2

BNM Telelink bnmtelelink@bnm.gov.my
11:01 AM (11 hours ago)

to


Sir/Madam,

We refer to your e-mail dated 27 August 2013 on the above.

If the investment scheme clearly offers an investment opportunity by collecting deposits from the public and investors are promised investment returns within a certain period of time, whereby the original investment will be refunded, it maybe contravene Section 137 Financial Services Act 2013 (FSA). This investment activity is against the law and you are investing at your own risk. We urge members of public to invest only with licensed financial institutions.

An easy way to identify and verify whether or not a company is licensed by Bank Negara Malaysia (the Bank), you can refer to the licensed institutions list on our website by following this URL

http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=17&pg=54&ac=57

If the company is NOT LISTED on our list on the website, it simply means that the company is NOT LICENSED NOR APPROVED by the Bank to offer any financial services or products.

You may also cross check with Securities Commission's (SC), Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) and Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) on status of the company via their website :

1. http://www.sc.com.my
2. http://www.ssm.com.my
3. http://www.kpdnkk.gov.my

If you have any information pertaining to illegal deposit taking activities or illegal foreign currency dealings or a victim of such activities, you can send details of such information or complaint together with the documents to the Bank as follows:

LINK & Regional Offices
Bank Negara Malaysia
Jalan Dato' Onn
50480 Kuala Lumpur
Fax: 03-21741515
E-mail: bnmtelelink@bnm.gov.my


For more information on financial fraud alert, please visit
http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=216&pg=701&ac=98 and http://www.bnm.gov.my/microsites/fraudalert/index.htm

For more information on banking, insurance & takaful, please visit
http://www.bankinginfo.com.my & http://www.insuranceinfo.com.my

Thank you.


Raja Rohafiza bt Raja Hassan
BNMTELELINK
Bank Negara Malaysia
No Tel : 1-300-88-5465
No Faks : 03-21741515
Emel: bnmtelelink@bnm.gov.my
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anonymous said...

Part 2/2


----Original Message----
From:
Sent: 27/08/2013 03:51 PM
To: bnmtelelink@bnm.gov.my

Cc:
Subject: FW: I need advice on these claims and appreciate if your office could investigate the claims.

Dear Sir,

I need advice on these claims and appreciate if your office could investigate the claims. If the claims/allegations are true, stern action must be taken against the operators to prevent them from setting up new company to continue with their cheating ways.

If it is true, it is very sad that they used fresh graduates as 'agents' to convince their family to invest and some may have to sell houses etc to pay up for the losses. The Malays has this saying 'kalau tiada angin masakan pokok bergoyang' hence if it is recorded and documented in more than 20 blogs there must be some truth to the allegations and investigation must be carried out.

1. http://czuekazulaikha.blogspot.com/2013/01/fresh-graduate-awas-dengan-jawatan.html?m=1
2. http://czuekazulaikha.blogspot.com/2013/08/lagi-mengenai-real-liar-ingenious-sdn.html?m=1
3. http://ayna-aadnan.blogspot.com/2012/06/tipah-tertipu-kisah-mangsa-scammed.html?m=1
4. http://ayna-aadnan.blogspot.com/2012/06/tipah-tertipu-kisah-mangsa-scammed.html
5. http://ernisyafrinapenipu.wordpress.com/
6. http://mypreciousblog90.blogspot.com/2012/12/kekecewaan-mencari-kerja.html?m=1
7. http://perempuansialafirah.blogspot.com/
8. http://atilieya.blogspot.com/2012/11/interviewscam-company.html?m=1
9. http://misisitukangtulis.blogspot.com/2010/07/gorgeous-chain-sdn-bhd-penipu.html?m=1
10. http://amyliana86.blogspot.com/2010/07/sambungan-entry-semalam.html?m=1
11. http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=521835
12. http://bilainginberbicara.blogspot.com/2011/01/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
13. http://eliyazid.blogspot.com/2011/01/gc-sdn-bhd-plaza-sentral.html?m=1
14. http://tintaheartyku.blogspot.com/2011/06/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
15. http://sitiazlinaishak.blogspot.com/?m=1
16. http://karpethidup.blogspot.com/2010/07/sangat-tak-patut.html?m=1
17. http://toet2meoww.blogspot.com/2011/09/final-part-gorgeous-chain-sdn-bhd-titan.html?m=1
18. http://www.bicarajutawan.com/forum/t24389/
19. http://benarkan-ku-untuk-berbicara.blogspot.com/2011/02/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
20. https://www.facebook.com/erafm/posts/10151635028217345

and many more just google,

tenku butang said...

done follow sini no. 922
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang@gmail.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

seri.selaseh said...

sekurang2 nya kita semak dulu status halal investment camni.... halal ke forex melalui cara camni?

tenku butang said...

hadiah awesome!!

jom join yunk..

http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

nabilah.fatin.88 said...

Assalamualaikum,

Please help me,
dapat 2nd interview kat slah satu company neh..
save me!..whatsapp me at 0196008827. i need to have a few questions answered instantly.thank u!

gwiyomi girl said...

salam...hi... saya just nk share... saya dulu pernah bekerja dengan REAL INGENIOUS tu. mmg sakit hati bila da kat sebulan, gaji TAK ADA. dan tiba-tiba ERNI SYAFRINA n ASSISTANT die..bagitahu.. KITE DA CAKAP KAN TAK ADA GAJI BASIC.SEMUA BERGANTUNG PADA INVESTOR DAN TRANSAKSI. Jadi haru-biru jugak la sebab SAYA TAK DAPAT INVESTOR. herannya, ada ramai pekerja baru dapat invest RM160,000 (sekarang harga dia da naik ikut keadaan rate)*katanya*.mana dwg dpt duit tu ekk???

alhamdulilah saya tak invest sebab saya sendiri musykil da ragu2. Suami marah2 sebab terang-terang kene tipu knon ada gaji.

Anonymous said...

B indulgence sdn bhd. Scam atau tidak? Sebab modus operandi seakan sama

Anonymous said...

Binary indulgence ni scam jgk ke?


Anonymous said...

binary indulgence mmg same je..jgn tertipu..tolonglaa sebarkn kalo dorg panggil interview jgn pergi dan sape yg da dpt keja jgn terpedaya sbb i da kena.. family i loss rm75k...now i da buntu nk byr balek.. duit tu sgt mesningful sng je dorg tipu i.. kalo mse nk suh family invest tu x ckp lgsong passl equity bgai..i memeng x maafkan amelia ngan nadia.. sesunguhnya allah maha adil ..amin !

Anonymous said...

as salam .hi semua.. wow bnyknya ak baca pasal company scam ni. ak baru je terrrrbaca semalam tu pon kwn ak yg batch skali dgn ak yg bg. dia mmg xnk dtg kje dh arini, padahal semalam ktrg bru sign 'offer letter.
so mlm td ak punyalah nk siapkn report psl discussion tu & tiba2 kwn ak bg link salah 1 blog yg cerita pasal ni. wah apa lagi, trus ak campak je kertas tu xjadi nk wat report. mmg TAK LA ak nk pi offer diri ak masuk mulut buaya!!!

weh, stress giler kot. hari2 kena push. so cmne?dh bgtau family?ayh ok tak? mak ok tak? haiyaa.. sapa yg keje skng ni?! beriya ckp dorg tu service company, xyah cari client. just maintain existing customer je.. dah tu yg korg duk sibuk2 suh ak join pasaipaa? g training free2 je..loss aku kt situ!

& memang ak xnafikan, staf baru xde chance nk sembang dgn kwn baru dia. lunch pn dgn senior, solat p sorg2. balik pun wktu xsama. nasib ak sempat mntk no bdak baru yg sama ak tu.

yg penting segala yg korg ceritakan mmg aku alami jugak.. alhamdulillah ak belum nk invest lg. xdpt bygkan kalau ak dh terguna duit family ak join bnda ni tp habuk pon tarak!

yg pelik nya, semua staf kt situ ada akaun tau, tapi bila dorg close market,ak xnmpk pun muka ceria atau happy dpt untung.. ketat je muka dorg. & gaji dorg kan banyakkk* 4-5k bleh cecah plus tf , incentives bagai.. ak xnmpk pon dorg bergaya..sama je level aku. huhhh

ok lah tu je kot ak nk share. tolong berhati hati ye korg2. mgkin ramai lg yg xtau pasal ni.

btw, servicing company yg ak join tu namanya

BINARY INDULGANCE SDN BHD @ B INDULGANCE SDN BHD
PLAZA SENTRAL UNIT 1/TGKT 7.

ANTARA NAMA2 TOP KT SITU IALAH MISS SHILA, MISS EMILIA , MISS LINDA, MISS SAMANTHA . PERSON IN CHARGE NYA LELAKI , KTRG KENAL DGN NAMA MR JACKIE.

sory la staff2 b indulgance yg masih stay, ak rasa ak dh di tipu,kesian korg yg dh bukak akaun. alhamdulillah Allah masih sayang aku. ;)

Ainina Rasidan said...

assalam, saya tergerak hati nak search pasal satu company ni, esok saya ada interview di Plaza Sentral, tingkat 7, blok a, nak kepastian sesiapa yang tahu, adalah salah satu company ni terletak di alamat ini. Mohon bantuan semua.

Anonymous said...

Btl. Baik check btl2, bhaya benda nie melibatkan duit family. Aku siap g check dkt bank n SSM bagai sbb rasa tk sdp hati n nak buktikan salah sorg member aku yg masuk skali. Tpi yg kecewanya pnt aku cari utk bukti kan dia, tpi lgsg dia tk caya. Sekurangnya selidk la dulu. Bukn nak halang. Aku pun sama mcm korg jgk hmpir2 kena tipu.konn btl tpi hancur. Fikir2 la korg dh besar.

atul tania said...

Assalam... sy salah solah mangsa scammer ni... skrg mereka dah tukar nama kepada PRO INFINITY( baru tukar nama dr BIDULGENCE)... modus operandi same je gan BIDULGENCE ni... kene training 6 hari tp xde elaun.. suasana kerja yg pelik.. langsung xboleh nk ckp gan kwn2 lain.. pastu mase sain agreement tu, die bg muka depan je, yg belakang x de... setiap hari push supaya buat investment, setiap hari buat analisis graph... tergerak hati nk cari pasal scammer ni.. alhamdullilah, jumpe, tp skrg tgh buntu mcm mane nk berhenti kerja, takut dorang amik legal actions je klo main benti..

atul tania said...

Assalam... sy salah seorang mangsa scammer ni.. masih dlm training lg.. nama company ni PRO INFINITY (rase baru tukar nama dr BIDULGENCE)... alamat kat level 7, kl sentral... suasana kerja kat sana mmg pelik, xbleh langsung berborak gan org lain, masing2 buat hal sendiri (duduk dlm team masing2).. setiap hari dorg akan pujuk kite untuk invest, mase sain agreement, die bg muka depan shj, belakang xde... sekrang tgh dlm dilema mcm mane nk resign...huhu.. sbb tajut klo dorg ni amik legal action since da sain agreement.. :(

Anonymous said...

Aku de terbace comment ni from blog lain:


((((Company ni sah tipu dan takde lesen drpd International Financial Services Commission of Belize (IFSC) seperti yang didakwa kat dalam website proinifnityltd.com tu. Aq dah emel IFSC a few weeks ago sebab aq musykil nama Pro Infinity Limited tu takde dalam senarai broker forex yang sah dan berdaftar under IFSC ni. IFSC baru je isu warning 15 July aritu kat bahagian Warning -> Warning Notices yang Pro Infinity tu x sah dan x berdaftar under IFSC.


-


Extraction from the warning notice:

PRO INFINITY LIMITED

It has come to the notice of the International Financial Services Commission of Belize (IFSC) that PRO INFINITY LIMITED, an international business company with its registered office at 35 New Road, Belize, is offering services for trading in securities and forex market without a licence from the IFSC. The representations on its website http://proinfinityltd.com that it holds a trade licence from IFSC are false and fraudulent.

All persons concerned are asked to take note and exercise extreme caution.

GIAN C. GANDHI
DIRECTOR GENERAL
International Financial Services Commission of Belize

-


Alhamdullilah Allah nak tunjuk kat bulan Ramadan yang mulia ni tembelang company ni dah pecah. Kepada penipu2 kat company tu yang sumpah sampai mati yang dorang ni x tipu orang, bertaubatlah. Hidup ni pun x lama, sekejap je. Sekarang mungkin korang senang, mana tau dah tua nanti macam2 dugaan korang akan terima.

Aq rase bersyukur sesangat aq pernah kene tipu oleh company ni sebab ni merupakan satu peringatan dan pengalaman kepada aq. Aq terima itu sebagai satu pengajaran.))))

Anonymous said...

Actually harini baru balik "training" from thus company which is infinity pro ltd dkt plaza sentral. Byt the first question mark is masa mula pergi interview nama comoany proexcess talent..but masa briefing tibe2 rachel said i tersilap coz nama company dorang infinity. Then lagi sekali masa briefing dengan ms farah i tanya lg sekali nama company because mustahil i tersilap sbb i ingt lg mggu lps i dtg nama company lain..silap i maybe dh sign kontrak coz i tak nampak lg yg pelik. Then after walk away from thus office i google pasal company ni dkt few thread yg cerita tak elok pasal this company. So i decide to call back that ofis and ask to talk with farah. And guest what that chinese girl who pick up the phone SORRY MS FARAH DAH BERHENTI KERJA i dh start pelik bru je td jmpe and teaiing dgn dia. Then i terus ckp yg i nk terminate application i but bole ke since i dh sign agreement but dua mcm tak kisah je i xnk keje dkt situ..luckly, i tak reject offer bos i lg..ade hikmah semua tuu!!!

Anonymous said...

Actually harini baru balik "training" from thus company which is infinity pro ltd dkt plaza sentral. Byt the first question mark is masa mula pergi interview nama comoany proexcess talent..but masa briefing tibe2 rachel said i tersilap coz nama company dorang infinity. Then lagi sekali masa briefing dengan ms farah i tanya lg sekali nama company because mustahil i tersilap sbb i ingt lg mggu lps i dtg nama company lain..silap i maybe dh sign kontrak coz i tak nampak lg yg pelik. Then after walk away from thus office i google pasal company ni dkt few thread yg cerita tak elok pasal this company. So i decide to call back that ofis and ask to talk with farah. And guest what that chinese girl who pick up the phone SORRY MS FARAH DAH BERHENTI KERJA i dh start pelik bru je td jmpe and teaiing dgn dia. Then i terus ckp yg i nk terminate application i but bole ke since i dh sign agreement but dua mcm tak kisah je i xnk keje dkt situ..luckly, i tak reject offer bos i lg..ade hikmah semua tuu!!!

Anonymous said...

Read from here.. Muka dorg.. Ms sam. Rachel. Emm. Jacky

http://farahdoodles.blogspot.com/2014/06/binary-indulgence-penipu.html

Hope dorg bertaubatla.. Mne yg malay tu..

Anonymous said...

Read from here.. Muka dorg.. Ms sam. Rachel. Emm. Jacky

http://farahdoodles.blogspot.com/2014/06/binary-indulgence-penipu.html

Hope dorg bertaubatla.. Mne yg malay tu..

Nurul abdul said...

Atul u da bhnti dorg ade ambik pape tindakan x?? Sebb i bru bhnti semalam..

amirur syafiq said...

salam sya bru apply salah satu company dwsb..sya kol diaorg tnya company ape then diaorg ckap company financial..sya apply sbab tertarik dgn gji and position...tpi bila nk cri company tu dlm google xda..so bla sya cri tgk2 company tu tipu itupon sbab tuan punya blog ni..trima kasih byk2 sbab sya x trtipu, moga d murahkn rezeki..klau x mnggu dpan sya dah prgi KL utk iv bkan senang sbabnya sya org perak..sma2 lah kta berdoa agar ALLAH trunkn blasan ke atas diaorg ni..lgi yg xbleh caye sbabnya yg tipu for iv itu pon org melayu jgak..

ini adalah contoh iklan krja kosong tu:


Eksekutif Pentadbiran/Pembantu Tadbir
Yesterday 09:31.
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 2,800
KELAYAKAN:-

* Berumur antara 24 - 30
* Berkelulusan DIPLOMA / IJAZAH (Mana-mana Disiplin)
* Bumiputera diutamakan
* Berpengalaman / Tanpa Pengalaman
* Berkemahiran Komputer
* Boleh bermula kerja SEGERA

MANFAAT:-

* 5 HARI Bekerja (9am - 6pm)
* BONUS Tahunan
* CUTI Tahunan
* Peluang Kenaikan Pangkat
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM/BUS)

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
Cik Shila / En Helmi @ 03 - 2282 2300
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Bangsar)
• Application Deadline: 31 Oct 2014

DWSB
Servicing Company
We are an established company located in Kuala Lumpur, as we are going to expand our business, we would like to get more manpower to support our company. Those candidates which are highly motivated and willing to take challenge are welcome to apply the positions we offered.


Pegawai Pentadbiran/Pembantu Tadbir
20 Oct 09:31.
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 3,000
KELAYAKAN:-

* Kelulusan DIPLOMA / IJAZAH
* Berumur antara 23 - 30 sahaja
* TIDAK memerlukan pengalaman kerja yang khusus
* BUMIPUTERA diutamakan
* Boleh bekerja dengan SEGERA
* Yakin, Positif dan Bermotivasi Tinggi

MANFAAT:-

* Bekerja dari ISNIN - JUMAAT (dalam pejabat)
* Peluang KENAIKAN PANGKAT
* CUTI,BONUS & JUMUAN Tahunan
* Lawatan syarikat (dalam/luar negara)
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM, BUS, Teksi)
* Persekitaran kerja yang selesa dan kondusif

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
EN AZAM / CIK IRA
03 - 2282 5800
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Mid Valley City)
• Application Deadline: 30 Nov 2014

Pegawai Pentadbiran/Pembantu Tadbir
3 Nov 08:55. |
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 3,000
KELAYAKAN:-

* Kelulusan DIPLOMA / IJAZAH
* Berumur antara 23 - 30 sahaja
* TIDAK memerlukan pengalaman kerja yang khusus
* BUMIPUTERA diutamakan
* Boleh bekerja dengan SEGERA
* Yakin, Positif dan Bermotivasi Tinggi

MANFAAT:-

* Bekerja dari ISNIN - JUMAAT (dalam pejabat)
* Peluang KENAIKAN PANGKAT
* CUTI,BONUS & JUMUAN Tahunan
* Lawatan syarikat (dalam/luar negara)
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM, BUS, Teksi)
* Persekitaran kerja yang selesa dan kondusif

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
EN AZAM / CIK IRA
03 - 2282 5800
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Mid Valley City)
• Application Deadline: 30 Nov 2014

dwsb (dynamic wise sdn bhd)

lgi skali thanks byk to tuan punya blog krana telah slmatkn sya...

amirur syafiq said...

salam sya bru apply salah satu company dwsb..sya kol diaorg tnya company ape then diaorg ckap company financial..sya apply sbab tertarik dgn gji and position...tpi bila nk cri company tu dlm google xda..so bla sya cri tgk2 company tu tipu itupon sbab tuan punya blog ni..trima kasih byk2 sbab sya x trtipu, moga d murahkn rezeki..klau x mnggu dpan sya dah prgi KL utk iv bkan senang sbabnya sya org perak..sma2 lah kta berdoa agar ALLAH trunkn blasan ke atas diaorg ni..lgi yg xbleh caye sbabnya yg tipu for iv itu pon org melayu jgak..

ini adalah contoh iklan krja kosong tu:


Eksekutif Pentadbiran/Pembantu Tadbir
Yesterday 09:31.
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 2,800
KELAYAKAN:-

* Berumur antara 24 - 30
* Berkelulusan DIPLOMA / IJAZAH (Mana-mana Disiplin)
* Bumiputera diutamakan
* Berpengalaman / Tanpa Pengalaman
* Berkemahiran Komputer
* Boleh bermula kerja SEGERA

MANFAAT:-

* 5 HARI Bekerja (9am - 6pm)
* BONUS Tahunan
* CUTI Tahunan
* Peluang Kenaikan Pangkat
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM/BUS)

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
Cik Shila / En Helmi @ 03 - 2282 2300
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Bangsar)
• Application Deadline: 31 Oct 2014

DWSB
Servicing Company
We are an established company located in Kuala Lumpur, as we are going to expand our business, we would like to get more manpower to support our company. Those candidates which are highly motivated and willing to take challenge are welcome to apply the positions we offered.


Pegawai Pentadbiran/Pembantu Tadbir
20 Oct 09:31.
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 3,000
KELAYAKAN:-

* Kelulusan DIPLOMA / IJAZAH
* Berumur antara 23 - 30 sahaja
* TIDAK memerlukan pengalaman kerja yang khusus
* BUMIPUTERA diutamakan
* Boleh bekerja dengan SEGERA
* Yakin, Positif dan Bermotivasi Tinggi

MANFAAT:-

* Bekerja dari ISNIN - JUMAAT (dalam pejabat)
* Peluang KENAIKAN PANGKAT
* CUTI,BONUS & JUMUAN Tahunan
* Lawatan syarikat (dalam/luar negara)
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM, BUS, Teksi)
* Persekitaran kerja yang selesa dan kondusif

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
EN AZAM / CIK IRA
03 - 2282 5800
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Mid Valley City)
• Application Deadline: 30 Nov 2014

Pegawai Pentadbiran/Pembantu Tadbir
3 Nov 08:55. |
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 3,000
KELAYAKAN:-

* Kelulusan DIPLOMA / IJAZAH
* Berumur antara 23 - 30 sahaja
* TIDAK memerlukan pengalaman kerja yang khusus
* BUMIPUTERA diutamakan
* Boleh bekerja dengan SEGERA
* Yakin, Positif dan Bermotivasi Tinggi

MANFAAT:-

* Bekerja dari ISNIN - JUMAAT (dalam pejabat)
* Peluang KENAIKAN PANGKAT
* CUTI,BONUS & JUMUAN Tahunan
* Lawatan syarikat (dalam/luar negara)
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM, BUS, Teksi)
* Persekitaran kerja yang selesa dan kondusif

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
EN AZAM / CIK IRA
03 - 2282 5800
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Mid Valley City)
• Application Deadline: 30 Nov 2014

dwsb (dynamic wise sdn bhd)

lgi skali thanks byk to tuan punya blog krana telah slmatkn sya...

amirur syafiq said...

salam sya bru apply salah satu company dwsb..sya kol diaorg tnya company ape then diaorg ckap company financial..sya apply sbab tertarik dgn gji and position...tpi bila nk cri company tu dlm google xda..so bla sya cri tgk2 company tu tipu itupon sbab tuan punya blog ni..trima kasih byk2 sbab sya x trtipu, moga d murahkn rezeki..klau x mnggu dpan sya dah prgi KL utk iv bkan senang sbabnya sya org perak..sma2 lah kta berdoa agar ALLAH trunkn blasan ke atas diaorg ni..lgi yg xbleh caye sbabnya yg tipu for iv itu pon org melayu jgak..

ini adalah contoh iklan krja kosong tu:


Eksekutif Pentadbiran/Pembantu Tadbir
Yesterday 09:31.
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 2,800
KELAYAKAN:-

* Berumur antara 24 - 30
* Berkelulusan DIPLOMA / IJAZAH (Mana-mana Disiplin)
* Bumiputera diutamakan
* Berpengalaman / Tanpa Pengalaman
* Berkemahiran Komputer
* Boleh bermula kerja SEGERA

MANFAAT:-

* 5 HARI Bekerja (9am - 6pm)
* BONUS Tahunan
* CUTI Tahunan
* Peluang Kenaikan Pangkat
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM/BUS)

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
Cik Shila / En Helmi @ 03 - 2282 2300
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Bangsar)
• Application Deadline: 31 Oct 2014

DWSB
Servicing Company
We are an established company located in Kuala Lumpur, as we are going to expand our business, we would like to get more manpower to support our company. Those candidates which are highly motivated and willing to take challenge are welcome to apply the positions we offered.


Pegawai Pentadbiran/Pembantu Tadbir
20 Oct 09:31.
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 3,000
KELAYAKAN:-

* Kelulusan DIPLOMA / IJAZAH
* Berumur antara 23 - 30 sahaja
* TIDAK memerlukan pengalaman kerja yang khusus
* BUMIPUTERA diutamakan
* Boleh bekerja dengan SEGERA
* Yakin, Positif dan Bermotivasi Tinggi

MANFAAT:-

* Bekerja dari ISNIN - JUMAAT (dalam pejabat)
* Peluang KENAIKAN PANGKAT
* CUTI,BONUS & JUMUAN Tahunan
* Lawatan syarikat (dalam/luar negara)
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM, BUS, Teksi)
* Persekitaran kerja yang selesa dan kondusif

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
EN AZAM / CIK IRA
03 - 2282 5800
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Mid Valley City)
• Application Deadline: 30 Nov 2014

Pegawai Pentadbiran/Pembantu Tadbir
3 Nov 08:55. |
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 3,000
KELAYAKAN:-

* Kelulusan DIPLOMA / IJAZAH
* Berumur antara 23 - 30 sahaja
* TIDAK memerlukan pengalaman kerja yang khusus
* BUMIPUTERA diutamakan
* Boleh bekerja dengan SEGERA
* Yakin, Positif dan Bermotivasi Tinggi

MANFAAT:-

* Bekerja dari ISNIN - JUMAAT (dalam pejabat)
* Peluang KENAIKAN PANGKAT
* CUTI,BONUS & JUMUAN Tahunan
* Lawatan syarikat (dalam/luar negara)
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM, BUS, Teksi)
* Persekitaran kerja yang selesa dan kondusif

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
EN AZAM / CIK IRA
03 - 2282 5800
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Mid Valley City)
• Application Deadline: 30 Nov 2014

dwsb (dynamic wise sdn bhd)

lgi skali thanks byk to tuan punya blog krana telah slmatkn sya...

Anonymous said...

Td dpt panggilan dr IP services utk jwatan admin executive.. dia sruh dtg ke kl sentral kalau x slah utk interview.. org tu suruh berurusan dgn CIK FARAH.. cuba search kt google.. tp x jumpa.. lepas tu terjmpa blog ni.. terbce plak psal crita cik farah yg penipu tu.. adakah yg call sye td tu mrupakan org yg sma dgn ape yg sye bce dlm komen sbelum nie.. tp nma company ni IP services.. mohon bantu..

Anonymous said...

Maaf bukan IP services but PI Services

Anonymous said...

saya pernah temuduga PI services, die kata training 7 hari, saya hanya dtg 5 hari sahaja. Asyik kne brainwash suruh family masuk join forex,ckp halal and so on. Sentiasa push saya untuk suruh family join. yang temuduga saya Shiela. Tapi paling kuat brainwash ialah Manager dorg Amy dan Rachel. -Pengalaman 5hari

Anonymous said...

Same here too...i was worked almost 1 month.everyday they asked me about my family financial.stress to heard what they said.and everyday they explain the same things.luckily i didnt invest bcoz i also lied to them about the daily progressed of my family financial.and this is one of the staff number 0172858528 (baizura). Until now, i didnt work at there anymore since i know about this issue. Im so angry with them bcoz they didnt paid my salary.so pitiful to me bcoz too excited once got the job offer. I want to make the report to the jabatan buruh negara about this issue.

Anonymous said...

salam..sy pum dah terkena tp nasib xmelabur lg. nama company tu HM group sdn bhd. Nama diorg,miss farah,miss shila,miss amelia,puan linda,miss baizura,rachel,pastu cina 2 org lagi xtw nama. Baru 10 hari sy kerja, sama seperti yg semua org ceritakan. Nasib tuhan nak tunjuk kebenaran kt sy terbuka hati nk cari psl bnda nih. Thank buat blog nih. Sgt berguna. Tp sedih bila melayu tipu melayu :( .

Anonymous said...

btul mrka org yg sama....skrg nama tukar kpd HG SDN.BHD..plizz beware..alamt nya Blok 2-A ,level 7 ,plaza sentral....incharge i miss sheila....ada lg manager die miss farah,miss baizura,miss racheal,puan linda..dan senior manager miss emilia...grand managet miss sam..boss mr jacky....hebat air muka diorg...mulut manis sgt....utk perangkap staff bru dgn ajak fmly atau org tdekat join investment yg TIPU!!!!alhamdulillah diberi ksedaran awal...moga anda berhati2 dgn mereka ni.,,pasni mrka akan tkar nama baru..dan cari lg tamai mangsa yg naive utk mrka dpt duit dgn cara yg HARAMMMM!x slmat idup dgn cara yg haram...

Anonymous said...

Dynamics wise sdn bhd ada 2 office dkt Mid Valley,North Point,Tower B,first office (Tingkat 11, Unit 1) ;second office (Tingkat 10,Unit 4),Pintu papan Tanda company dh kena cabut......Dynamics wise sdn bhd buat gold & silver;Precious name Premier Podium sdn bhd buat FOREX, telah di tutup setelah penipuan terbongkar,, dh beratus2 org kena tipu sama ada sebagai customer mahupun staff yg baru masuk briefing atau training dh kena mental psycho push buka akaun invest...!!!Dynamics wise sdn bhd create short name (DWSB/DW sdn bhd/DY sdn bhd/D wise sdn bhd)dorg buat iklan kerja kosong/Jawatan kosong dkt maukerja.com /mudah.com /tulis company nama lain...tapi dkt jobstreet atau metro tak tulis nama company.....SEMUA pentadbiran atau pembantu tadbir, second interview ni , mrka buat mcm professional interview, sruh kita isi boring staff particular,nak tau lebih detail pasal kita.../BERHATI-HATI,,mrka target depan mostly is fresh graduate melayu or no experience people latar belakang family government servant ,parent pencen and family potensi.....,,Manager2(Penipu),pihak atasan( Penipu besar),mrka ni sdh lama buat illegal briefing Investment, mrka pandai guna cara mental psycho, company ni tak ada LICENSE under The FSA and THE IFSA ACT 2013....Itu lah,,company ni selalu tukar nama ,manager2(penipu), pihak atasan(penipu besar)pun selalu tukar nama baru...Mula briefing kena mental psycho,tak boleh berinteraksi sesame pekerja.tak boleh bertukar no. handphone, manager2(penipu);pihak atasan(penipu besar),monitor tingkah laku,...Di pujuk supaya menarik family terdekat(mak , Ayh, Husband,Abg, kakak uncle, aunty dan kwn)utk melabur dgn jumlah minimum atau standard akaun utk naik pgkt....Idiotttt..kerja admin,masa briefing, manager2(Penipu) ,buat briefing tu tnya family background...hari2 ckap profit...push family buka akaun invest...malam pun mesej citer market profit profit..profit,,sgt pelik betul la mental psycho hebat.....
Mula2 ada la untung sikit2 and client pun syok....sehingga floating semakin besar, kena call margin, sruh tambah duit,last sekali akaun tak dpt di selamatkan dan utk active balik akaun client kena tambah duit lg dalam masa hanya beberapa hari atau broker akan close akaun and duit melabur tu akan # LOSS #.....Kesian!!!!!tu lah terjadi pada family....Duit family semua habis.....ASB ,SAVINGS ,TBG Haji, LOAN, Parent duit pencen....

Anonymous said...

hello semua..yg latest nma company dh tukar..tpi dorg akan cakap dorg nI servicing company for hsbc...alamat yg sma..person in charge..baizura bodoh!..geram.xhabis ag..